Συνάντηση Δημάρχου με τον Ολυμπιονίκη Σκακιστή Νικόλα Θεοδώρου

Με την ολοκλήρωση των αγώνων Ολυμπιάδας Σκακιού – η οποία τη φετινή χρονιά διεξήχθει στην Ινδία, όπου και συμμετείχαν 186 χώρες – ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον ασημένιο Ολυμπιονίκη Νικόλα Θεοδώρου, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εξαιρετική του επίδοση.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Δημήτρης Λαχνιδάκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του στην πορεία του νεαρού σκακιστή προς την κατάκτηση της κορυφής. Κατάκτηση που συνοδεύονταν από πραγματικές υπερβάσεις στην απόδοσή του, όπως ήταν η νίκη του επί του Λ. Αρονιάν (Νο 6 σκακιστή στον κόσμο) στον αγώνα ενάντια στις ΗΠΑ. Ας σημειωθεί ότι πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας παίκτης κερδίζει τέτοιου επιπέδου αντίπαλο, αλλά επίσης και πρώτη φορά Έλληνας παίκτης κατακτά ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Σκακιού. Η συγκίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο Νικόλας είναι Ρεθυμνιώτης, κάνοντας τα πρώτα σκακιστικά του βήματα στον τοπικό σύλλογο, για να εξελιχθεί πολύ
σύντομα ως ο κορυφαίος σκακιστής που ανέδειξε ποτέ η Κρήτη. Με αίσθημα υπερηφάνιας για την έως τώρα πορεία του Νικόλα Θεοδώρου, ευχόμαστε πρόοδο και επιτυχίες στο ανοδικό μονοπάτι της ζωής του.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *