16 Απριλίου 2024

Κέρδισε την ένσταση ο Τάλως Μελιδονίου!

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ρεθύμνου έκανε δεκτή την καταγγελία του Τάλως Μελιδονίου, αφαιρώντας τους τρεις βαθμούς που κέρδισαν δίχως αγώνα από τον Αετό Ανωγείων που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
Ο Τάλως Μελιδονίου είχε υποβάλλει έγγραφο-καταγγελία στην ΕΠΣ Ρεθύμνου για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την διοργανώτρια αρχή, πριν από το παιχνίδι με τον Αετό Ανωγείων. Η Πειθαρχική Επιτροπή έκανε δεκτή την καταγγελία του Μελιδονίου και με την αφαίρεση των 3 βαθμών από τον ΠΑΟ Αλφάς, πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 14η θέση με 23 βαθμούς. Έτσι αυτή την στιγμή για να μάθουμε ποια ομάδα θα υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία, θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ τους, αφού έχουν δύο ισοπαλίες. Βέβαια εκκρεμεί και η έφεση που έχει υποβάλλει ο ΠΑΟ Αλφάς κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής, για την αφαίρεση 6 βαθμών, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί πιθανότατα την Τετάρτη από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Αναλυτικά, η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΡ.

«ΣΧΕΤ:
α) Η Υπ’ αρίθ. 1 από 20-4-2015 έγγραφο καταγγελία του Αθλητικού Ομίλου Μελιδονίου Ο Τάλως.
β) Το Υπ’ αριθ. 2 από 20-4-2015 Υπόμνημα του Αθλητικού Ομίλου Μελιδονίου Ο Τάλως.
γ) Η Υπ’ αριθ. 1 από 20-4-2015 έγγραφη καταγγελία του Αθλητικού Ομίλου Μελιδονίου Ο Τάλως υπό μορφή FAX της 21-4-2015.
δ) Το Υπ’ αριθ. 2 από 20-4-2015 Υπόμνημα του Αθλητικού Ομίλου Μελιδονίου Ο Τάλως υπό μορφή FAX της 21-4-2015.
ε) Το Υπ’ αριθ. 459 από 12-2015 έγγραφο της Ε.Π.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
στ) Το Υπ’ αριθ. 802 από 15-4-2015 έγγραφο της Ε.Π.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
ζ) Άρθρο 33 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.
η) Άρθρο 37 του ΚΑΠ.

1) Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου συνήλθε σε συνεδρίαση την 27-4-2015 προκειμένου να εξετάσει την έγγραφη καταγγελία που υπέβαλε στην Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου με το παραπάνω (α) σχετικό το σωματείο Αθλητικός Όμιλος Μελιδονίου Ο Τάλως στην οποία αναφέρεται ότι ως έχων έννομο βαθμολογικό συμφέρον, καταγγέλλει την κατακύρωση του αγώνα Αετός Ανωγείων – ΠΑΟ Αλφάς της 29ης αγωνιστικής Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου της 18/19-4-2015 υπέρ του ΠΑΟ Αλφάς με τέρματα 0-3 καίτοι η ομάδα του Αετού Ανωγείων έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, επικαλούμενη την οφειλή χρηματικού πόσου πλέον των εκατό πενήντα (150) ευρώ από το σωματείο ΠΑΟ Αλφάς προς την Διοργανώτρια Αρχή. (Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου) σύμφωνα με το άρθρο 33 του Πειθαρχικού Κώδικα.
2) Κατά την τυπική αξιολόγηση της προαναφερόμενης έγγραφης καταγγελίας προέκυψε ότι υποβλήθηκε κανονικά και εμπρόθεσμα (΄Αρθρο 23 του ΚΑΠ και άρθρο 33 του (Πειθαρχικού Κώδικα) και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει δεκτή προς εξέταση.
3) Εξετάζοντας κατ’ ουσία την ανωτέρω έγγραφη καταγγελία προέκυψε σύμφωνα με τα παραπάνω (ε) και (στ) σχετικά έγγραφα της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου, που τηρούνται στο αρχείο αυτής, ότι το Σωματείο ΠΑΟ Αλφάς έχει χρηματικές οφειλές προς την διοργανώτρια αρχή (Ε.Π.Σ.Ρ.) ανώτερες των 150 ευρώ ήτοι 290 και 360 ευρώ αντίστοιχα από την μη καταβολή χρηματικών ποινών που του επιβλήθηκαν και για τις οποίες είχε παρέλθει η προθεσμία των 30 ημερών από την κοινοποίηση των σχετικών αποφάσεων επιβολής τους από την διοργανώτρια αρχή (Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου) σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. (1) και παρ. (4) περιπτ. (ε) και (στ) του Πειθαρχικού Κώδικα σε συνδυασμό και με το άρθρο 37 του ΚΑΠ, κατά την διεξαγωγή της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου την 18/19-4-2015.
4) Κατόπιν των παραπάνω στοιχείων όπως αυτά προέκυψαν και εμπεριστατωμένα αναφέρονται η Πειθαρχική επιτροπή ομόφωνα
Αποφαίνεται:
α) Κρίνει την καταγγελία ως νόμο βάσιμη για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στην παράγραφο (3) της παρούσας απόφασης.
β) Την αφαίρεση των τριών (3) βαθμών από το Σωματείο ΠΑΟ Αλφάς που αντιστοιχούν στον αγώνα Αετός Ανωγείων – ΠΑΟ Αλφάς της 29ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 33 του Πειθαρχικού Κώδικα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *