19 Απριλίου 2024

Άτυχοι οι Αλυγιζάκης/Χατζηδάκης στο Ράλλυ Acropolis

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η δεύτερη συμμετοχή του Ρεθυμνιώτικου πληρώματος Αλυγιζάκης/Χατζηδάκης στο Ράλλυ Acropolis. Παρά την εξαιρετική τους εκκίνηση την πρώτη ημέρα (5η θέση), ένα μηχανικό πρόβλημα (βλάβη στο ψυγείο του οχήματος) δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εγκαταλείποντας από νωρίς την προσπάθεια τους.

Με πολλά όνειρα και βλέψεις ξεκίνησαν την προσπάθεια τους την Παρασκευή οι Λευτέρης Αλυγιζάκης και Μιχάλης Χατζηδάκης στο Seajets Ράλλυ Acropolis στη Λαμία. Για ακόμη μία φορά συμμετείχαν με Mitsubishi Lancer EVO IX, έχοντας «οδηγό» την περσινή εξαιρετική τους εμφάνιση, όπου τερμάτισαν στην 3η θέση στην κατηγορία C2. Όμως, αν και στο πρώτο σκέλος τα πήγαν εξαιρετικά, «σκαρφαλώνοντας στην 5η θέση στο τέλος της ημέρας, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στην 2η ειδική διαδρομή παρουσιάστηκε πρόβλημα στο ψυγείο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν. Βέβαια δεν ήταν οι μόνοι, καθώς δεκάδες ακόμη πληρώματα δεν τερμάτισαν, με τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και τον Γάλλο Ζιρό να τερματίζουν στην 1η θέση με Citroen DS3 R5 και σύνολο 1:34:46. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Κύπριος οδηγός δε βαθμολογείται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, οι βαθμοί του πρώτου κατέληξαν στα χέρια των Γιάννη Μπαντούνα και Κώστα Σούκουλη (Lancer EVO VI), κατακτώντας τον τίτλο. Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Βασίλης και Παναγιώτης Δρυμούσης με Subaru Impreza, μπροστά από τους Χρυσόστομο Καρέλλη και Ηλία Παναγιωτούνη.

ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ: ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Παρά την ατυχία στην 2η ειδική διαδρομή στο Ράλλυ Acropolis ο Λευτέρης Αλυγιζάκης σε δηλώσεις του στο neakriti.gr εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην εγκατάλειψη από τους αγώνες και στη συνέχεια εμφανίστηκε χαρούμενος για την εμπειρία, τονίζοντας πως θα την χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. «Και την πρώτη ημέρα είχαμε κάποια προβλήματα με το στήσιμο του αυτοκινήτου όμως τα ξεπεράσαμε σταδιακά και κάναμε το καλύτερο δυνατό.
Δυστυχώς στο δεύτερο σκέλος δεν πήγαν καλά τα πράγματα στην 2η ειδική. Από απειρία, σε ένα σημείο με νερά πήγαμε πιο γρήγορα απ΄ ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να σπάσει αρχικά η ποδιά και στη συνέχεια το ψυγείο. Μετά το τέλος της ειδικής εγκαταλείψαμε.
Ήταν άλλη μία πολύτιμη εμπειρία που θα την αξιοποιήσουμε στο μέλλον».

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
1η ημέρα
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΟΛΟ
1. Τσολακίδης / Δήμος Skoda Fabia R5 1:21:34
2. Φιλιππίδης / Μαχαίρας Skoda Fabia R5 1:23:20
3. Τσουλόφτας / Ζιρό Citroen DS3 1:23:42
4. Μπαντούνας / Σούκουλης Mitsubishi EVO VI 1:24:59
5. Αλυγιζάκης / Χατζηδάκης Mitsubishi EVO IX 1:25:40

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΟΛΟ
1. Τσουλόφτας / Ζιρό Citroen DS3 1:34:46
2. Μπαντούνας / Σούκουλης Mitsubishi EVO VI 1:39:02
3. Δρυμούσης Β. / Δρυμούσης Π. Subaru Impreza STI 1:42:44
4. Καρέλλης / Παναγιωτούνης Peugeot 208 VTI R2 1:43:10
5. Τσολακίδης / Δήμος Skoda Fabia R5 1:44:55

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *