Ο ΟΑΡ στο 2ο Παγκρήτιο Τουρνουά «Πορτοκαλί-Κόκκινου» Γηπέδου

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου συμμετείχε ενεργά στα Παγκρήτια Τουρνουά Τένις

Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Μαΐου 2016 στη Σούδα έγινε το 2ο Παγκρήτιο τουρνουά «Πορτοκαλί γήπεδο». Η κατηγορία αυτή είναι για παιδιά 8-9 ετών που παίζουν σε μικρότερα γήπεδα με μικρότερες ρακέτες και πιο μαλακά μπαλάκια. Τα μπαλάκια αυτά είναι χρώματος πορτοκαλί , για αυτό και η κατηγορία έχει ονομαστεί «Πορτοκαλί Γήπεδα».

Στην Σούδα μαζεύτηκαν πάνω από 50 παιδιά από όλη την Κρήτη.

Τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ρεθύμνου εκπροσώπησαν έξι μικροί αθλητές με τον προπονητή τους Γαλερό Τάκη, οι Παρασύρης Σοφοκλής, Σπυρόπουλος Γιάννης, Μουρίκης Παναγιώτης, Γεωργόπουλος Νίκος, Σπυριδάκης Γιώργος και Σοφουλάκη Άννα, οι οποίοι αγωνίστηκαν με όρεξη και πάθος και κέρδισαν αρκετούς αγώνες.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι τα παιδιά παίζουν πολλούς μικρούς αγώνες και μας ενδιαφέρει κυρίως η συμμετοχή και όχι η νίκη.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε το 2ο Πρωτάθλημα τένις για παιδιά στο Ηράκλειο, που γεννήθηκαν το 2008-2009-2010 και παίζουν με κόκκινες μπάλες. Οι κόκκινες μπάλες είναι πιο μαλακές από τις κανονικές και το μέγεθος των γηπέδων μικρότερο από το κανονικό, ώστε να διευκολύνονται οι μικροί μας αθλητές.

Τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ρεθύμνου εκπροσώπησαν 3 παιδιά με όνομα ομάδας “Τα Δελφίνια”, τα οποία ήταν ο Γιοβάνοβιτς Εμμανουήλ, ο Αμπατζίδης Ηλίας και ο Γιουμπάκης Αντώνης με συνοδό προπονητή τον Γάλλο Σπύρο.

Τα παιδιά έπαιξαν σε ομίλους (3 παιδιών), με το σύστημα round robin (δηλαδή όλοι έπαιξαν με όλους στον όμιλο τους). Ο προπονητής είδε τους αθλητές του να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Χόρτασαν παιχνίδι, αφού η κατηγορία αυτή έχει ως βασικό χαρακτηριστικό το παιχνίδι και όχι τα αποτελέσματα των αγώνων.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα περισσότερα έπαιζαν το πρώτο τους αγώνα, κάνοντας μία καλή αρχή στην τενιστική τους πορεία.

Γιώργος Σταράς

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM
}