Στο Κύπελλο ΕΠΣΡ Επισκοπή, Ερμής Ζωνιανών!

Δύο χρόνια κράτησε η «ζωή» του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να καταργήσει το θεσμό. Πλέον οι ομάδες της κατηγορίας θα συμμετέχουν κανονικά στην πρώτη φάση του θεσμού, στο τοπικό Κύπελλο της κάθε ένωσης, ήτοι σημαίνει πως Επισκοπή και Ερμής Ζωνιανών θα κληθούν να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ρεθύμνου. Εκεί θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά και οι 16 ομάδες της Α’ κατηγορίας, ενώ και φέτος για τις ομάδες της Β’ ΕΠΣΡ, η συμμετοχή θα είναι προαιρετική. Η συμμετοχή των ομάδων στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, δηλαδή των Κυπελλούχων των Ενώσεων, θα είναι πλέον υποχρεωτική και όχι προαιρετική, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια, ενώ η ομάδα που θα κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα κερδίζει απευθείας την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αν αγωνίζεται ήδη στη Γ’ Εθνική, τότε το εισιτήριο θα πάει στον φιναλίστ.
Αναλυτικά, το απόσπασμα για την ενοποίηση εκ νέου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής από τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών ομάδων 2015, το οποίο αποτελεί μέρος του Άρθρου 38. «1.α) Το Κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων διοργανώνεται κάθε χρόνο και μετέχουν υποχρεωτικά σ’ αυτό οι ομάδες α. της Γ ́ Εθνικής κατηγορίας και β. οι ομάδες της ανώτερης κατηγορίας κάθε Ε.Π.Σ. Η συμμετοχή των ομάδων των υπόλοιπων κατηγοριών των Ε.Π.Σ. είναι προαιρετική.
β) Η πρώτη φάση διοργανώνεται από τις οικείες Ε.Π.Σ. και η δεύτερη από την Ε.Π.Ο. Οι διοργανώτριες κάθε φάσης με τις οικείες προκηρύξεις ρυθμίζουν όλα τα θέματα που προκύπτουν.
γ) Στο Κύπελλο αυτό μπορούν να συμμετάσχουν, προαιρετικά, οι ερασιτεχνικές
ομάδες σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε. Οι διοργανώτριες της πρώτης φάσης
υποχρεούνται να δεχθούν τη συμμετοχή των παραπάνω σωματείων».

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2015-16
Μετά από όλα αυτά στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Κυπέλλου ΕΠΣ Ρεθύμνου, θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά 18 ομάδες, οι 2 της Γ’ Εθνικής και οι 16 της Α’ ΕΠΣΡ, ενώ η συμμετοχή των ομάδων της Β’ ΕΠΣΡ είναι προαιρετική. Οι 18 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ρεθύμνου 2015-16 είναι οι εξής:
Γ’ Εθνική: Επισκοπή, Ερμής Ζωνιανών.
Α’ ΕΠΣΡ: ΑΕ Μυλοποτάμου, Ρεθυμνιακός, Άρης Ρεθύμνου, ΟΦ Αρμένων, Αστέρας Ρεθύμνου, Σπήλι, Ποσειδώνας Γερανίου, Ψηλορείτης, Κάλυβος, Δόξα Πλατανέ, Ασή Γωνιά, Λιβάδια, ΠΑΟ Αλφάς, Φλόγα Ρουστίκων, Ε.Α.Π., Φοίνικας.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *