Λήξη «συναγερμού» στο Ρέθυμνο Cretan Kings

Λήξη συναγερμού είχαμε στο στρατόπεδο του Ρέθυμνο Cretan Kings, με τα νέα από το ιατρικό δελτίο να είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα. Οι τραυματισμοί των Ντέιβιντ Χότον και Αλέξανδρου Σπυριδονίδη δεν είναι ανησυχητικοί, θα μείνουν εκτός Κυπέλλου αλλά θα επιστρέψουν ίσως και από την επόμενη εβδομάδα. Έπειτα από αυτές τις ειδήσεις άπαντες επικεντρώνονται στον αυριανό προημιτελικό του Κυπέλλου (18.00) κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για ό,τι καλύτερο.

Τέλος καλό, όλα καλά για τη Ρεθυμνιώτικη ομάδα, με τις χθεσινές ιατρικές εξετάσεις των Χότον και Σπυριδονίδη να ανακουφίζουν τους ανθρώπους της ομάδας. Ο μεν Δαυίδ (Ντέιβιντ) αν και υπήρχαν ανησυχίες για σοβαρή ζημιά στον χιαστό, τελικά δεν επαληθεύθηκαν, καθώς η μαγνητική που υπεβλήθη έδειξε διάταση στον επιγονατιδικό τένοντα, το οποίο σημαίνει πως ίσως να επιστρέψει από τη Δευτέρα στις προπονήσεις και να είναι «παρών» στο ματς πρωταθλήματος με τον Προμηθέα. Όσον αφορά στον Έλληνα γκαρντ, επίσης η μαγνητική έδειξε απλή διάταση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να τον θέλουν εκτός στο παιχνίδι με τους «Πατρινούς» και… εντός στη μεθεπόμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Οι προαναφερθέντες μαζί με τον Κουρέπη θα απουσιάσουν από τον αυριανό προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ την αποστολή θα ακολουθήσουν μόλις 11 παίκτες. Ανάμεσα τους και ο Λαναράς, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά σε εκτός έδρας ματς. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καταλαβαίνουμε το δύσκολο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας και μάλιστα στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Βέβαια, οι Ρεθυμνιώτες γνωρίζουν τον τρόπο, μιας και στην πρώτη φετινή τους «μονομαχία» αναδείχθηκαν νικητές, αλλά αυτό συνέβη στο «κάστρο» τους. Στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ σαφώς και οι πιθανότητες είναι μειωμένες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα «παλέψουν» μέχρις εσχάτων για μία ιστορική νίκη – πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, συγκριτικά με το ματς στο «Μελίνα Μερκούρη» θα έχει διαθέσιμους τον Αμερικανό γκαρντ Μάριο Τσάλμερς, αλλά και τον Μάρκους Σλότερ. Προέρχεται από ένα σημαντικό «διπλό» στην Τουρκία επί της Μπαντίρμα (50-68), για το Basketball Champions League και θα κυνηγήσει τη νίκη στο Κύπελλο για να βρεθεί για μία ακόμη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πάντως, πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση για το Ρέθυμνο Cretan Kings, αφού αν τα καταφέρει θα βρεθεί ξανά σε ημιτελικό Κυπέλλου μετά από 12 χρόνια και εκείνες τις αλησμόνητες αναμετρήσεις του 2007 με τον Κολοσσό, όταν με νίκη με 85-60 στο Ρέθυμνο (είχε ηττηθεί με 73-74 στο πρώτο ματς) πήρε την πρόκριση στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Β’ Φάση – 1η Αγωνιστική
Ιωνικός Νικαίας – Κολοσσός 73 – 79

Μανδραϊκός – Λαύριο            56 – 79

Ανατόλια – Λάρισα    67 – 77

Δάφνη Δαφνίου – Κόροιβος   87 – 76

Άρης – Ηρακλής         63 – 64

Παπάγου – Ρέθυμνο Cretan Kings     62 – 81

Χαρίλαος Τρικούπης – Πανιώνιος     71 – 80

Διαγόρας Δρυοπιδέων – Αμύντας      90 – 73

Β’ Φάση – 2η Αγωνιστική
Κολοσσός – Λαύριο   73 – 56

Ρέθυμνο Cretan Kings – Ηρακλής     81 – 70

Δάφνη Δαφνίου – Λάρισα      63 – 83

Διαγόρας Δρυοπιδέων – Πανιώνιος   93 – 72

Β’ Φάση – 3η αγωνιστική
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Λάρισα        95 – 75

Ρέθυμνο Cretan Kings – Κολοσσός Ρ.           75 – 65

Προημιτελικά
Σάββατο 9 Νοεμβρίου
17.00 Διαγόρας – ΠΑΟΚ (Στ. Βενέτης – Τσαρούχα, Τζαφλέρης, Κάρδαρης – ΕΡΤ3).

18.00 AEK – Ρέθυμνο Cretan Kings (OAKA – Ψαριανός, Παναγιώτου, Ζαχαρής – ΕΡΤ Sports).

20.00 Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου (Α. Παπανδρέου – Αναστόπουλος Π., Μαγκλογιάννης, Αναστόπουλος Α. – ΕΡΤ Sports).

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
17.15 Προμηθέας – Παναθηναϊκός (Δ. Τόφαλος – Παπαπέτρου, Μάνος, Καλδίρης – ΕΡΤ1).

*Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης (12/2/20) θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *