7 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκίνησε χθες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ρέθυμνο

Το 23ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων και το 22ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2020 ξεκίνησαν σήμερα στο Ρέθυμνο. Σκακιστές και σκακίστριες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος έχουν φθάσει από το πρωί στην πόλη μας για να αγωνιστούν στην σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Στις 15:45 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης με τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου Κο Πελαντάκη να καλωσορίζει τους αθλητές-τριες, γονείς και προπονητές παροτρύνοντάς τους να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο και να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της όμορφης πόλης μας. Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο εκπρόσωπος του Δήμου και εντεταλμένος σύμβουλος για τα αθλητικά Κος Λαχνιδάκης Δημήτρης, ο οποίος καλωσόρισε με τη σειρά του αθλητές/ιες και συνοδούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Να τονίσουμε βέβαια και τη σημαντική υποστήριξη που έχουν οι διοργανωτές από την Περιφέρεια Κρήτης την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο Ρεθύμνου που δίνουν το “παρών” σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του συλλόγου.

Στις 16:00 έγινε η έναρξη των αγώνων με επικεφαλής διαιτητή την Κα Καραλή Τάνια και βοηθούς τους Καδιάνη Γιώργο και Λαμπούδη Λουκά. Οι αγώνες θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 8/1/2020 και διεξάγονται στον όμορφο συνεδριακό χώρο του «Αχίλειον Παλλάς», ενώ ταυτόχρονα μεταδίδονται ζωντανά μέσα από ηλεκτρονικές σκακιέρες στο διαδίκτυο.

Στα δύο πρωταθλήματα αναμένονται μεγάλες μάχες μιας και το επίπεδο των παικτών είναι πολύ υψηλό και οι νικητές των αγώνων, πέρα από τα μόρια που κερδίζουν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, παίρνουν και το εισιτήριο για να συμμετάσχουν στα Πανευρωπαϊκά – Παγκόσμια πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα αυτό δίνει και μία μεγάλη ευκαιρία σε όλους τους τοπικούς παίκτες να συμμετάσχουν, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες και ανεβάζοντας τους ακόμη περισσότερο το επίπεδό τους.

Διοργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου, Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ρεθύμνου. Χορηγοί: Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνης, Anek Lines & Blue Star Ferries
Ταβέρνα Όθωνας

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *