1 Οκτωβρίου 2023

Στα «2 Αοράκια» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do

Τα πάντα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Taekwon-Do ITF Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανιδων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη 21-23 Φεβρουαρίου. Από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή το επίκεντρο του ολυμπιακού αθλήματος της χώρας θα είναι το κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, όπου θα παρελάσουν οι κορυφαίοι αθλητές, δίνοντας την μάχη τους για την κορυφή. Όλα αυτά προς τέρψη των Κρητικών φίλων των μαχητικών τεχνών και εν προκειμένω του Taekwon-Do, όπου θα έχουν ένα γεμάτο τριήμερο αθλητικής δράσης, παρακολουθώντας τους αγώνες, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από την Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do ITF Ελλάδος, επτά αθλητικούς συλλόγους της Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού , την Περιφέρεια Κρήτης τους Δήμους  Ηρακλείου και Χερσονήσου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 700 ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Στους αγώνες θα λάβουν μέρος περίπου  700 αθλητές, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 100 περίπου προπονητές και βοηθούς προπονητών, ενώ στο Ηράκλειο θα βρεθούν και περίπου  60 άτομα της διαιτησίας και παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές που θα πρωτεύσουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα, η οποία  θα συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  στις 19-26 Απριλίου 2020 στην Πράγα της Τσεχίας ενώ οι δεύτεροι θα στελεχώσουν την Εθνική αποστολή. Επίσης, οι αθλητές λαμβάνουν τα ευεργετήματα του αθλητικού νόμου, δηλαδή προσαύξηση των μορίων στις πανελλήνιες εξετάσεις ή και την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις σε πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους, με κατάκτηση κορυφαίας θέσης σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα :
Άνδρες-Γυναίκες Οι αθλητές – τριες που θα καταταγούν πρώτοι-ες σε:
α) Κάθε κατηγορία μάχης Α/Γ,
β) Στα αγωνίσματα Ειδικών Τεχνικών, Τεστ Δύναμης & στα Τουλ 4 Νταν Α/Γ θα είναι αυτοί που θα πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ που θα διεξαχθεί στην πόλη Πράγα της Τσεχίας (19-26/4/2020).

Έφηβοι-Νεάνιδες Οι αθλητές –τριες που θα καταταγούν πρώτοι-ες σε:
α) Κάθε κατηγορία μάχης Εφήβων-Νεανίδων ηλικίας 16-17 ετών,
β) Στα αγωνίσματα των Τουλ , Νταν και Ειδικών Τεχνικών Εφήβων-Νεανίδων θα είναι αυτοί που θα πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν, που θα διεξαχθεί στην πόλη Πράγα της Τσεχίας (19-26/4/2020).

Επίσης και το ομαδικό στα SELF DEFENSE,  η πρώτη ομάδα θα στελεχώσει την εθνική Ελλάδος

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Οι 7 αθλητικοί σύλλογοι Taekwon-Do του νησιού είναι οι εξής:
1.Αθλητική Ομοσπονδία Ταεκβοντό Ελλάδος (ΑΟΤΕ), πρόεδρος: Βαλασιάδης Αναστάσιος.|
2.Α.Γ.Σ. Τάλως Χερσονήσου, προπονητής: Τζανίδης Ηλίας.
3.Α.Σ. Τάλως Αγίου Νικολάου, προπονητής: Κουλογουσίδης Δημήτριος.
4.Α.Σ. Χερσονήσου, προπονητής: Στασινόπουλος Δημήτριος.
5.Α.Σ. Κρητική Ακαδημία Ιεράπετρας, προπονητής: Τρουλάκης Γεώργιος.
6.Α.Σ. Κρητική Ακαδημία Ηρακλείου, προπονητής: Τρουλάκης Δημήτρης.
7.Α.Σ. Μ.Α. Χερσονήσου, προπονητής: Καλαιτζάκης Κων/νος
8.Α.Σ. Τρισκελής, προπονητής: Πυνηρτζής Γεώργιος.

Το πρόγραμμα του τριημέρου των αγώνων είναι:
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου (9:00 έως 22:00): Κατηγορίες των Τουλ,  Ειδικές Τεχνικές Εφήβων-Νεανίδων (οι οποίες είναι ενιαίες για τις ηλικίες 14-17 ετών) & Ανδρών-Γυναικών, τα Τεστ Δύναμης Α/Γ και το ομαδικό αγώνισμα «Αυτοάμυνες» (Self Defense) Ε/Ν (το οποίο είναι ενιαίο για τις ηλικίες 14-17 ετών) & Α/Γ. 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου (9:00 έως 22:00): Στις 19:15 θα γίνει η  Τελετή Έναρξης ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα  περιλαμβάνει τις κατηγορίες μάχης των Εφήβων-Νεανίδων, ηλικίας 14-15 ετών και 16-17 ετών.  19:00-21:00

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου (9:00 έως 19:00): Θα διεξαχθούν οι κατηγορίες μάχης Α/Γ.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *