Έτοιμο το «παλατάκι» της Ενόργανης στο Ρέθυμνο (photos)!

Σάρκα και οστά παίρνει το όνειρο πολλών ετών… με το «σπίτι» της Ενόργανης Γυμναστικής στο Ρέθυμνο να είναι εδώ… και να μετράει αντίστροφα ώστε να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί τη νεολαία ώστε να αθληθεί σε ένα υψηλού επιπέδου προπονητήριο. Το προπονητήριο της Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη στου Γάλλου, έχοντας υπογράψει με το Πανεπιστήμιο για την αποκλειστική χρήση του για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ως τις 15 Μαΐου το παλατάκι… της Ενόργανης Γυμναστικής θα δοθεί σε χρήση για τους ταλαντούχους αθλητές ενός πολύπαθου αθλήματος, το οποίο εδώ και δεκαετίας ήταν άστεγο… Οι συντονισμένες ενέργειες, το μεράκι και η αγάπη των ιθυνόντων του ΟΚΑ Αρκάδι κάνει το όνειρο πραγματικότητα και αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη όχι μόνο στον σύλλογο και στο άθλημα, αλλά σε ολόκληρο αθλητικό γίγνεσθαι του Ρεθύμνου.

Μέσα σε αρκετά φορτισμένο κλίμα… με έντονα συναισθήματα από όλους τους παρευρισκομένους, το μεσημέρι της Πέμπτης (30/3) ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι, Νίκος Προβιάς, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Τζωρτζινάκης, ο Γ. Γραμματέας Φώτης Τσιμπούκας, τα μέλη του Δ.Σ. Βασιλική Παπαδογιαννάκη και Βασίλης Λιονής και ο τεχνικός διευθυντής Σπύρος Ελευθερόγλου παρουσίασαν το παλατάκι της Ενόργανης Γυμναστικής στους εκπροσώπους του Τύπου.

Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να απολαύσουμε αυτή την εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση συνολικού εμβαδού 908 τ.μ. που διαθέτει τα πιο σύγχρονα όργανα, εγκεκριμένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενόργανης

Μάλιστα, η χρηματοδότηση έγινε σε μεγάλο ποσοστό από τον ίδιο τον πρόεδρο, Νίκο Προβιά, ο οποίος έβαλε… πλάτη για να είναι έτοιμο στην ώρα του το νέο «σπίτι» του Αρκαδίου.

 

ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ (Πρόεδρος ΟΚΑ Αρκάδι):«Σήμερα παρουσιάζουμε το νέο κλειστό προπονητήριο γυμναστικής όπου βρίσκεται στο 85% της ολοκλήρωσής του και θα είναι έτοιμο περίπου στις 15 Μαΐου ολοκληρωτικά για να παραδοθεί προς χρήση στους αθλητές του Αρκαδίου. Αυτό το γυμναστήριο έχει ό, τι πιο τελευταίο υπάρχει σε θέματα ασφαλείας και σε θέματα τεχνολογίας. Το ταπί που έχει στη μέση είναι εγκεκριμένο από την παγκόσμια Ομοσπονδία το 2022. Είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα και κοστίζει 60.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα όργανα. Επίσης, υπάρχει κάτι που είναι σαν μια μεγάλη πισίνα που έχει μέσα αφρολέξ, όπου τα παιδιά μπορούν να εκτελούν ασκήσεις στον αέρα και να πέφτουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Είμαστε καλυμμένοι πλήρως σε θέματα ασφαλείας. Μάλιστα, έχουμε ήδη πολλές κλήσεις από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Κρήτη για προετοιμασία.

Ακόμα μία καινοτομία που έχει το γυμναστήριο είναι τα χαμηλά παράθυρα, όπου καλύπτει στο 100% το θέμα ασφάλειας του παιδιού για τους γονείς. Οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν το παιδί τους να προπονείται, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πέρα από τη σωματική ασφάλεια που επιδιώκουμε, θέλουμε να έχει και ο γονέας στο μυαλό του μια ασφάλεια ότι εκεί είναι το παιδί του και μπορεί να ελέγξει το οτιδήποτε.

Αυτό που θέλουμε να ξέρετε μέχρι τώρα είναι ότι έχει ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι με πλήρη χρηματοδότηση από το σύλλογο, από εμένα και από κάποιους χορηγούς.

Εννιά μήνες περιμέναμε να βγει μια απόφαση για να πάρουμε λεφτά από Περιφέρεια και Δήμο και εμείς σε εννιά μήνες έχουμε χτίσει το γυμναστήριο.

Ο εξοπλισμός που έχει μέσα αυτή τη στιγμή θα ξεπεράσει τις 250.000. Το κτίριο θα περάσει τις 600.000 ευρώ σαν κόστος κατασκευής. Αρκετές εταιρείες από το Ρέθυμνο μας έχουν βοηθήσει σε αυτό.

Παράλληλα, θεωρώ ότι υπάρχει μια υποχρέωση και από το Δήμο και από την Περιφέρεια να συμβάλλει. Φυσικά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει παίξει σημαντικό ρόλο γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι υποχρέωσή του να καλύψει ένα κενό της πόλης, ένα γυμναστήριο. Και ο πρύτανης, κ. Γιώργος Κοντάκης και ο Αντιπρύτανης, κ. Κώστας Σπανουδάκης, είναι πάρα πολύ κοντά στην όλη διαδικασία».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: «Κάνω μια σκέψη αναπολώντας από που ξεκίνησα εγώ το όραμα. Τότε, το ‘80, με τι όργανα και με τι δεδομένα φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, με τον κ. Προβιά να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος. Τότε τα μέσα της εποχής εκείνης τα είχα μαζέψει από τα αποδυτήρια των Γυμνασίων.Βλέποντας αυτό το προπονήτηριο που τον ονόμασα “Ναό της ενόργανης γυμναστικής”, θεωρώ πως δεν θα βγουν πρωταθλητές Ελλάδος, αλλά πρωταθλητές Ευρώπης. Το Ρέθυμνο θα ακούγεται πλέον σε όλο τον κόσμο σαν πόλη ενόργανης γυμναστικής. Αυτό είναι ένα φοβερό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα τώρα».

 

ΦΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ (Γ. γραμματέας ΟΚΑ Αρκάδι):«Είναι πολύ σπουδαίο ότι όλο αυτό πραγματοποιήθηκε μέσα σε έναν χρόνο και χωρίς λεφτά από τις αρμόδιες αρχές. Διότι ο Νίκος Προβιάς έβαλε… πλάτη αλλά και τσέπη για όλους μας, ενώ υπήρξε οικονομική βοήθεια από ελάχιστους. Μπράβο και χίλια μπράβο σε όλους. Σε όλους μας, γιατί η αλήθεια είναι ότι εάν το Δ.Σ. του Αρκαδίου δεν έβαζε πλάτη, με πρωτεργάτη τον Νίκο Προβιά, τίποτα δεν θα είχε γίνει».

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗ (Μέλος Δ.Σ. ΟΚΑ Αρκάδι – Έφορος ενόργανης): «Πιστεύω ότι όσομετριόφρονες και να θέλουμε να είμαστε, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Προβιάς έβαλε την πλάτη και εμείς τα χέρια βοήθειας. Έτσι είναι όταν μπαίνει μπροστά ένας και σηκώνει στην πλάτη του ένα τεράστιο βάρος. Έτρεξαν, φυσικά, πολλοί άλλοι άνθρωποι, όπως είναι το συμβούλιο που του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνηκαι μια ομάδα ανθρώπων που πραγματικά πιστεύουν σε αυτό το έργο και κάνουν δωρεές. Η ενόργανη είναι ένα τμήμα του συλλόγου που λειτουργεί σαν οικογένεια. Τόσο οι προπονητές, τόσο οι αθλητές, τόσο τα στελέχη, οι ίδιοι οι γονείς.

Νιώθουμε πολύ περήφανοι για αυτό το αριστούργημα. Είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος που επιτύχαμε. Η ενόργανη είχε μεγάλη ανταπόκριση, αλλά δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε όλα τα παιδιά. Τώρα δηλαδή μπορούμε να πούμε “ελάτε όσοι θέλετε”, θα κάνουμε τμήματα, θα έχουμε ώρες, θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχεις μία κοινωνία που ζητάει αθλητισμό και να μην μπορείς να της δώσεις αυτό το πράγμα; Για τα παιδιά μας αυτή τη στιγμή είναι επένδυση στην υγεία τους, στην ευεξία, στην ψυχολογία».

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος ΟΚΑ Αρκάδι): «Η ενόργανη γυμναστική έχει περάσει από πολλές περιπέτειες στην πόλη μας. Είχε ξεκινήσει με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε και χωρίς να έχει δικό της χώρο. Ξεσπιτώθηκε πολλές φορές και κάποια στιγμή ανησύχησα πως “ως εδώ ήταν”, ειδικά όταν μας έκαναν έξωση από το 2ο Γυμνάσιο. Όμως, μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες φτάσαμε στο σήμερα και αυτό το κόσμημα. Ο Νίκος Προβιάς έβαλε πλάτη σε όλα. Είχε την τρέλα και την όρεξη να το κάνει. Γιατί για να γίνει αυτό μόνο ένας τρελός μπορεί να το αναλάβει. Άμα δεν έχεις αγάπη για κάτι, δεν θα κάνεις τίποτα».

  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi1
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi2
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi3
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi4
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi5
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi6
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi11
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi10
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi9
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi8
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi7
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi12
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi13
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi14
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi15
  • Enorgani_Gymnastiki_proponitirio_parousiasi16

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *