Ξεκαθαρίζει… το τοπίο σε Α’, Β’ ΕΠΣΡ

Έχοντας εκπνεύσει η ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ ΕΠΣΡ, αλλά και του Κυπέλλου, δείχνει κάπως να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το πώς θα διεξαχθούν οι διοργανώσεις της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020. Ο γρίφος για τον καταρτισμό των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν για τον οποίο σας είχε προϊδεάσει η «Κ.Ε.» από τον Μάιο διαφαίνεται να βρίσκει απαντήσεις. Ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει πλέον η Α’ ΕΠΣΡ μετά από 13 χρόνια να διεξαχθεί με 14 ομάδες και όχι με 16, λόγω της οικειοθελής αποχώρησης ΑΕΜ, Καλύβου, ανόδου του Ρεθυμνιακού στην Γ’ Εθνική και αδυναμία ανόδου στην Α’ ΕΠΣΡ για Φοίνικα και Φλόγα Ρουστίκων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Facebook στο Instagram και στο YouTube

ΠΑΜΕ ΓΙΑ Α’ ΕΠΣΡ ΜΕ 14 ΟΜΑΔΕΣ
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η Α’ ΕΠΣΡ 2019-2020 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, με τους σίγουρους να είναι οι 13 που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και η 14η θέση να παίζει μεταξύ ομάδων από την Β’ ΕΠΣΡ, αλλά και του ΟΦ Αρμένων, ο οποίος δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία αν και υποβιβάστηκε στο περυσινό πρωτάθλημα. Οι 13 σίγουρες ομάδες που θα αγωνιστούν στην Α’ ΕΠΣΡ 2019-2020 είναι οι ΑΟΝ Αστέρας, Ερμής Ζωνιανών, Τάλως Μελιδονίου, ΑΟ Άρης, Αστέρας Περάματος, ΑΟ Ποσειδών, Ψηλορείτης, Ε.Α.Π., Σπήλι, Λιβάδια, ΠΑΟ Αλφάς, Ασή Γωνιά και Επισκοπή 2010.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΕΜ, ΝΕΑΡ, ΤΑΛΩΣ ΓΑΡΑΖΟΥ
Η παρουσία του ΟΦ Αρμένων στην Α’ ΕΠΣΡ ή όχι θα καθορίσει τον αριθμό των ομάδων και στην Β’ ΕΠΣΡ 2019-2020. Μπορεί να έχουμε 2 νέες ομάδες που θα αγωνιστούν τη νέα αγωνιστική σεζόν, τη Δόξα Πλατανέ και τα Γεράκια Γερανίου Φωκά, όπως και τον οικειοθελή υποβιβασμό στην Β’ ΕΠΣΡ για την Κάλυβο, αλλά έχουμε τις αποχωρήσεις των ΑΕΜ, ΝΕΑΡ και Τάλως Γαράζου, οι οποίοι δεν δήλωσαν καν συμμετοχή.

Έτσι αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα Β’ ΕΠΣΡ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ΟΦ Αρμένων, Φοίνικας, Φλόγα Ρουστίκων, ΑΓΟΔΑ, Αναγέννηση ΜΠΣΡ, Αγία Γαλήνη, Λίβας, Αρκάδι Αγγελιανών, Κεραυνός, Μέλαμπες, Απόλλωνας, Κάλυβος, Δόξα Πλατανέ, Γεράκια Γερανίου Φωκά.

ΜΕ 19 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΡ
Μετά από 6 χρόνια το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ρεθύμνου επιστρέφει οργανωτικά στην φάση των ομίλων και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΠΣΡ έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 ομάδες. Πλέον μένει να δούμε πως η ίδια η ΕΠΣΡ θα ορίσει τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου 2019-2020, μιας και οι 19 ομάδες ίσως φέρουν 5 ομίλους στην Α’ φάση (4 των 4 ομάδων και 1 των 3) ή 4 ομίλων των 5 ομάδων.

Στην φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου ΕΠΣΡ θα συμμετάσχουν οι δυο εκπρόσωποι του Ρεθύμνου στην Γ’ Εθνική, Επισκοπή και Ρεθυμνιακός που θα τεθούν σίγουρα επικεφαλής των ομίλων. Από εκεί και πέρα στο φετινό Κύπελλο ΕΠΣΡ έχουν δηλώσει συμμετοχή οι 13 ομάδες της Α’ ΕΠΣΡ, που έχουν τη συγκεκριμένη κατάταξη για την διαμόρφωση των γκρουπ δυναμικότητας, ΑΟΝ Αστέρας, Ερμής Ζωνιανών, Τάλως Μελιδονίου, ΑΟ Άρης, Αστέρας Περάματος, ΑΟ Ποσειδών, Ψηλορείτης, Ε.Α.Π., Σπήλι, Λιβάδια, ΠΑΟ Αλφάς, Ασή Γωνιά και Επισκοπή 2010.

Επιπλέον, στην διοργάνωση του Κυπέλου ΕΠΣΡ 2019-20201 έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι ομάδες από την Β’ ΕΠΣΡ, ΟΦ Αρμένων, Αρκάδι Αγγελιανών, Μέλαμπες, Δόξα Πλατανέ και Γεράκια Γερανίου Φωκά.

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM