20 Απριλίου 2024

Αντάλλαξαν απόψεις ΕΠΣΡ-σωματεία στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣ Ρεθύμνου με εκπροσώπους των σωματείων-μελών της. Για περίπου δύο ώρες οι παράγοντες του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω πανδημίας, για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, για την στήριξη που απαιτείται στα σωματεία που κρατούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πολλά άλλα.

Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη συμμετέχοντας 10 παράγοντες εκπροσωπώντας 12 σωματεία του νομού, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Ο δρόμος άνοιξε και το επίπεδο της συζήτησης ήταν αρκετά καλό, με τους συνομιλούντες να ανταλλάσσουν ευχές, μα προπάντων απόψεις, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του τοπικού Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου.

Την τηλεδιάσκεψη που προκάλεσε η ΕΠΣΡ, άνοιξε ο πρόεδρος της Ρεθυμνιώτικης Ένωσης Τίτος Χνάρης, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, στην σύντομη ομιλία του στάθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση, στις πιθανότητες που υπάρχουν να διεξαχθούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Στην ατζέντα τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως η εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ κάποιων σωματείων του Ρεθύμνου, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το ενδεχόμενο της οικονομικής ενίσχυσης που θα πρέπει να απαιτήσει σύσσωμο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που αποτελεί τον πυλώνα του δημοφιλέστερου σπορ και στην χώρα μας.

Ακόμη τοποθέτηση και ευχές έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΡ όπου συμμετείχαν, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Γαζανός, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο Ταμίας Δημήτρης Κουργιαντάκης, ο υπεύθυνος Υποδομών Μπάμπης Μακρυγιάννης και το μέλος Νίκος Μουζουράκης.

Στην τηλεδιάσκεψη ΕΠΣΡ-σωματείων συμμετείχε και η μοναδική επαγγελματική Ρεθυμνιώτικη ομάδα, η ΠΑΕ Επισκοπή, την οποία εκπροσώπησε η Ευή Βουτσίδου (εκπροσωπώντας και την Επισκοπή 2010), τονίζοντας πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καλείτε να τηρήσει μια επαγγελματική ομάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν από ερασιτεχνικά σωματεία. Παρών ήταν και μία από τις τρεις Ρεθυμνιώτικες ομάδες Γ’ Εθνικής, ο ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου δια του προέδρου του Νίκου Παπαδάκη του Αντωνίου (εκπροσωπώντας και τον Κεραυνό), ο οποίος συνέστησε υπομονή σε όλους περιμένοντας τις εξελίξεις, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για την έναρξη ακόμη και της Γ’ Εθνικής.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν τα σωματεία των τοπικών πρωταθλημάτων, εκφράζοντας τα περισσότερα τον προβληματισμό τους για την μικρή συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη για το ποδόσφαιρο που άπαντες υπηρετούν. Ο πρόεδρος της Ε.Α.Π. Νίκος Βερνάδος στάθηκε στις δυσκολίες που θα προκύψουν ξεκινώντας το πρωτάθλημα τον Μάρτιο, μπαίνοντας στην τουριστική περίοδο, όπου τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του Αστέρα Περάματος Κώστα Στεφανάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το 2020 ως μια πολύ δύσκολη χρονιά, αφού εκτός της πανδημίας, στο Πέραμα έχουν να αντιμετωπίσουν και την ολοσχερή καταστροφή που έχει υποστεί το γήπεδο Περάματος. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης, ο οποίος διαμήνυσε πως η Ένωση θα βοηθήσει σε αθλητικό υλικό τον Αστέρα Περάματος, ενώ υπάρχει ήδη επαφή με την ΕΠΟ ώστε να μην χρεωθεί η ομάδα για την επανέκδοση των δελτίων αθλητικής ιδιότητας.

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση ο πρόεδρος του Ψηλορείτη παπά-Μανώλης Διαμαντάκης, χαρακτηρίζοντας σχεδόν ακατόρθωτη την περίπτωση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από την δική του πλευρά ο πρόεδρος των Λιβαδίων Μιχάλης Χνάρης εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αφού μοναδικός σκοπός της ομάδας του, είναι η άθληση της νεολαίας του χωριού. Αντίθετη ήταν η άποψη του πρόεδρου του ΟΦ Αρμένων Γιώργου Δρουδάκη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής και ο προγραμματισμός για την επανέναρξη τη νέα σεζόν. Την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος των Μελάμπων, της μοναδικής ομάδας Β’ ΕΠΣΡ όπου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εφόσον δοθεί ο απαιτούμενος τουλάχιστον 1 μήνας για να προετοιμαστούν οι ομάδες. Τέλος, την δική του άποψη κατέθεσε και ο πρόεδρος της Δόξας Πλατανέ Αντώνης Βαρούχας, ο οποίος συμμετείχε σε μέρος της τηλεδιάσκεψης. Την συζήτηση παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας του Τάλως Μελιδονίου Γιάννης Παρασχάκης, αλλά και εκπρόσωπος της Καλύβου, χωρίς πάντως να τοποθετηθούν επί των θεμάτων.

Μετά από ένα δίωρο εποικοδομητικής συζήτησης, άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους το αμέσως επόμενο διάστημα, είτε με νέα τηλεδιάσκεψη είτε δια ζώσης εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *