8 Σεπτεμβρίου 2024

Έχασε την ευκαιρία και τον 1ο τελικό το Αρκάδι

Το πλεονέκτημα έδρας και την ευκαιρία να αποκτήσει προβάδισμα στην  υπόθεση τίτλου απώλεσε το Αρκάδι, το οποίο ηττήθηκε με 1-3 σετ από την Άθλεση στο «Μελίνα Μερκούρη», για τον πρώτο τελικό του γυναικείου πρωταθλήματος βόλεϊ της ΕΣΠΕΚ.

Παρά τον κόσμο που «πλημμύρισε» το κλειστό του Ρεθύμνου, τα κορίτσια του Μανόλη Αντωνάκη δεν κατάφεραν να καταβάλουν την αντίσταση της Άθλεσης, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 1-3 σετ. Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική, ενώ χαρακτηρίστηκε από τις πολλές ανατροπές κατά την διάρκεια της.

Συγκεκριμένα, στο 1ο σετ παρά το 20-19 των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενες με σερί 5-0 έκανε το 20-24, παίρνοντας τελικά το σετ με 23-25. Στο 2ο σετ οι Ρεθυμνιώτισσες ήταν πιο συγκεντρωμένες ισοφαρίζοντας εύκολα σε 1-1 με 25-17. Στο 3ο σετ οι Ηρακλειώτισσες προηγήθηκαν με 14-23 αλλά κάπου εκεί, οι αθλήτριες του Αρκαδίου αφυπνίστηκαν και με σερί 9-1 πλησίασαν στον πόντο (23-24), εκμεταλλευόμενες τα εξαιρετικά σερβίς των Μασουρίδη και Ντεμάϊ. Όμως, δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, με την Άθλεση να κάνει το 1-2 στα σετ (24-26). Την ευκαιρία να στείλει το ματς στο τάι-μπρέηκ έχασαν στο 4ο σετ οι γηπεδούχες, αφού προηγήθηκαν με 16-6. Όμως η καλή τους απόδοση δεν είχε διάρκεια, με την Άθλεση να το εκμεταλλεύεται και να γυρίζει «τούμπα» το σετ με 21-22. Τελικά, οι φιλοξενούμενες κέρδισαν το σετ (23-25) και το ματς με 1-3.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Ηράκλειο, όπου αύριο στο κλειστό του Λίντο θα παιχθεί ο 2ος τελικός, με την Άθλεση να χρειάζεται μία νίκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

 

Τα σετ: 23-25, 25-17, 24-26, 23-25.

Διαιτητές: Καρπουζάς, Αγγελίδης.

ΟΚΑ Αρκάδι (Μανόλης Αντωνάκης): Φραγκιουδάκη, Μπεμπή, Κιαγιά, Μασουρίδη, Κλαψινού, Πετρακάκη, Πάπα, Καραμούζη, Ντεμάϊ, Βερβερίδη, Σμπυράκη, Βουλουμπασάκη –λ.

Άθλεση (Μανωλάκης): Μανωλάκη, Μαυρέα, Κέσκου, Πρίφτι, Κουφαλιτάκη, Σκανδαλάκη, Μαριάτου, Καλογεράκη, Παπαδάκη, Δουλγεράκη, Δόσπρα –λ.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *