«Ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και το αίτημα μας να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι»

Οι αρχηγοί των 14 ομάδων της Basket League μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΚ πραγματοποίησαν χθες τηλεδιάσκεψη οπου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν τους αθλητές αλλά και γενικότερης φύσεως θέματα που αφορούν στο μέλλον του αθλήματος στη Ελλάδα. Το Ρεθυμνο Cretan Kings εκπροσώπησε ο Αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Χριστοδούλου.

Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών αναφέρει:
«Η εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΑΚ αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους αρχηγούς των ομάδων της Α1, συνεκλήθη σήμερα (26/3) κατά τη διάρκεια της οποίας επι δίωρο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν στους αθλητές καλαθοσφαίρισης αλλά και γενικότερης φύσεως θέματα που αφορούν στο μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος εκπροσώπησε και την ΑΕΚ, ο γραμματέας Βασίλης Ξανθόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης, ο νομικός σύμβουλος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, καθώς και οι Ίαν Βουγιούκας (ΠΑΟ), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Ηρακλής), Νώντας Παπαντωνίου (Λάρισα), Σπύρος Μούρτος (Ήφαιστος), Μιχάλης Περράκης (Λαύριο), Σταύρος Τουτζιαράκης (Κολοσσός), Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος), Ανδρέας Χριστοδούλου (Ρέθυμνο) και Μάριος Μπατής (Ιωνικός). 

Οι αρχηγοί των ομάδων, αφού ενημερώθηκαν μια ακόμη φορά για τις ενέργειες του Συνδέσμου όλες αυτές τις ημέρες και φυσικά τα νομικά ζητήματα, εξέφρασαν τις προσωπικές τους απορίες και των συμπαικτών τους. 

Επίσης, τους γνωστοποιήθηκε, ότι ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και το αίτημα μας να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουμε για το μέλλον. Μια πρόταση, την οποία έθεσαν και στην τηλεδιάσκεψη οι αρχηγοί. 

Προκαλεί απορία το γεγονός, πως η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, προτείνει τη διακοπή, προεξοφλώντας το μέλλον της χώρας, όσο αφορά την πορεία του ιού. 

Εντύπωση μας κάνει ακόμη, πως γίνεται να μας εμφανίζουν ότι έχουμε συμφωνήσει στην πρόταση της διακοπής, όπως και στον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας!

Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα. 

Ευχόμαστε να ομαλοποιηθεί σύντομα η κατάσταση με τον κορωναϊό (και) για την ψυχική ηρεμία όλων κι έπειτα να τα βάλουμε όλα κάτω και να συζητήσουμε με όλους τους φορείς, τι είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπασκετ».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *