ΣΥΡΙΖΑ: Επανέναρξη όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων και προπονήσεις σε τοπικά, αλλά και ατομικά αθλήματα

Την άμεση επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα ζητά το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωσή του. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να βάλει τέλος στις οριζόντιες απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό αθλητισμό «σε αντίθεση με την γενικότερη πρακτική του συνόλου των Ευρωπαϊκών χωρών στο τομέα του αθλητισμού».

«Ο Αθλητισμός να ανοίξει με την αυστηρή τήρηση των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δεν μπορεί να συνεχίζει να βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση» τόνισε ο τομεάρχης αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραϊτης.

Την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε δήλωση ο Τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θάνος Μωραϊτης, υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός της χώρας πρέπει να ξαναρχίσει σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα επίπεδα, με την αυτονόητη αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τα τοπικά υγειονομικά δεδομένα».

Όπως είπε: «Από το Μάρτιο 2020 η αθλητική κοινότητα δέχεται βαρύτατο πλήγμα», συμπληρώνοντας ότι «ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση. Τα αθλητικά σωματεία είναι σε μια συνεχιζόμενη αγωνία και σε τραγική κατάσταση».

«Οι αθλητές των εθνικών μας ομάδων γυμνάζονται σε αντίξοες συνθήκες ή καθόλου ενόψει διεθνών υποχρεώσεων», ενώ «χιλιάδες προπονητές-γυμναστές και προσωπικό είναι απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας βιοποριστικό πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Μωραΐτης.

«Η οικονομική δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού έχει παγώσει με επιπτώσεις σε πολλές παράλληλες δραστηριότητες» και «οι επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία στο σύνολο των πολιτών, τους νέους ανθρώπους, μια ολόκληρη γενιά αθλητών και αθλητριών είναι τεράστιες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με αυτά τα δεδομένα προτείνουμε:

– Επανέναρξη όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και υπό τους ίδιους αυστηρούς όρους επανέναρξη των πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Πανκορασίδων όλων των αθλημάτων, με επιπλέον εξειδίκευση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που εφαρμόζονται ήδη στα πρωταθλήματα της Super League Ποδοσφαίρου και Basket League1.

– Να απελευθερωθεί η δυνατότητα προπονήσεων, ατομικών και ομαδικών, σύμφωνα με τα επιμέρους υγειονομικά πρωτόκολλα, σε όλα τα αθλήματα και όλες τις κατηγορίες.

– Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κολυμβητήρια της χώρας και τα δημοτικά, ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση στα κρατικά. Να ανοίξουν τα αθλήματα που διεξάγονται στο φυσικό περιβάλλον (ορεινές περιοχές, θάλασσα, παράκτιες ζώνες, αθλήματα άμμου κλπ).

– Να επανέλθουν οι λειτουργίες των Ακαδημιών με βάση το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται ήδη στα δημοτικά σχολεία .

– Να ανοίξουν σταδιακά τα γυμναστήρια, αθλητικές σχολές, επίσης με αυστηρό και εξειδικευμένο πρωτόκολλο.

– Να απελευθερωθούν οι αγωνιστικές διοργανώσεις σε όλα τα ατομικά αθλήματα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *