Μυκονιάτης: «Να προσέξουμε το αμυντικό ριμπάουντ…»

Το Ρέθυμνο Aegean έχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αύριο, όπυ θα φιλοξενήσει την πανίσχυρη (πλέον) ΑΕΚ στο «Μελίνα Μερκούρη» για την 24η αγωνιστική της Basket League.

Ο βοηθός και συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Σταύρος Μυκονιάτης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε για το εν λόγω ματς, συνέστησε την προσοχή των παικτών του στην ατομική άμυνα και στα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ χαρακτήρισε το έργο τους δύσκολο. «Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Παίζουμε με μία ομάδα, η οποία με τις προσθήκες που έχει κάνει μέσα στην σεζόν έχει αλλάξει επίπεδο. Διαθέτει παίκτες που μπορεί να σε «σκοτώσουν» ανά πάσα στιγμή. Όλοι ξέρουμε το ρόστερ της ΑΕΚ πόσο την έχει βοηθήσει. Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά πράγματα για να είμαστε μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ένα από αυτά είναι το αμυντικό ριμπάουντ και η προσωπική άμυνα γιατί σκοράρουν πάνω από 12 πόντους τουλάχιστον 5 παιδιά σε κάθε παιχνίδι. Η ατομική άμυνα είναι πολύ σημαντική και στην επίθεση πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να διαβάσουμε πάρα πολύ καλά τις καταστάσεις. Σαφώς και στόχος είναι πάντα η νίκη αλλά παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που «κυνηγάει» την 3η θέση του πρωταθλήματος και να βγει στην Ευρώπη. Οι στόχοι της είναι πάρα πολύ υψηλοί και αυτό φαίνεται από τις προσθήκες της. Παρ’ όλα αυτά, εμείς μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τη νίκη με όποιες δυσκολίες και αν υπάρχουν».

Επίσης, απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του Ρεθύμνου για να ενισχύσει την Ρεθυμνιώτικη ομάδα. «Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι περιμένουμε και σε αυτό τον κόσμο στο πλευρό μας για να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει όσο γίνεται. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο με φιλάθλους και από τις δύο μεριές. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας χειροκροτήσει για την προσπάθεια μας και θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *