28 Σεπτεμβρίου 2021

Στις 4/9 σέντρα στο Κύπελλο, 11/9 στην Α’ ΕΠΣΡ και 25/9 στην Β’ (photos)

Νωρίς-νωρίς θα ανοίξει η ποδοσφαιρική σεζόν 2021-2022… κορωνοϊού επιτρέποντος στο Ρέθυμνο. Αυτό προέκυψε από τις προθέσεις της διοίκησης της Ρεθυμνιώτικης Ένωσης, οι οποίες διατυπώθηκαν στην άτυπη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης στο γήπεδο των Αρμένων.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης, οι προτάσεις του Δ.Σ. για τη νέα σεζόν είναι οι δηλώσεις συμμετοχής για Α’, Β’ ΕΠΣΡ και Κύπελλο ΕΠΣΡ, να εκπνεύσουν στις 18 Αυγούστου, η κλήρωση όλων των διοργανώσεων να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της ΕΠΣΡ και και πάλι διαδικτυακά, όπως και πέρυσι.

Επιπλέον, η πρόταση της ΕΠΣΡ είναι το Κύπελλο ΕΠΣΡ να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου, να ακολουθήσει η σέντρα στην Α’ ΕΠΣΡ το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα στην Β’ κατηγορία θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 του ίδιου μήνα.

Η Ρεθυμνιώτικη Ένωση ανακοίνωσε την απόφαση της να μην εισπραχθούν τα παράβολα συμμετοχής για Α’, Β’ ΕΠΣΡ αλλά και Κύπελλο ΕΠΣΡ, λόγω της περυσαινής διακοπής, με μοναδικό αστερίσκο τι θα συμβεί με τα τρία σωματεία που προέρχονται από την Γ’ Εθνική (Ρεθυμνιακός, Αστέρας Ρ., Άρης). Αντιθέτως τα σωματεία θα καταβάλλουν κανονικά την ετήσια συνδρομή τους για το Ταμείο Αρωγής Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών, αλλά και την ετήσια συνδρομή που έχει θεσπιστεί.

Επιπλέον στο τραπέζι έπεσε η πρόταση της ΕΠΣΡ για υποχρεωτική χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από το 2002 και μικρότερων στην Α’ ΕΠΣΡ και ενός ποδοσφαιριστή επίσης γεννημένο από το 2002 στην Β’ ΕΠΣΡ. Πρόταση πάντως που είχε αντιδράσεις, με την διοίκηση της ΕΠΣΡ να αποφασίζει το επόμενο διάστημα για το πώς θα πράξει.

Δυστυχώς η ανταπόκριση των σωματείων στην άτυπη ΓΣ της Τετάρτης ήταν μικρή, με μόλις 11 σωματεία να δίνουν το παρόν (ΟΦΑ, Ρεθυμνιακός, Αστέρας Ρεθύμνου, Άρης, Ασή Γωνιά, Τάλως Μελιδονίου, Λιβάδια, Ψηλορείτης, Αστέρας Περάματος, Φοίνικας και Απόλλωνας), ενώ απουσίες… είχαμε και από το Δ.Σ. της ΕΠΣΡ.

Στην άτυπη ΓΣ προέδρευσε ο Τίτος Χνάρης, παρουσία και των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΡ, Χ. Μακρυγιάννη, Γ. Δασκαλομαρκάκη, Α. Ντορμπάρη-Δεσποτοπούλου, Γ. Κανακάκη, Ι. Γαζανού, Δ. Κουργιαντάκη, ενώ παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου ν. Χανίων «Ο Παγκρήτιος», Γιώργος Μανωλακάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης και ο αναπληρωτής Ταμίας Γιώργος Κανακάκης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των σωματείων για τα πεπραγμένα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ την περασμένη Δευτέρα για την ολιστική μελέτη, την οποία ανέβαλαν οι ίδιες οι Ενώσεις για τις 27 Αυγούστου. Από την άλλη, εκφράστηκαν θέσεις και απόψεις των σωματείων, μέσω των προτάσεων που κατέθεσαν ΟΦ Αρμένων, Άρης Ρεθύμνου, Φλόγα Ρουστίκων και Ρεθυμνιακός. Για διάφορα θέματα τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι και των υπόλοιπων σωματείων που έδωσαν το παρόν, γύρω από θέματα Υποδομών, προπονητών, υγείας-κορωνοϊού, διαιτησίας, βελτίωσης του ίδιου του ποδοσφαίρου του Ρεθύμνου.

Άψογη η φιλοξενία του ΟΦ Αρμένων, ο οποίος με το πέρας της, παρέθεσε κέρασμα σε όλος τους παρευρισκόμενους. Επιπλέον, η διοίκηση της ομάδας, με τον ιδιαίτερα δραστήριο και ρομαντικό πρόεδρο της Γιώργο Δρουδάκη προέβη σε μια ουσιαστική κίνηση, παραδίδοντας 1000 τριπλότυπα καρμπονιζέ Φύλλα Αγώνα στην Ρεθυμνιώτικη Ένωση ώστε να αναγράφονται ευκρινέστατα τα πάντα από τους διαιτητές, σε όλα τα αντίτυπα του εκάστοτε αγώνα.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *