Ξεκινά… ο μαραθώνιος του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης για τον ΝΟΡ

Μία μεγάλη πρόκληση έχει μπροστά του ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, καθώς ξεκινά σήμερα ο «μαραθώνιος» του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης από τη Θεσσαλονίκη, με επόμενους σταθμούς τον Βόλο και την Αθήνα.

Από το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο θα κάνουν πρεμιέρα οι Ρεθυμνιώτες κολυμβητές και κολυβήτριες, με την αυλαία να ανοίγει σήμερα για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων (15-16 ετών). Από σήμερα οι αθλητές του ΝΟΡ θα προσπαθήσουν να φέρουν τις πρώτες επιτυχίες, συμμετέχοντας με 5 κολυμβητές. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, μιας και σε αυτό το τριήμερο (11-14/7) θα λάβουν μέρος 688 κολυμβητές και κολυμβήτριες.

Από κει και έπειτα θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ (14 ετών), όπου θα διεξαχθεί στις 16-18 Ιουλίου στο κολυμβητήριο του Βόλου, με τις συμμετοχές του ΝΟΡ να είναι 15. Πρόκειται για παιδιά που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες με στόχο τη διάκριση.
Δύο ημέρες μετά (20-22/7) ο Βόλος θα φιλοξενήσει τους Παμπαίδες/Παγκορασίδες Β’ (13 ετών).
Έπειτα, το τριήμερο 26-28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων.
Να σημειώσουμε ότι φέτος, ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων έχει σημαντικές αλλαγές, καθώς η Ομοσπονδία αποφάσισε να διεξαχθούν 4 διαφορετικά πρωταθλήματα για κάθε κατηγορία ξεχωριστά, με τα αγωνίσματα που μπορεί να συμμετάσχει ένας αθλητής να φτάνει τον αριθμό 13. Συνολικά, από πλευράς Ν.Ο.Ρ. στη μάχη των πανελληνίων ρίχνονται 25 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Χθες αναχώρησε το πρώτο γκρουπ των αθλητών με συνοδό τον προπονητή Στέφανο Κατσιλιάνο και φυσικά γονείς, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους με κάθε τρόπο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Facebook στο Instagram και στο YouTube

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΡ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων (15-16 ετών)
Θεσσαλονίκη, 11-14 Ιουλίου
1. Μαριγιάννα Δροσάκη
2. Θεοδώρα Ντρίνιτς (αγωνίζεται με το Παλαιό Φάληρο)
3. Δημήτρης Καφφάτος
4. Σταμάτης Γαβαλάς
5. Κωνσταντίνος Σποντιδάκης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’ (14 ετών)
Βόλος, 16-18 Ιουλίου
1. Δέσποινα Κωστάκη
2. Μιράλμπα Σούλα
3. Άννα Δροσουλάκη
4. Κατερίνα Πετρακάκη
5. Μαρία Δεληγιάννη
6. Αναστασία Διακουημάκου
7. Μελίνα Μανιουδάκη
8. Βασιλική Ανυφαντάκη
9. Αμαλία Γαγάνη
10. Παναγιώτης Κωστάκης
11. Γιώργος Ομαλιανάκης
12. Πέτρος Πολάκης
13. Νίκος Γεωργουλάκης
14. Γιώργος Κουνδουράκης
15. Χαράλαμπος Πασίδης

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων / Παγκορασίδων Β’ (13 ετών)
Βόλος, 20-22 Ιουλίου
1. Κορίνα Καραβασίλη
2. Αφροδίτη Στεφανάκη
3. Γιάννης Κατσιλιάνος

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων (17-18 ετών)
Αθήνα, 26-28 Ιουλίου
1. Γκλόρια Κόουλμαν
2. Εύη Μανωλακάκη (αγωνίζεται με τον Ηλυσιακό)

ΚΑΤΣΙΛΙΑΝΟΣ: «ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΡΕΚΟΡ»
Ο προπονητής του τμήματος κολύμβησης του ΝΟΡ, Στέφανος Κατσιλιάνος, σε δηλώσεις του τόνισε αρχικά τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως θα γίνει επιλογή για τα αγωνίσματα που θα συμμετάσχουν οι Παίδες και οι Κορασίδες. «Ξεκινάμε την Πέμπτη το πρωί (σ.σ. σήμερα) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες. Φέτος υπάρχει μία καινοτομία στο πρωτάθλημα που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ξανά, συν το γεγονός ότι υπάρχει ένα 4ο ομαδικό αγώνισμα που μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά. Αυτό σε ένα πρωτάθλημα τριών ημερών, όπως είναι για μας το πρωτάθλημα 14 ετών, που έχουμε και σκυταλοδρομίες, καθιστά τον μέγιστο αριθμό των αγωνισμάτων στον αριθμό 13. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 4 ατομικά το πρωί και 4 τελικούς (στο σύνολο 8) και 5 σκυταλοδρομίες, υπάρχουν κολυμβητές που θα μπορούσαν να κάνουν 13 αγωνίσματα. Αυτό είναι αδύνατον. Οπότε είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε και δεδομένων των συνθηκών ότι έχουμε κάποιες σκυταλοδρομίες που έχουν πολλές πιθανότητες να διακριθούν, ίσως να αφήσουμε πίσω αγωνίσματα σε ατομικό επίπεδο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του ΝΟΡ, αλλά όλων των ομάδων, έχοντας μιλήσει με άλλους προπονητές. Δεν είναι λογικό για παιδιά αυτών των ηλικιών να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες. Εμείς πάντως από τη στιγμή που είναι επί ίσοις όροις προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε τον αρχικό στόχο των κολυμβητών του, ο οποίος είναι η κατάρριψη των ατομικών τους ρεκόρ, αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά της προετοιμασίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Ο πρώτος στόχος για όλα τα παιδιά είναι η κατάρριψη του ατομικού ρεκόρ. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ό,τι ακολουθεί μετά. Στο πρώτο γκρουπ σε επίπεδο θέσεων προσδοκούμε τη συμμετοχή σε μικρούς ή μεγάλους τελικούς σε ατομικό επίπεδο αλλά κυρίως επικεντρωνόμαστε στο γεγονός ότι η Θεοδώρα Ντρίνιτς, που θα κολυμπήσει με τη σκυταλοδρομία του Φαλήρου, να μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, γιατί σε αυτές τις ηλικίες άνω των 15 ετών μετράει το ποσοστό για το πανεπιστήμιο.

Τα παιδιά έχουν δουλέψει και έχουν προσπαθήσει πολύ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Κάναμε και μία μίνι προετοιμασία 5 ημερών στο Αρκαλοχώρι την εβδομάδα που μας πέρασε, όπου έχει 50άρα πισίνα με εξαιρετικές συνθήκες για τα δεδομένα του Ρεθύμνου που εμείς δεν έχουμε. Σιγά – σιγά κάθε γκρουπ αναχωρεί, αφήνουμε άλλους πίσω, άλλους φέρνουμε και άλλοι θα επιστρέφουν. Θα είναι μία δύσκολη κατάσταση με την έννοια του ότι έχεις πολλά παιδιά να κάνουν προπονήσεις με ή χωρίς τον προπονητή τους, ή κάποια μέρη με αυτόν και τα λοιπά.

Τις αποστολές θα τις συνοδεύω εγώ κατά κύριο λόγο και σε μία από αυτές θα έρθει και ο βοηθός προπονητή Στέλιος Στουραΐτης. Επίσης θα υπάρχει και πλήθος γονέων που πάντα συμμετέχουν και βοηθούν τα παιδιά με κάθε τρόπο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *