19 Απριλίου 2024

Αλυγιζάκης: «Είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς»

Με νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Ράλλυ Παλάδιο, ολοκλήρωσαν το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης. Σε ένα δύσκολο ράλλυ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών το πλήρωμα του Skoda Fabia R5 ήταν ταχύτερο σε έξι ειδικές διαδρομές, κερδίζοντας για δεύτερη φορά τον συγκεκριμένο αγώνα.

Το τελευταίο ραντεβού της χρονιάς στην άσφαλτο, απαρτιζόταν από εννέα ειδικές διαδρομές, με το οδόστρωμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι βρεγμένο: «Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός έπαιξε τα δικά του παιχνίδια καθώς όλοι περιμέναμε δυνατή βροχή, κάτι που δεν ήρθε. Σίγουρα, η επιλογή ελαστικών που κάναμε δεν ήταν η ιδανική, μας παρείχε όμως ασφάλεια και για αυτό επιλέξαμε βρόχινο set–up», ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού αναφορικά με τις συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Εμείς κάναμε όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα όσο γίνεται πιο απροβλημάτιστα και δοκιμάσαμε εαυτούς και αυτοκίνητο σε μεικτές συνθήκες. Αντλήσαμε συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον σχετικά με την απόδοσή μας», δήλωσε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης και συνέχισε: «Όσον αφορά το σχεδιασμό του αγώνα, μου άρεσε. Δεν ήταν κουραστικός, διεξήχθη σε όμορφες ειδικές, εξαιρώντας το Αλεποχώρι. Σίγουρα το πέρασμα από καμένες περιοχές δεν ήταν όμορφο, δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο από πλευράς οργάνωσης»

Το 2021 οδεύει προς το τέλος του και ήδη οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης κάνουν σκέψεις ενόψει της επόμενης χρονιάς: «Με την ανακοίνωση του νέου μικτού πρωταθλήματος, σίγουρα το πλάνο μας αλλάζει. Στόχος είναι να συμμετάσχουμε επιλεκτικά σε αγώνες και στις δύο επιφάνειες. Μακάρι τη νέα χρονιά ο ανταγωνισμός να ανεβεί, ιδιαίτερα στα ασφάλτινα ράλλυ. Δυστυχώς είμαι απογοητευμένος από την προβολή κάποιων αγώνων, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις περνάνε απαρατήρητοι στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. Οι λέσχες πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο Ρεθυμνιώτης οδηγός.

«Το πρώτο άτομο που θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση που μου παρέχει όλα αυτά τα χρόνια είναι ο συνοδηγός μου, Μιχάλης  Χατζηδάκης ο οποίος ειδικά σε αυτό τον αγώνα προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις αλλαγές που ήθελα να κάνουμε και ακολουθεί τη λογική μου να κάνουμε βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα της συμμετοχής μας στους αγώνες. Για το τέλος αφήνω τους πιο σημαντικούς, αυτούς που βοηθούν οικονομικά την προσπάθειά μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εισαγωγική εταιρεία ανταλλακτικών και λιπαντικών Total Προβιας, στην εταιρεία συστημάτων τεχνολογίας Anysma του κύριου Σπύρου Καλησπεράκη, στα ελαστικά Ψιστάκης και στην εισαγωγική εταιρεία ανταλλακτικών Ε. Αϊβαλιώτης. Ευχαριστώ τη λέσχη του Ρεθύμνου ΜΑΡΣ καθώς και τις υπόλοιπες λέσχες της Κρήτης που μας υποστηρίζουν», δήλωσε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Instagram κάντε LIKE στο Facebook και κάντε εγγραφή στο YouTube

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *