28 Ιανουαρίου 2023

Χίλιοι αθλητές στο Πρωτάθλημα Κρήτης Ζίου Ζϊτσου 15-17/2

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16 & 17 Φεβρουαρίου 2019 το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης Ζίου Ζίτσου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, στο Ρέθυμνο, με την συμμετοχή άνω των 1.000 αθλητών και αθλητριών από 26 αναγνωρισμένους αθλητικούς συλλόγους της Κρήτης.

Το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου είναι το μεγαλύτερο περιφερειακό πρωτάθλημα της χώρας στις τάξεις των μαχητικών τεχνών και κάθε χρόνο, μέσω της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης και εξέλιξης της διοργάνωσης, το τουρνουά σημειώνει τεράστια επιτυχία τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό έχει καθιερώσει το πρωτάθλημα Κρήτης Ζίου Ζϊτσου ως ένα από τα ισχυρότερα αριθμητικά, αγωνιστικά και οργανωτικά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ), με την συνεργασία του Αθλητικού Συλλόγου «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», υπό την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης – Τμήμα Αθλητισμού. 

Το πρόγραμμα των αγώνων:
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, μετά τις 15.00 το μεσημέρι, θα αγωνιστούν οι αθλητές και οι αθλήτριες άνω των 18 ετών, στα αγωνιστικό σύστημα Fighting και στο αγωνιστικό σύστημα εδάφους Newaza.
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, από τις 09.00 το πρωί έως τις 19.00 το βράδυ θα αγωνιστούν στο αγωνιστικό σύστημα Fighting οι ηλικιακές κατηγορίες -14, -16 και -18 ετών.
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, από τις 09.00 το πρωί έως τις 19.00 το βράδυ θα αγωνιστούν στο αγωνιστικό σύστημα Fighting οι μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες -6 ετών -8 ετών -10 ετών και -12 ετών.

Α. Πουλικίδης: «Ανοδική πορεία του Ζίου Ζίτσου στην Κρήτη»
Ο Πρόεδρος της ΕΦΕΟΖΖ κ. Ανέστης Πουλικίδης σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Είμαστε πάντα χαρούμενοι να βρισκόμαστε στην Κρήτη και να διοργανώνουμε σημαντικά γεγονότα όπως το διασυλλογικό πρωτάθλημα, το οποίο συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Η διοργάνωση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας στην Ελλάδα, μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κι είναι μεγάλη χαρά για μας να βλέπουμε τόσους πολλούς αθλητές και τόσους συλλόγους να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα πραγματική γιορτή, το οποίο επιβεβαιώνει την τεράστια πρόοδο και την συνεχή ανοδική πορεία του Ζίου Ζίτσου στην Κρήτη. Καλή επιτυχία σε όλους».

Β. Συνολάκης: «Διοργάνωση με αθλητικές και κοινωνικές προεκτάσεις»
Την ευθύνη της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου». Ο Προπονητής του Συλλόγου, Βαγγέλης Συνολάκης, σε δήλωση του αναφέρει τα παρακάτω:  «Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για το άθλημα του Ζίου Ζίτσου, στην οποία έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος όλα τα μέλη των συλλόγων του νησιού. Αθλητές μικροί, έφηβοι, μεγάλοι, αρχάριοι, έμπειροι, προχωρημένοι, συνυπάρχουν άνετα μέσα στο γήπεδο και βιώνουν την χαρά της συμμετοχής στο άθλημα που αγαπούν.
Παράλληλα, το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα αποτελεί κάθε χρόνο στόχο για τους συλλόγους, διότι σε αυτό δοκιμάζονται οι δυνατότητες των αθλητών μας, ανακαλύπτουν τα όρια τους στον αγωνιστικό χώρο και αποκομίζουν τεράστιες εμπειρίες σε αθλητικό, κοινωνικό, ψυχολογικό επίπεδο.
Καλούμε το κοινό της Κρήτης και ειδικότερα του Ρεθύμνου να έρθει στο γήπεδο προκειμένου να απολαύσει ένα τριήμερο αγώνων Ζίου Ζίτσου και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των περίπου 1.000 αθλητών που θα λάβουν μέρος.  
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖ-Ζ που εμπιστεύεται αυτή την μεγάλη διοργάνωση στο Ρέθυμνο καθώς και να συγχαρώ την Διοίκηση, τον Πρόεδρο κ. Α.Πουλικίδη και την Γεν.Γραμματέα κα Μ.Χαριτοπούλου, για την άψογη οργάνωση που διαθέτει η Ομοσπονδία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες τους που αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του αθλήματος μας.
Βεβαίως, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Περιφερειάρχη κ. Σ. Αρναουτάκη και στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό την συνδιοργάνωση της οποίας θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα.
Επίσης, ευχαριστούμε την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κα Μ.Λιονή, η οποία στηρίζει πάντα τις διοργανώσεις μας και τις θέτει υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Επίσης, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στους χορηγούς και υποστηρικτές μας, η συμβολή των οποίων είναι πολύτιμη και διασφαλίζει την επιτυχία της διοργάνωσης και την προσφορά των ενδεδειγμένων συνθηκών προς τους αθλητές μας.
Ακόμα, πολλά μπράβο οφείλουμε στους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά τους, τα ωθούν στον αθλητισμό και συνδράμουν τα μέγιστα για να γίνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία σε όλους τους συλλόγους, στους αθλητές και στους προπονητές».

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών
Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.
Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.
Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.
Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγους της χώρας.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:
ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ΦΑΣΟΥΛΕΤΟΣ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΑΝΟΥΚΑΡΑΚΗΣ, MACRON store Creta, CAPTAL SECURITY, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΘΟΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, ΜΠΑΧΑΡΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ. ΑΡΚΑΔΙ Αναψυκτικά, ALANA Restaurant, PEPI Boutique Hotel.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ:
ANEK LINES, BLUE STAR FERRIES, ELLINAIR AIRLINES.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *