21 Ιανουαρίου 2021

Τηλεδιάσκεψη… ενόψει για τις ομάδες Α’, Β’ ΕΠΣΡ προανήγγειλε ο Τ. Χνάρης

Πολύ σύντομα θα κληθούν να συζητήσουν για την υπάρχουσα κατάσταση και τα σωματεία του Ρεθύμνου, αφού πρόθεση της ΕΠΣΡ είναι να τους δώσει τον λόγο μέσω τηλεδιάσκεψης και να ανταλλάξουν απόψεις για το ποδοσφαιρικό μέλλον.

Το Rethymnosports.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ρεθύμνου Τίτο Χνάρη, ο οποίος στάθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλο το φάσμα του ερασιτεχνικού μα και σε μέρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εκφράζοντας αυτή την πρόθεση της Ένωσης, ώστε να τοποθετηθούν και τα σωματεία του Ρεθύμνου για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή.

Βλέπετε δεν είναι μόνο η απραξία που δυσκολεύει πολύ την αγωνιστική κατάσταση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, αλλά υπάρχει και η αβεβαιότητα που επικρατεί για το αύριο… ή και το μεθαύριο, αφού κανείς δεν μπορεί να δώσει κάποια σοβαρή και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Ο Τίτος Χνάρης λοιπόν, αφού απέστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο στη συνέχεια σημείωσε. «Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και το 2021 να σημάνει το οριστικό τέλος αυτής της κατάστασης που βιώνει όλη η ανθρωπότητα. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές σε όλη την ζωή και την καθημερινότητα μας. Από αυτή την κατάσταση δεν θα μπορούσε φυσικά να γλιτώσει το ποδόσφαιρο μας και ειδικά το ερασιτεχνικό, όπου το πλήγμα που έχει δεχθεί είναι τεράστιο, για να μην πω καταστροφικό και το φέρνει πολύ πίσω. Θα πρέπει όλοι μαζί θεσμοί, αρχές και σωματεία να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να επανακαθορίσουμε τους στόχους μας, μα και την εξέλιξη του αθλήματος που όλοι αγαπούμε και υπηρετούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Σε αυτό το πλαίσιο και ακολουθώντας τις νέες συνήθειες της εποχής, το αμέσως επόμενο διάστημα, σαν Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου προετοιμαζόμαστε ώστε να προχωρήσουμε σε μια ευρεία τηλεδιάσκεψη με όλα τα σωματεία-μέλη μας. Σκοπό θα έχει να ανταλλάξουμε απόψεις για τις προθέσεις των σωματείων για την υπάρχουσα σεζόν, μα και να οριοθετήσουμε τον προγραμματισμό μας για το «αύριο» του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου αναλογιζόμενοι τις νέες συνθήκες που καλούμαστε να επιβιώσουμε».

 

«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ»

Στην συνέχεια σε σχετική ερώτηση που του υποβάλλαμε για το πότε προσδιορίζεται αυτή η τηλεδιάσκεψη των σωματείων, ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ τόνισε, «Κοιτάξτε να δείτε η κατάσταση γενικότερα είναι μη προβλέψιμη με την «ζημιά» που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός σε όλο το φάσμα της ανθρωπότητας. Νομίζω είμαστε αναγκασμένοι τουλάχιστον να περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις μέχρι τις 10-11 Ιανουαρίου, για να δούμε τις προτάσεις των ειδικών λοιμοξιολόγων για άλλους τομείς της καθημερινότητας μας και αμέσως μετά να μπούμε στην τελική ευθεία για τον προγραμματισμό της τηλεδιάσκεψης.

Η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή δεν έχουμε και πολλά στοιχεία στην διάθεση μας. Η ενημέρωση που έχουμε είναι χειρότερη από το σταγονόμετρο…, οπότε αυτό που καλούμαστε είναι να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας, βλέποντας παράλληλα και τις όποιες υπάρξουν γύρω από το ποδόσφαιρο. Σαν ΕΠΣΡ αλλά και εγώ προσωπικά είμαστε σε συχνή επικοινωνία με όλα τα σωματεία του νομού, για την υπάρχουσα κατάσταση, ανταλλάζοντας κατ’ ιδίαν απόψεις».

 

«ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΣ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ»

Τέλος, ο κ. Χνάρης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πλήρη απραξία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και στο νομό Ρεθύμνου, ανεξαρτήτου ηλικίας. «Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι είναι ιδιαίτερα στενάχωρη. Στον δικό μας χώρο, ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι ποδοσφαιριστές και ειδικά οι νέοι, στους οποίους στερείτε η δυνατότητα ομαδικής άσκησης με το αγαπημένο τους σπορ. Το διάστημα είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει η επιστροφή τους στην δράση να γίνει ομαλά και με την συμβουλές από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της εκγύμνασης και της εργοφυσιολογίας ώστε να μην έχουμε ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις με την επιστροφή στα γήπεδα.

Ακούγοντας πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσουν σοβαρά και το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν οι Ακαδημίες σε όλα τα αθλήματα ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται».

Κλείνοντας ο Τίτος Χνάρης προέτρεψε τα σωματεία να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. «Ρίχνοντας μια ματιά στα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ διαπιστώνουμε πως στο Ρέθυμνο, αυτό που έχει μείνει πίσω είναι το ποδόσφαιρο. Από όσο ενημερώθηκα το πρόβλημα που υπήρχε από πλευράς ΓΓΑ, με την λίστα των προπονητών διευθετήθηκε, οπότε καλώ όλα τα σωματεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να τρέξουν την συλλογή εγγράφων ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, έστω να πάρουν μια οικονομική ανάσα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε άπαντες».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *