25 Απριλίου 2024

Καμία ανησυχία στην Επισκοπή για την μη αδειοδότηση ΕΠΟ

Δεν χορηγήθηκε άδεια στην ΠΑΕ Επισκοπή όπως και σε άλλες 16 ΠΑΕ της Super League2 από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα είναι τεράστιο για την μεγαλύτερη μερίδα των ΠΑΕ της SL2, όπου έχουν λάβει ελάχιστα χρήματα από χορηγίες και στοίχημα. Επί παραδείγματι η ΠΑΕ Επισκοπή όλη τη σεζόν 2021-2022 έχει λάβει ποσό 70.000 ευρώ και της οφείλονται περίπου 300.000 ευρώ από εξασφαλισμένα – θεωρητικά – έσοδα για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Μεταξύ των 17 ΠΑΕ που δεν τους χορηγήθηκε άδεια είναι ιστορικές ομάδες μα βαρύ όνομα, όπως οι Ηρακλής, Λάρισα και Ξάνθη. Σε επίπεδο Κρήτης μόνο τα Χανιά πήραν άδεια και οι Εργοτέλης, Ηρόδοτος και ΟΦΙ ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την Επισκοπή.

Ακόμη και έτσι στην ΠΑΕ Επισκοπή δεν τους ανησυχεί και τους προβληματίζει η εν λόγω απόφαση. Έχουν δικαίωμα έφεσης εντός 3 εργάσιμων ημερών το οποίο και σκέφτονται αν θα ασκήσουν. Όπως και να έχει πάντως η εν λόγω απόφαση δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της Επισκοπής, η οποία γνώριζε τη δυσκολία και είχε προσαρμόσει τα θέλω της στις υπάρχουσες συνθήκες.

Οι ομάδες που δεν πήραν άδεια, εφόσον η απόφαση δεν αλλάξει σε δεύτερο βαθμό, θα πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ υπάρχει και μεταγραφικός περιορισμός που είναι ο ακόλουθος:

«Άρθρο 8 γ) – Κατάλογος κυρώσεων για άδεια Super League2

Τα κριτήρια για την χορήγηση άδειας στην Super League2 χωρίζονται σε:

α) υποχρεωτικά κριτήρια, η μη εκπλήρωση των οποίων σε απόρριψη της άδειας με τις εξής κυρώσεις:

1* Χρηματικό Πρόστιμο 10.000 ευρώ.

1* Απαγόρευση μετεγγραφών άνω των 25 ανεξαρτήτως ιδιότητας και υπηκοότητας (εκτός από τρεις (3) ποδοσφαιριστές), δυνατότητα απεριόριστου αριθμού μετεγγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 και απεριόριστου αριθμού μεταγραφών αλλοδαπών κάτω των 23 καθώς και δυνατότητα ανανεώσης απεριόριστου αριθμού των υφιστάμενων συμβολαίων ανεξαρτήτως ηλικίας και υπηκοότητας σε περίπτωση μη αδειοδότησης».

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε τους φακέλους 28 ΠΑΕ της Super League 2 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

 

Χορηγεί άδεια Super League 1 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ΒΕΡΟΙΑ.

 

Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑ και ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.

 

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ, ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕΛ, ΞΑΝΘΗ, ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ και ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

 

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *