Ρεθυμνιώτικες επιτυχίες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος

Μία τεράστια παγκόσμια διάκριση πέτυχαν 6 Ρεθυμνιώτες αθλητές που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στη Ρωσία. Επέστρεψαν με 11 μετάλλια, σαρώνοντας στο πέρασμα τους από τη Μόσχα.

Η ανάπτυξη του Παγκρατίου αθλήματος τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο είναι δεδομένη και οφθαλμοφανής, με τα μηνύματα από τον συγκεκριμένο χώρο να είναι συνεχώς ελπιδοφόρα. Ακόμη καλύτερα… μαντάτα ήρθαν από τη μακρινή Ρωσία, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου στο στάδιο Sports Complex της ΤΣΣΚΑ. Οι 5 αθλητές του ΑΣΜΤ Καβρός Παναγιώτης Τσανακαλιώτης, Ευγενία Πετούση, Δημήτρης Δατσέρης, Μαρία Κομπιτσάκη, Γιώργος Παντελιδάκης και ο Γιώργος Μοράκης από τον ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου διέπρεψαν, καθώς ανέβηκαν 11 φορές στο βάθρο των νικητών. Ο Δατσέρης κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στον αγώνα ημιεπαφής και τα παλαίσματα, με τον Παντελιδάκη επίσης να ανεβαίνει δις στο πρώτο σκαλί. Οι Κομπιτσάκη και Πετούση κατέκτησαν από ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Τσανακαλιώτης φόρεσε ένα χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Τέλος, ο Μοράκης κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλιο (αγώνας ημιεπαφής και κάτω παγκράτιο), με τον τελικό απολογισμό για τους Ρεθυμνιώτες να είναι εντυπωσιακός, δείχνοντας τον δρόμο για τη συνέχεια.

ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ: «ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ»
Απόλυτα ικανοποιημένος και κατενθουσιασμένος με τις επιτυχίες που κατάφεραν οι αθλητές του ήταν ο προπονητής του ΑΣΜΤ Καβρός, Μιχάλης Γαραντωνάκης, μοιράζοντας συγχαρητήρια σε όλους στις δηλώσεις του: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία όπου όμοιά της δεν υπάρχει. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για όλους μας. Τα παιδιά αποδείχθηκαν πολύ δυνατά, πολύ μάχιμα και αποφασισμένα να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Το έκαναν ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Αν με ρωτούσατε πριν τους αγώνες τι περιμένω θα σας έλεγα ότι πάμε για να διεκδικήσουμε πράγματα και ίσως και κάποιες καλές πρώτες θέσεις. Τα παιδιά στερήθηκαν πολλά πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας το καλοκαίρι και τώρα δικαίωσαν τους κόπους τους. Τι να πω, με έχουν κάνει υπερήφανο!
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους χορηγούς μας την ΑΝΕΚ LinesBlue Star, τους Αφούς Μελισσουργού, το «Μύθος». Η δε υποδοχή που μας επιφύλαξαν στο αεροδρόμιο, μας έκανε να νιώσουμε μοναδικά. Όλα αυτά μας γεμίζουν με χαρά αλλά και πείσμα να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ»
Επίσης, ο προπονητής του ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου, Γιάννης Δημητρόπουλος συνεχάρη τον αθλητή του για τη διπλή επιτυχία, σημειώνοντας: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο. Έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια, δούλεψε πολύ και η επιτυχία είναι δική του. Σ’ αυτό το σημείο εκ μέρους του συλλόγου μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την προπονήτρια Παγκρατίου του συλλόγου Αρτέμιδα Αττικής, Εβελίνα Ψάννη η οποία συνόδευσε τον Γιώργο στη Μόσχα και η οποία ανέλαβε το κοουτσάρισμά του. Τέλος ευχαριστούμε τον χορηγό μας, την ANEK Lines».

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΩΝ
Αγώνας Ημιεπαφής (Κατηγορία -60κ.)
Δατσέρης ΑΣΜΤ Καβρός (1 χρυσό)
(Κατηγορίας -66κ.)
Μοράκης ΑΣΜΤ Καβρός (1 χάλκινο)

Παλαίσματα
Παντελιδάκης, Δατσέρης -18χρ. ΑΣΜΤ Καβρός  (2 χρυσά)
Παντελιδάκης, Κομπιτσάκη -18χρ. ΑΣΜΤ Καβρός (2 χρυσά)
Τσανακαλιώτης, Πετούση -21χρ. ΑΣΜΤ Καβρός (2 χρυσά)
Πετούση, Κομπιτσάκη -21χρ. ΑΣΜΤ Καβρός (2 ασημένια)
Κάτω Παγκράτιο
Μοράκης ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου (1 χάλκινο)

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM