Μέτρα ΕΠΣΡ για την βία… αποχώρηση από το πρωτάθλημα για Ερμή Ζωνιανών!

Αρκετά ουσιαστική… αλλά και με απρόοπτα ήταν η σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της ΕΠΣ Ρεθύμνου, μεταξύ των μελών της και σύσσωμου του Δ.Σ. της Ρεθυμνιώτικης Ένωσης. Η ΕΠΣ Ρεθύμνου προχώρησε σε εξαγγελία προτάσεων για την αντιμετώπιση της βίας, τόσο σε προληπτικό, όσο και κατασταλτικό επίπεδο. Έντονη η δυσαρέσκεια του Ερμή Ζωνιανών, ο οποίος δια του προέδρου του και του γενικού γραμματέα δήλωσε την παραίτηση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και της ομάδας από το πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣΡ 2018-19!

Ο πρόεδρος του Ερμή Ζωνιανών Δημήτρης Σφακιανάκης συνοδευόμενος από τον γενικό αρχηγό της ομάδας Νίκο Παρασύρη κατέθεσαν στην ΕΠΣΡ τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών, αλλά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ερμή της 18ης Απριλίου 2019, όπου σύσσωμο το Δ.Σ. των «πράσινων» παραιτείται από τις θέσεις του. Βάσει αυτών ο Ερμής Ζωνιανών δήλωσε επίσημα την αποχώρηση του από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΡ 2018-19.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν προαποφασισμένη, ανεξαρτήτως των όσων είχαν προηγηθεί από την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣΡ, Τίτου Χνάρη, ο οποίος ανέλυσε τις κινήσεις που θα κάνει η Ρεθυμνιώτικη Ένωση για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας. Μάλιστα, ο κ. Χνάρης προανήγγειλε τη διενέργεια έκτακτης Γ.Σ. τον Μάϊο, αλλά και σειρά προτάσεων με ημερίδες, συναντήσεις με Δήμους και φορείς, έλεγχο των γηπέδων, συνάντηση των διαιτητών και επικαιροποίηση του βραβείου ήθους. Χαρακτηριστικά ο Τίτος Χνάρης, τόνισε, «Με τα φαινόμενα βίας θα είμαι αμείλικτος. Μπορεί η απόφαση του Δ.Σ. της περασμένης Παρασκευής για διακοπή του πρωταθλήματος να μην ήταν νομότυπη, αλλά ήταν ηθική και σωστή. Καλούμαστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να αναδειχθεί και στο νομό μας και κάθε παιχνίδι να αποτελεί γιορτή για όλους μας, αποβάλλοντας κάθε μορφής βία». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΡ Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, «υπάρχουν συσσωρευμένα γεγονότα βίας την φετινή χρονιά και καλούμαστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο, αποβάλλοντας όποια στοιχεία προκαλούν βία».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής Μανώλης Σταγάκης, ο οποίος στάθηκε στο φαινόμενο της βίας, ενώ αναφέρθηκε στα αναγραφόμενα στο Φύλλο Αγώνα από τους διαιτητές, αλλά και στις εκθέσεις από τους παρατηρητές Αγώνα. Χρησιμοποίησε τρεις καίριες λέξεις που αποτελούν το «Α και το Ω», «Αντικειμενικότητα, Αμεροληψία και Ακεραιότητα», για να μπορεί η Πειθαρχική Επιτροπή να αποδώσει δικαιοσύνη, μα και σημαντικότερο να υπάρχει το αίσθημα της δικαιοσύνης σε όλα τα σωματεία.

Ακολούθησε η τοποθέτηση εκπροσώπων των σωματείων, με τον πρόεδρο του ΑΟΝ Αστέρα Νίκο Παπαδάκη να τονίζει πως «Είμαστε όλοι φίλοι και όχι εχθροί και θα πρέπει να δούμε το ποδόσφαιρο ως ένα παιχνίδι, που δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κανενός». Αίφνης, υπήρξε η παρέμβαση των εκπροσώπων του Ερμή Ζωνιανών, με τον πρόεδρο Δημήτρη Σφακιανάκη να ανακοινώνει την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ., αλλά και της ομάδας από το πρωτάθλημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, «πάλι εμείς είμαστε το μαύρο πρόβατο, την στιγμή που εγώ προσωπικά αλλά και οι διοικήσεις των τελευταίων 15 χρόνων, μπαίναμε μπροστά και προστατεύαμε τους πάντες, χωρίς να έχουν γίνει επεισόδια».

Ο Φώτης Μανουσάκης για λογαριασμό του ΑΟ Άρη επεσήμανε πως την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι διοικήσεις των σωματείων και η διοργανώτρια, ενώ ο πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδώνα Γερανίου Νίκος Νικολακάκης, έδωσε μια άλλη πτυχή της πραγματικότητας «Ζητάμε ενημέρωση στους κανονισμούς. Από ότι καταλαβαίνω όλοι μας δεν τους ξέρουμε…».

Τέλος, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΡ Γιάννης Χατζημπεκιάρης, ο οποίος εξήγγειλε την διενέργεια ημερίδων κανονισμών διαιτησίας δύο φορές τον χρόνο στις πρωτεύουσες των τριών μεγαλύτερων δήμων του νομού, Ρέθυμνο, Πέραμα και Σπήλι.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM