Σκουρτόπουλος… για όλους και για όλα

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του Ρέθυμνο Aegean, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην “Κρητική Επιθεώρηση” και στο Νίκο Τζανιδάκη.

Ο έμπειρος κόουτς, αφού έκανε ένα απολογισμό για την φετινή σεζόν, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα, στις συνεχόμενες διακοπές του πρωταθλήματος και στο αρνητικό σερί των 5 συνεχόμενων ηττών, στην φιλοσοφία του, στις καλές και τις καλές στιγμές, στους Καλαμπόκη και Κουμπούρα και φυσικά στην Εθνική Ελλάδας και στο Ευρωμπάσκετ.

 

-Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με το Ρέθυμνο Aegean στην 6η θέση. Πως αξιολογείτε τον φετινό απολογισμό;

«Η χρονιά ήταν επιτυχημένη σε πολλές γραμμές και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε όλοι. Διεκδικήσαμε από την αρχή της χρονιάς την παρουσία μας στις υψηλές θέσεις, ήμασταν από την 4η έως την 6η θέση και δεν πέσαμε ποτέ παρακάτω. Νομίζω πως δικαίως βρεθήκαμε στα πλέι οφ, που και εκεί δώσαμε τον  καλύτερό μας εαυτό.

Αυτά προϋπόθεταν σκληρή δουλειά, σωστές συνεργασίες και καλό κλίμα. Σε αυτούς τους τομείς η ομάδα πέτυχε απόλυτα. Ίσως μένει μία μικρή πικρία, γιατί προσωπικά πίστευα πως θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα κάτι παραπάνω. Θεωρώ πως αν είχαμε καταφέρει μία-δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε να πετύχουμε μία σημαντική νίκη, θα είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και αυτό θα μας βοηθούσε στη συνέχεια. Από την στιγμή που χάσαμε αυτό το αβαντάζ, λίγο πολύ η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη και ήταν δύσκολα τα πράγματα.

Αρχικά, χάσαμε το 1ο παιχνίδι μέσα στην Πυλαία, που εκεί πραγματικά δείξαμε εξαιρετικό εαυτό και χαρακτήρα. Νομίζω πως ήταν καθοριστική η διακοπή του παιχνιδιού, εσκεμμένα από τον ΠΑΟΚ. Αυτά όμως έχουν οι ομάδες που διαθέτουν εμπειρία και ξέρουν να την χρησιμοποιούν ανάλογα. Αυτά είναι μαθήματα για να βελτιωνόμαστε και να παρουσιαζόμαστε ακόμα καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία.

Στο συνολικό απολογισμό η χρονιά είναι θετική. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε. Τους συνεργάτες μου, τους παίκτες και όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησε ώστε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

 

-Όπως όλοι γνωρίζουμε, πέρυσι ενσωματωθήκατε αργά στην προετοιμασία. Πως καταφέρατε να εγκλιματιστείτε τόσο σύντομα και να την οδηγήσετε ένα «βήμα» πριν την τετράδα;

«Σε αυτό έπαιξαν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Καταρχάς άργησα να υπογράψω. Η ομάδα είχε κινηθεί και είχε αποκτήσει αρκετούς παίκτες και μάλιστα παίκτες σημαντικούς, όπως οι ξένοι. Δεύτερον,  ενσωματώθηκα αργότερα στην προετοιμασία. Αυτό, όμως, λύθηκε γιατί υπήρχαν πολύ καλοί συνεργάτες, με τους οποίους είχαμε συνεννοηθεί. Είχε μπει ένα πρόγραμμα, το οποίο δούλεψαν πάρα πολύ καλά και όταν εγώ ήλθα στην ομάδα, ήδη υπήρχε ένα σημαντικό κομμάτι που εμένα με βοήθησε να προχωρήσω. Τρίτον και αρκετά δύσκολο, με την έννοια πως είχαμε παίκτες που προέρχονταν από χρονιές στις οποίες οι ομάδες τους δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και κινδύνευαν να υποβιβαστούν.

Δηλαδή, πέρα από ένα-δύο Έλληνες, είχαμε παίκτες που κανένας δεν είχε παρουσία στα πλέι οφ. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ίσως ένα παράγοντας, για όσους γνωρίζουν και ξέρουν πολύ καλά, του ότι υπάρχει μία κατηγορία παικτών που το αγωνιστικό τους ρολόι δουλεύει μέχρι τις 20 Ιουνίου και μία κατηγορία παικτών που δουλεύει μέχρι 20 Απριλίου. Οι παίκτες που έχουν μάθει έτσι, είναι πολύ δύσκολο να τους πας παραπέρα.

Αυτά όλα λύθηκαν με την καλή συνεργασία, με τις πολύ καλές σχέσεις και με την ζεστασιά που η ομάδα, ο κόσμος και η καθημερινότητα δίνει στο προπονητικό τιμ και στους παίκτες. Αυτοί ήταν σημαντικοί παράγοντες, συν την σκληρή δουλειά, που εκεί είπα και στα παιδιά πως τα ευχαριστώ ιδιαίτερα, γιατί σε αυτό το κομμάτι δουλέψαμε πάρα πολύ. Όλοι μας, από εμένα μέχρι τον τελευταίο, νομίζω πως προοδεύσαμε μέσα από αυτή τη χρονιά. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη σκληρή δουλειά. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που σε πρώτη φάση μας πήγε στα πλέι οφ και στην πορεία να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να μάθουμε ακριβώς ποια θέση θα πάρουμε. Αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία.  

Τεράστια επιτυχία γιατί είχαμε τη μετάλλαξη της ΑΕΚ μέσα στην χρονιά, που ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας. Είχαμε τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, από την αρχή με δεδηλωμένες προθέσεις, και αυτό οπωσδήποτε δυσκόλευε το έργο μας. Νομίζω, όμως, πως ανταποκριθήκαμε αξιόπιστα και όσο μπορούσαμε καλύτερα. Αυτό φάνηκε και στο πόσο ανταγωνιστικά ήταν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Ήταν η απόδειξη για όλα τα παραπάνω».

 

-Μάλιστα, κατά κοινή ομολογία, καταφέρατε να κάνετε μόνο μία ήττα εκτός προγράμματος, αυτή με τα Τρίκαλα στο κλειστό του Ρεθύμνου. Συμφωνείτε;

«Σωστά, μόνο μία ήττα εκτός προγράμματος, αυτή από τα Τρίκαλα. Εκεί κάναμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δηλαδή να έχουμε 36 βαθμούς παραπάνω στο ράνκινγκ, 26 περισσότερες επιθέσεις από τα Τρίκαλα και γενικότερα καλύτερα όλα τα στατιστικά στοιχεία και μάλιστα κραυγαλέα. Παρόλα αυτά καταφέραμε να χάσουμε το παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα παράδοξο.

Μαζί με τα Τρίκαλα, θα έλεγα πως κάναμε μία κακή εμφάνιση στην  Δράμα, αγωνιστικά κακή. Από κει και πέρα, νομίζω πως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τα παλέψαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα, είτε αυτός ήταν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, είτε ήταν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν. Με τον ίδιο σεβασμό απέναντι σε όλους».

 

-Κάποια στιγμή το Ρέθυμνο Aegean έκανε 5 συνεχόμενες ήττες. Φοβηθήκατε εκείνη την περίοδο;

«Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό. Δε φοβήθηκα. Χάσαμε 5 παιχνίδια συνεχόμενα, αλλά δεν χάσαμε 5 παιχνίδια συνεχόμενα γιατί η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Με τα Τρίκαλα, ναι, δεν παίξαμε καλά. Με την Δράμα είχαμε προβλήματα. Αλλά χάσαμε παιχνίδια με τον Άρη και με τον ΠΑΟΚ που σηκώνουν πολύ ένσταση και με την ΑΕΚ, που πήγαμε και παίξαμε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Παλέψαμε και χάσαμε από μία ΑΕΚ που πλέον είχε παίκτη που άξιζε όσο ολόκληρο το Ρέθυμνο μαζί. Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Άρα, οι 5 ήττες ναι μεν έγιναν στη σειρά, αλλά δεν ήταν 5 ήττες γιατί η ομάδα είχε πάρει “κατηφόρα”. Η ομάδα έπαιζε. Για παράδειγμα έλεγα, κάνε λίγο ακόμα υπομονή θα επιστρέψει ο Σάφτενααρ, θα ρολάρουν τα παιδιά. Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, να πεις δηλαδή ότι δεν έκαναν προπόνηση, δεν άκουγαν, δεν έβγαινε το ένα δεν έβγαινε το άλλο. Ήταν περισσότερο η σειρά των αγώνων. Γιατί αν είχαμε κερδίσει τον Άρη τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά».

 

-Πιστεύετε ότι οι διακοπές του πρωταθλήματος επηρέασαν την ομάδα σας κατά την διάρκεια της σεζόν;

«Τόσες πολλές διακοπές δεν έχουν ξαναγίνει κατά την διάρκεια μίας σεζόν. Για μία ομάδα που δεν έχει την δυνατότητα των φιλικών αγώνων παίζουν ρόλο. Την πατήσαμε την πρώτη φορά αλλά μετά με τα φιλικά που ανεβήκαμε στην Αθήνα νομίζω το καλύψαμε. Δεν υπολογίζαμε ότι θα πήγαινε έτσι. Αυτό είναι πρόβλημα για μας γιατί αν δεν υπάρξει μία ομάδα στην Κρήτη όχι να είναι δυνατή αλλά να μπορούμε και να μας βοηθούν είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα».

 

-Ποια είναι η δική σας φιλοσοφία και τι προσπαθήσατε να αλλάξετε στην φετινή ομάδα;

«Σαν φιλοσοφία μου αρέσει πάρα πολύ το γρήγορο μπάσκετ και είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως η επίθεση δίνει περισσότερο και στην ομάδα και στον κόσμο. Το ότι η άμυνα παίρνει τα παιχνίδια, μπορούμε να το απαντήσουμε με χίλιους δυο τρόπους. Εγώ ξέρω και εν τέλει μου αρέσει και θα με ευχαριστούμε να βρισκόμουν στην κερκίδα και να έβλεπα ωραίο θέαμα. Αυτό το δίνει κατά κύριο λόγο η επίθεση. Αυτό που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, που δουλεύω και είχα την τύχη να συνεργαστώ με σημαντικούς προπονητές και σαν ανθρώπους και σαν προπονητές, είναι το ότι την επίθεση τη χτίζεις μέσα από την άμυνα. Δηλαδή, αν σου αρέσει να παίζεις γρήγορα, θα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα για να κερδίσεις μπάλες και να τρέξεις γρήγορα. Το να παίρνουμε μία μπάλα μετά από ένα καλάθι και να την σουτάρουμε γρήγορα, δε νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος.

Αυτό προσπαθήσαμε να περάσουμε, άλλωστε η ομάδα φέτος είχε αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όσο αφορά το ρόστερ. Ένας κορμός με έμπειρα παιδιά που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια είχε φύγει και νομίζω πως δεν ήταν δύσκολο να το περάσουμε στα παιδιά. Είχαμε πολύ καλούς αθλητές, που μπορούσαν να παίξουν γρήγορα και να μας δώσουν αρκετά ωραίο θέαμα.

Νομίζω πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε και εμείς ευχαριστηθήκαμε. Υπήρχαν παιχνίδια που κάναμε πολύ όμορφες συνεργασίες και αυτό μας οδήγησε και στα καλά αποτελέσματα. Παρότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε μία νίκη… με τις μεγάλες-μεγάλες ομάδες, δηλαδή τους δύο που ξεχωρίζουν σήμερα στην Ελλάδα. Και στα 4 παιχνίδια, όμως, ήμασταν άκρως ανταγωνιστικοί. Μέσα στο ΣΕΦ παίξαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας και μέχρι το 37’ διεκδικούσαμε τη νίκη. Μέσα στο ΟΑΚΑ το ίδιο και στην έδρας μας απέναντι στον Ολυμπιακό χάσαμε το παιχνίδι από ένα ριμπάουντ.

Νομίζω πως αυτά είναι σημάδια προόδου και πάνω σε αυτά πρέπει να πατήσουμε και του χρόνου για να διεκδικήσουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Γιατί κακά τα ψέματα, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και με την ενδυνάμωση κάποιων ομάδων, του χρόνου αν θες να είσαι στα ίδια επίπεδα, θα πρέπει να κερδίσεις και αυτούς, γιατί κάποιοι άλλοι θα τους κερδίσουν».

 

Θα αλλάζατε κάτι όσον αφορά τις επιλογές και τις αποφάσεις σας σε κάποιους αγώνες; Έχετε μετανιώσει για κάτι;

«Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί πήγε πολύ καλά αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Σε κάποια άλλα παιχνίδια πιστεύω ότι αν είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά ίσως να είχαμε πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, το οποίο είναι συνέχεια στο μυαλό μου για το τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν δεν είχε τραυματιστεί ο Κουμπούρας δεν θα είχαμε χάσει, γιατί εκείνη τη στιγμή είχαμε γυρίσει το ματς, αλλά χάσαμε την ηρεμία με την απουσία του. Είναι φυσικά ανάλογα με τον αντίπαλο και με πόσες επιλογές έχουμε εμείς. Σε αυτό το κομμάτι δυστυχώς δεν είχαμε επιλογές που θα έκαναν την διαφορά. Προσπαθούσαμε μέσα από τρικ και καλές συνεργασίες και αυτό που μας βοήθησε πολύ φέτος είναι ότι είχαμε πολύ καλή συνεργασία στο μεγαλύτερο διάστημα. Με ένα καλό πάσινγκ γκέιμ βρίσκαμε σε κάθε ματς τον παίκτη της ημέρας, τον αξιοποιούσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και αυτό θεωρώ πως ήταν το δυνατό μας «όπλο».

Για μας είναι παράσημο να μας λένε άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν «οδηγός» για μας, το πώς θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ στα πλέι οφ. Αυτό είναι ευχάριστο για μας, το ότι όλοι μαζί είχαμε μία πολύ καλή εικόνα και το επιβραβεύουν».

 

-Ο κόσμος του Ρεθύμνου ζητάει Έλληνες που θα του δώσουν το κίνητρο να στηρίξουν ακόμη περισσότερο την ομάδα. Πιστεύετε πως θα μπορούσε να ήταν πιο έντονο το Ελληνικό στοιχείο στην φετινή ομάδα;  

«Σίγουρα. Όταν κάναμε μία πολύ γρήγορη εκτίμηση της ομάδας, διαπιστώσαμε πως αυτό που έλλειψε φέτος ήταν τουλάχιστον ένας ακόμα Έλληνας παίκτης, με εμπειρία και ικανότητα. Παίκτης που θα μας έδινε αγωνιστικά πολλά πράγματα και θα ήταν ένας ακόμα πόλος για τον κόσμο. Ο κόσμος ζητάει Έλληνες, θέλει Έλληνες και αυτό είναι το σωστό. Έχουμε ελληνικό κοινό.

Από την άλλη, οι ξένοι μας θα πρέπει να είναι τα σημεία αναφοράς στην ομάδα αγωνιστικά, αλλά να είναι και το… αλατοπίπερο. Να δίνουν το κάτι διαφορετικό.

Ξέρουμε πολύ καλά πως στα δύσκολα αυτός που θα βγει μπροστά είναι ο Έλληνας. Εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε φέτος δύο παιδιά με εμπειρία και ικανότητα, τον Καλαμπόκη και τον Κουμπούρα. Ο ρόλος τους ήταν πάρα πολύ σημαντικός και όχι μόνο μέσα στο παιχνίδι, αλλά και έξω από αυτό. Δεν γνωρίζω πως λειτουργούσε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος σε αυτό το κομμάτι πετύχαμε 100%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα παιδιά αυτά.

Από κει και πέρα, για την επόμενη χρονιά πρέπει να το δουλέψουμε γρήγορα και να βρούμε τη λύση στο κομμάτι αυτό. Τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα».

 

-Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σε αυτόν τον έναν χρόνο;

«Η καλύτερη στιγμή θα μπορούσα να σας πω ότι ήταν η νίκη με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ γιατί την θέλαμε πάρα πολύ. Ήταν για μας μία «σφραγίδα» για την καλή χρονιά που πραγματοποιήσαμε και μέσα από αυτή αποδείξαμε πολλά πράγματα.

Από την άλλη μεριά με στενοχώρησε η ήττα από τον Άρη γιατί είχαμε κάνει ένα εξαιρετικό ματς και κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να κερδίσουμε. Δεν αναφέρομαι συχνά στους διαιτητές αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρώ ότι αδικηθήκαμε. Είχαμε κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση μετά από ήττα αλλά δεν επιβραβευτήκαμε. Αυτό ήταν μία στιγμή απογοήτευσης. Άλλη μία πολύ καλή στιγμή που θέλω να προσθέσω είναι το πόσο ωραία περάσαμε τις μέρες των Χριστουγέννων που αναγκαστικά ήμασταν όλοι εδώ. Περάσαμε εξαιρετικά με τους ανθρώπους της ομάδας και τα παιδιά με κάποιες εκδηλώσεις που είχαν οργανωθεί. Για μένα δεν σου κρύβω ότι παρόλο που είμαι 33 χρόνια προπονητής και αθλητής στην κατηγορία ήταν πολύ ωραίο και έντονο. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές στο Ρέθυμνο».

 

-Ποιες είναι οι σκέψεις σας όσον αφορά στην επόμενη σεζόν; Θα σας βρει η νέα χρονιά στον πάγκο του Ρεθύμνου;

«Για μένα προτεραιότητα είναι το Ρέθυμνο. Δεν έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου κάτι άλλο. Θέλω, όμως, να μιλήσω  με τους ανθρώπους της ομάδας, να ξεκαθαρίσουμε πολλά πράγματα όσον αφορά στο λειτουργικό. Το πώς πρέπει να στηθεί και να δουλεύει η ομάδα. Φέτος πήγαμε πολύ καλά, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα στο κομμάτι αυτό.

Στη συνέχεια να πλαισιώσουμε την ομάδα με τους παίκτες που χρειάζεται, ώστε να πετύχουμε και τους αγωνιστικούς στόχους. Το ένα δηλαδή συμπληρώνει το άλλο. Πρέπει να είμαστε πολύ σωστοί και στους δύο τομείς. Δεν μπορεί να φέρνεις έναν πολύ καλό παίκτη, αλλά να μη του παρέχεις το προπονητικό και το λειτουργικό κομμάτι που αντιστοιχεί στην αξία του. Είναι δώρο άδωρο.

Πρέπει να τα ταιριάξουμε και τα δύο. Έγιναν μεγάλα βήματα, δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Θεωρώ πως ζώντας ένα χρόνο στο Ρέθυμνο, μπορούν τα πράγματα να γίνουν ακόμα καλύτερα».

 

-Την τελευταία αγωνιστική σε δηλώσεις σας αναφερθήκατε στον Γιάννη Καλαμπόκη, κάνοντας του πρόσκληση για την επόμενη σεζόν…

«Όντως, αναφέρθηκα στον Γιάννη (Καλαμπόκη). Πήρα θέση παρόλο που δεν κάνω ποτέ διαχωρισμό στην ομάδα αλλά στο συγκεκριμένο θέμα νομίζω ότι έπρεπε να τοποθετηθώ για να διευκολύνω λίγο και τον Γιάννη. Για μένα θεωρώ απαραίτητη την παρουσία και του Γιάννη και του Φάνη (Κουμπούρα). Δεν το διαχωρίζω, απλά επειδή ο Γιάννης είναι μίας προχωρημένης ηλικίας και βλέπει και άλλα πράγματα ήθελα να του κάνω ξεκάθαρο ότι από την πλευρά μας είναι αποδεκτός και είμαι σίγουρος πως για ένα χρόνο ακόμα μπορεί να έχει ρόλο στην ομάδα. Στην συνέχεια το ίδιο θα έλεγα και για τον Φάνη. Θεωρώ ότι θα είναι επιτυχία να κρατήσουμε και τα δύο παιδιά. Θα μας διευκολύνει πολύ στον στόχο μας, ώστε να φτιάξουμε έναν δυνατό Ελληνικό κορμό. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να το πετύχουμε αλλά και τα δύο παιδιά είναι πολύ λογικά και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».

 

-Εκτός από το Ρέθυμνο Aegean εκτελείτε τα προπονητικά σας καθήκοντα και στην Εθνική ομάδα της χώρας μας. Με αφορμή το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ θα ήθελα να εκθέσετε τις απόψεις σας για την φετινή ομάδα και ως που μπορεί να φτάσει;

«Όσον αφορά την Εθνική. Περιμένουμε με αγωνία να μαζευτούμε. Δείχνουν τα πράγματα ότι θα υπάρχει ένα γεμάτο ρόστερ πολύ δυνατό, σε σημείο που δεν ξέρεις ποιον θα πρωτοπάρεις. Αυτό είναι καλό για την ομάδα, για την χώρα και τους προπονητές. Αν τα παιδιά είναι όλα γερά θα έχουμε ένα πολύ ευχάριστο πονοκέφαλο αλλά ταυτόχρονα θα παρουσιάσουμε μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική που θα παλέψει για μεγάλες θέσεις φέτος.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα μετάλλια. Ούτως ή άλλως τα μετάλλια σου εξασφαλίζουν την παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες και θα έχουμε διπλό κέρδος. Αλλά νομίζω πως τα παιδιά που θα έχουμε στην Εθνική ομάδα έχουνε όλα τα προσόντα και τις δυνατότητες να ξεχωρίσουν και να γράψουν την δική τους ιστορία».

 

«Ευχαριστώ πραγματικά όλο τον κόσμο. Ένιωσα πολύ ζεστασιά. Ευχαριστώ όλους τους δημοσιογράφους, τους παίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας για την συνεργασία. Πραγματικά για μένα ήταν μία άνετη χρονιά και τελείωσε με καλό τρόπο και αυτό είναι ακόμα πιο ευχάριστο. Γιατί αν δεν είχαμε τελειώσει καλά, όλο αυτό θα το είχαμε μηδενίσει».

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM
}