Ποιοι έχουν δικαίωμα εισόδου στους αγώνες της ΕΚΑΣΚ

Η ΕΚΑΣΚ με ανακοίνωση της ενημέρωσε για την εφαρμογή των μέτρων που θα ισχύουν στις διοργανώσεις της, στα κλειστά γυμναστήρια αλλά και στα ανοικτά γήπεδα Μπάσκετ που δεν θα επιτρέπεται οι προσέλευση στους φιλάθλους έως και τις 22 Μαρτίου, εναρμονιζόμενη με τα μέτρα που έλαβε η ΕΟΚ. Επίσης, ενημερώνει ποιοι έχουν δικαίωμα εισόδου στους αγώνες:

Η Ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ
 «Κύριε Πρόεδρε, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.15954 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 726 Β’, 08/03/2020) για την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων λόγω των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19 (κορονοϊού), ενημερώνουμε ότι : Όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων και Τουρνουά της ΕΚΑΣΚ, καθώς και όλα τα τουρνουά Σωματείων υπό την αιγίδα της (κάθε ηλικίας), που πραγματοποιούνται σε κλειστές ή ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα- γυμναστήρια), θα διεξάγονται χωρίς παρουσία φιλάθλων.

Τα προαναφερόμενα μέτρα θα ισχύουν έως και την Κυριακή 22/03.
Για την συνέχεια της εφαρμογής των μέτρων μετά το πέρας της συγκεκριμένης περιόδου, θα αναμένουμε την απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων.
Συγκεκριμένα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, για την διεξαγωγή αγώνα, επιτρέπεται η είσοδος μόνο:

  • έως 21 ατόμων κάθε ομάδας που όπως προβλέπεται, αναγράφονται στο φύλλο αγώνα (αθλητές, προπονητής, βοηθοί προπονητών, έφορος, φυσιοθεραπευτής κλπ.)
    Σημείωση: τα στοιχεία των αναγραφόμενων ατόμων στο φύλλο αγώνα πρέπει να είναι πλήρη (πλήρες ονοματεπώνυμο).
  • διαιτητών-κριτών.
  • του ιατρού του αγώνα.
  • κομισάριου (εάν έχει οριστεί).
  • των υπευθύνων της αθλητικής εγκατάστασης (τεχνικός /φύλακας κλπ).

*Σε περίπτωση βιντεοσκόπησης/κάλυψης του αγώνα, επιτρέπεται από μία (1) βιντεοσκόπηση /ένας κάμεραμαν για κάθε ομάδα.
Ο έλεγχος των ανωτέρω, που θα αναγράφονται στο Φ.Α., θα γίνεται με ευθύνη των ορισμένων διαιτητών κάθε αγώνα.
Από το ΔΣ της ΕΚΑΣΚ
».

Σε συμπληρωματική ανακοίνωση σημείωσε πως αν δε συμμορφωθούν οι γηπεδούχες ομάδες, τότε υπάρχει αρχικά προειδοποίηση και στη συνέχεια θα υπάρξει διακοπή του ματς εις βάρος του υπαίτιου σωματείου:
«Κύριε Πρόεδρε, σε συνέχεια των διευκρινήσεων που σας έχουμε αποστείλει και αφορούν την υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.15954 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 726 Β’, 08/03/2020) για την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων λόγω των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19 (κορονοϊού), σας επισημαίνουμε ότι:
· Σε περίπτωση παρουσίας φίλαθλου κοινού, κατά την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι διαιτητές οφείλουν να προβούν σε προειδοποίηση για την άμεση εκκένωση του γηπέδου.
· Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στις υποδείξεις των διαιτητών, ο αγώνας θα διακόπτεται εις βάρος του υπαιτίου σωματείου»

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM
}