26 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζονται κανονικά τα πρωταθλήματα στην Κρήτη-Το απόγευμα διευκρινίσεις

Όσο το Ρέθυμνο και η Κρήτη βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο (ενοποιήθηκε το «πράσινο» με το «κίτρινο), τόσο θα συνεχίζεται να διεξάγονται τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στο νησί, σύμφωνα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Βέβαια, όπως σημειώνεται σήμερα το απόγευμα θα υπάρξουν περαιτέρω διευκρινήσεις από του αρμόδιους υπουργούς για το τι ακριβώς θα ισχύσει. Σύμφωνα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα μέτρα που σχετίζονται με την Κρήτη είναι τα εξής:

-Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

-Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

-Όχι συναθροίσεις

-Πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητικές δραστηριότητες σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα συνεχίζονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπονταν μέχρι τώρα και τους ισχύοντες περιορισμούς που υπάρχουν στο κατά περίπτωση υγειονομικό πρωτόκολλο.

Καμία λοιπόν παύση στην αγωνιστική δράση με τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Σε ότι αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στην αυξημένη ζώνη κινδύνου (Βόρεια Ελλάδα και Αττική), θα υπάρχουν νέα μέτρα που αφορούν στον αθλητισμό αφού θα παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια με ότι αυτό σημαίνει… Αναμένεται ωσστόσο αναλυτικότερη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διευκρινιστεί αν μπορούν τα κλειστά γυμναστήρια των ομάδων που βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές να τα χρησιμοποιούν για την τέλεση  των προπονήσεων τους  ή για αγώνες πρωταθλήματος  μπάσκετ, βόλεϊ κ.τ.λ. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, τα πρωταθλήματα θα γίνονται σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας;

Με στοιχεία από το neakriti.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *