19 Απριλίου 2024

Ο Ρεθυμνιακός νικητής στα πέναλτι επί της Επισκοπής στο Super Cup

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ρεθυμνιακός αναδείχθηκε νικητής του αγώνα Super Cup κατακτώντας το πρώτο τίτλο του στον θεσμό. Η ομάδα του Νίκου Καραδάκη επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της Επισκοπής στον συγκλονιστικό αγώνα του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», όπου τα 90’ λεπτά βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Η Επισκοπή ήταν το φαβορί του 23ου Super Cup, θέλοντας να κατακτήσει το 4ο σερί τίτλο της και 9ο συνολικά στην διοργάνωση, αλλά ο Ρεθυμνιακός στάθηκε αρκετά καλά κλείνοντας καλά τους χώρους… του δεδομένα μικρού αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Επισκοπής. Η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς ήταν ανώτερη, δημιούργησε και έχασε 4-5 σημαντικές ευκαιρίες, με τον Μενέλαο Δημητριάδη στις περισσότερες εξ’ αυτών να αντιδρά εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να λύσουν οι δύο ομάδες τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Εκεί και πάλι ο Δημητριάδης ήταν ο πρωταγωνιστής, ο οποίος απέκρουσε την εκτέλεση του 4ου πέναλτι στην σειρά από τον κεντρικό αμυντικό της Επισκοπής Ντιόγκο Μπρίτο, την στιγμή που όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές – και των δύο ομάδων – ευστόχησαν. Το νικητήριο πέναλτι του Ρεθυμνιακού εκτέλεσε ο Γιάννης Κουδουνάκης κερδίζοντας τον Γιώργο Χανιωτάκη και χαρίζοντας στην ομάδα του, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με σκορ 5-4.

Η σειρά των πέναλτι, Γκιόκας (1-0), Δελήμπασης (1-1),Φουκαράκης (2-1), Μανιδάκης (2-2), Μυρθιανός (3-2), Λαζαρίδης (3-3), Μπρίτο (απόκρουση Δημητριάδη), Μπούσδρας (3-4), Λίμα (4-4), Κουδουνάκης (4-5).

Το τελετουργικό πριν από τον αγώνα και οι απονομές…
Στο τελετουργικό, πριν από την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες και η διαιτητική τετράδα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από την δημοτική φιλαρμονική. Έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας από τους αρχηγούς των δύο ομάδων Άγγελο Γκιόκα (Επισκοπή) και Στέλιο Δελήμπαση (Ρεθυμνιακός) και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μέρους ακολούθησαν οι απονομές, με την ΕΠΣΡ αρχικά να παραδίδει τιμητικές πλακέτες σε Γιάσμινκο Βέλιτς (δια χειρός του προέδρου της Τίτου Χνάρη) και Ράικο Γιάνγιανιν (δια χειρός του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνου Δημήτρη Λαχνιδάκη). Σκυτάλη πήρε η φιναλίστ του Super Cup Επισκοπή και η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταλλίων και Κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του Ρεθυμνιακού.

Φάσεις και γκολ
2’ σουτ του Μυρθιανού θα μπλοκάρει ο Δημητριάδης.

4’ σουτ του Λίμα θα διώξει ασταθώς ο Δημητριάδης νέο σουτ του Τσιριγώτη μέσα από την περιοχή θα κοντράρει πάνω στον Μπούσδρα.

11’ σουτ του Σηφακάκη η μπάλα θα φύγει άουτ.

14’ η Επισκοπή ζητά πέναλτι, θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λαζαρίδη μετά από τη σέντρα του Μαλισόβα.

25’ ο Νάκας εκτελεί δυνατά πλάγιο άουτ, ο Τσιριγώτης από το ύψος της μικρής περιοχής θα νικηθεί από τον Δημητριάδη, ο οποίος θα διώξει σε κόρνερ.

34’ καλό σουτ του Δελήμπαση η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χανιωτάκη.

49’ φάουλ του Δελήμπαση θα μπλοκάρει ο Χανιωτάκης.

50’ σουτ του Λίμα, θα διώξει σε κόρνερ ο Δημητριάδης.

52’ φάουλ Μυρθιανού, κεφαλιά του Ξεπαπαδάκη θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Δημητριάδης.

53’ σέντρα-σουτ του Λίμα η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.

69’ καλό σουτ του Μυρθιανού λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

70’ ο Γκιόκας τροφοδοτεί τον Τσιριγώτη που βγαίνει τετ α τετ με τον Δημητριάδη, αλλά το πλασέ του κοντράρεται από τον Λαζαρίδη.

71’ σέντρα του Μυρθιανού κεφαλιά του Τσιριγώτη, η μπάλα θα φύγει άουτ.

76’ ο Ρεθυμνιακός ζητάει πέναλτι σε πτώση του Λαζαρίδη από μαρκάρισμα του Μπρίτο, αλλά ο κ. Ρ. Σταυρουλάκης σωστά αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

86’ σέντρα του Φουκαράκη σουτ του Λίμα από το σημείο του πέναλτι πάνω στο σώμα του Λαζαρίδη.

90’ 1-2 Μερτίρι-Σταύρε, σουτ του πρώτου μέσα από την περιοχή θα μπλοκάρει ο Χανιωτάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρ. Σταυρουλάκης, Καλυβιανάκης, Βαρβαντάκης – 4ος Διαιτητής: Γρύλλης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31’ Δροσάκης – 38’ Νάκας

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Χανιωτάκης, Νάκας, Ανδρικόπουλος, Μπρίτο, Μυρθιανός, Νίκιτς (86’ Σουμπασάκης), Μαλισόβας (64’ Φουκαράκης), Ξεπαπαδάκης (81’ Γκελοσάνι), Λίμα, Τσιριγώτης, Γκιόκας.

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραδάκης): Δημητριάδης, Λαζαρίδης, Λ. Ταμάμης, Μπούσδρας, Μανιδάκης, Δροσάκης, Δελήμπασης, Καψαλάκης (89’ Κοντορινάκης), Φοβάκης (73’ Μερτίρι), Αντιασβίλι (88’ Κουδουνάκης), Σηφακάκης (81’ Σταύρε).

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *