26 Ιανουαρίου 2021

Νικηφόρος: «Είμαστε μια πολύ καλά δομημένη ομάδα»

Ο 28χρονος τερματοφύλακας του Ρεθυμνιακού Γιάννης Νικηφόρος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην διακοπή των πρωταθλημάτων, για την εικόνα που θα έχουν οι ομάδες όταν τους δοθεί ξανά η δυνατότητα επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και για τον ρόλο που θα παίξει η ατομική προπόνηση που πραγματοποιούν οι παίκτες, χωρίς αθλητικές δραστηριότητες διάστημα που διανύουμε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Η πορεία της ομάδας μέχρι την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή. Ήμασταν σε πολύ καλό momentum», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την δική του εμπειρική «απογραφή» των «προσώπων και πραγμάτων» του Ρεθυμνιακού ο έμπειρος πορτιέρο.»

Συνεχίζοντας τόνισε «Πραγματοποιήσαμε καλό ξεκίνημα και μπήκαμε πολύ δυνατά στο «παιχνίδι» που θα οδηγούσε στην επίτευξη των στόχων μας. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το καλοκαίρι κατά την γνώμη μου έγιναν ουσιαστικές κινήσεις που οδήγησαν στην δημιουργία μιας πολύ καλά δομημένης ομάδας που αποτελείται από ποιοτικούς παίκτες. Ακολούθησε μια χρονική περίοδος από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και πριν κλείσουν ξανά οι αθλητικοί χώροι όπου κάτω από τις οδηγίες του προπονητικού τιμ δουλέψαμε σκληρά. Αν σε αυτά προσθέσω και το «οικογενειακό κλίμα» που επικρατεί στα αποδυτήρια τότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί είχαμε την ιδιαίτερα θετική εικόνα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Συνεχίζοντας ο Νικηφόρος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που πιστεύει ότι θα επιφέρει στις ομάδες η νέα διακοπή των πρωταθλημάτων. «Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος πιστεύω θα μας επηρεάσει, όπως φυσικά και όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Όταν όμως θα επιστρέψουμε με το καλό στα γήπεδα θα παίξει σημαντικό ρόλο ποιες ομάδες έχουν «βάθος» και έχουν δομηθεί καλά από την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά και ποιες έχουν δουλέψει πολύ καλά τόσο συνολικά, όσο και σε επίπεδο μονάδων.»

Καταλήγοντας ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα για το κρίσιμο χρονικό διάστημα που διανύουμε με την έλευση του 2ου «κύματος» του Κορονοϊού.
«Εύχομαι η πανδημία του Κορονοϊού να τελειώσει όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα γίνεται. Αυτή η περιπέτεια να αποτελέσει μια ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί. Πρέπει σε αυτή την κρίσιμοι περίοδο να ακολουθήσουμε πιστά τα μέτρα των ειδικών ώστε να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητα μας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δυσάρεστη αυτή εμπειρία μας υποχρεώνει να ζούμε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημίας και τις επιπτώσεις της, μέχρι αυτή η περιπέτεια να τελειώσει».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *