ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παραμονή για Ρεθυμνιακό, άνοδο για Άρη, Κρητικός Όμιλος με 16 ομάδες

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάζει αυτή την ώρα, πήρε την απόφαση που αναμένουμε εδώ και καιρό για το τι μέλει γενέσθαι με την Γ’ Εθνική κλειδώνοντας οριστικά τις 16 ομάδες στον Κρητικό Όμιλο. Ο Ρεθυμνιακός παρέμεινε οριστικά και επιβεβαιώνεται και η άνοδος του Άρη ως δευτεραθλητή, μετά και από την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΠΟ.

Αρχικά, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αποφάσισε τον προβιβασμό στις επαγγελματικές κατηγορίες και των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής, χωρίς αγώνες μπαράζ. Όσον αφορά για τον υποβιβασμό, αποφασίστηκε να υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, οι ομάδες που ήδη μαθηματικά είχαν «πέσει», όταν διεκόπη η δράση.

Εξαίρεση αποτελεί ο 8ος όμιλος, για τον οποίο θα ισχύσουν άλλα πράγματα, καθώς θα παραμείνει αμιγώς κρητικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και στις 8 που θα παραμείνουν, μετά την άνοδο της Επισκοπής στη Football League, θα προβιβαστούν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των κρητικών Ενώσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας όμιλος 16 ομάδων.

Ο νέος Κρητικός Όμιλος 2020-2021

Ρεθυμνιακός
ΑΟΝ Αστέρας
ΑΟ Άρης Ρεθύμνου
Πανακρωτηριακός
ΣΥΝΚΑ
Άρης Σούδας
Παλαιόχωρα
Γιούχτας
Ηρόδοτος
ΠΟΑ
Πόρος
Δαμάστα
Αλμυρός
ΑΟΑΝ
ΑΕ Νεάπολης
Αναγέννηση Ιεράπετρας

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ είναι η ακόλουθη:

“Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

· Ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00πμ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη. Βάσει της απόφασης της Ε.Ε., στη Γ.Σ. προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 82 του Καταστατικού και 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.

· Απεδέχθη τις προτάσεις της Super League 1 ενόψει τη επανέναρξης των αγώνων του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, λόγω των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19, ήτοι:

* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.

* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών, που κάθονται στον πάγκο της ομάδας, από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).

* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων ανάκτησης δυνάμεων (cooling breaks) σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.

* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

* Την κατ’ εξαίρεση απαλλαγή κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

* Την εφαρμογή των υφισταμένων Κανονισμών παιδειάς, ενόψει της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα εφαρμοστούν και στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League σε περίπτωση επανέναρξής τους.

· Επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

· Αποφάσισε την προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου συντήρησης του χλοοτάπητα των γηπέδων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στον Άγιο Κοσμά.

· Όρισε νέο μέλος στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων τον κ. Γιώργο Χατζησαρόγλου, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Κ.Βρακά”.

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM
}