Αρμενατζόγλου: “Ένας αθλητής χρειάζεται πίστη στον εαυτό του…”

Ο ταλαντούχος αθλητής του kick boxing από το Ρέθυμνο Αντώνης Αρμενατζόγλου, μετά από μία σπουδαία νίκη εναντίον του πολύπειρου Dzevad Poturak στην Κωνσταντινούπολη περιγράφει στην «Κρητική Επιθεώρηση» την εμπειρία του αυτή καθώς και την μέχρι τώρα πορεία του στο άθλημα.

Ο 20χρονος Ρεθυμνιώτης (που ξεκίνησε από το Markopoulos Team) έκανε την μεγάλη έκπληξη νικώντας τον εξαιρετικό Βόσνιο kickboxer που ήταν το μεγάλο φαβορί και γέμισε ελπίδες τους Έλληνες για το μέλλον του αθλήματος. Ο Αρμενατζόγλου αντικατέστησε τον Γιάννη Στοφορίδη σε αυτή τη διοργάνωση εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση της WKU. Να σημειώσουμε πως έχει αρχίσει να «χτίζει» το όνομα του στο συγκεκριμένο άθλημα, μετρώντας μέχρι στιγμής 38 νίκες και 39 αγώνες σε ερασιτεχνικό επίπεδο και 6 νίκες σε 7 αναμετρήσεις σε επαγγελματικό, νούμερα που πραγματικά προκαλούν τον φόβο των αντιπάλων του.

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ POTURAK ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ»

Ο νεαρός αθλητής αρχικά ήταν να αγωνιστεί με τον Bahari Sari στις 20 Μαΐου, όμως ένα περίπου μήνα πριν κάποιες αλλαγές τον έφεραν αντιμέτωπο με τον Poturak. Για το συγκεκριμένο αγώνα ανέφερε: «Με τον δάσκαλό μου στο ‘’Fight Club Galatsi’’ Ιωάννη Θεοφάνους, προετοιμαζόμουν από καιρό για το παιχνίδι με τον Τούρκο αντίπαλό μου και ένιωθα έτοιμος. Όταν έμαθα ότι θα αντιμετωπίσω έναν τόσο έμπειρο αντίπαλο ένιωσα πως ήταν μεγάλη ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητες και το ταλέντο μου. Το όνομα του αντιπάλου στην αρχή σου δημιουργεί φόβο παρ’ όλα αυτά η προετοιμασία μου και η βοήθεια του δασκάλου μου με έκαναν να τον ξεπεράσω».

«ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ»

Για τα ενθαρρυντικά μηνύματα που δεχόταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του από φίλους, συγγενείς και συμπολίτες του, ο Αρμενατζόγλου θέλησε να πει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή στην προσπάθειά του αυτή ήταν η συμπαράσταση της οικογένειάς του. «Τα μηνύματα που δέχτηκα ήταν πάρα πολλά και τους ευχαριστώ πολύ όλους διότι μου έδωσαν μεγάλη δύναμη. Η οικογένειά μου ήταν όπως πάντα στο πλευρό μου. Στην αρχή μου δημιούργησαν άγχος επειδή δεν ήθελα να τους απογοητεύσω. Αργότερα όμως με τη δουλειά μου το ξεπέρασα και κράτησα τη δύναμη που ήθελαν να μου δώσουν με αυτά. Πραγματικά τους ευχαριστώ όλους».

«ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ»

Έχοντας μεγαλώσει σε μία επαρχιακή πόλη όπως το Ρέθυμνο, ο Αντώνης Αρμενατζόγλου παραθέτει την άποψή του για τις επαγγελματικές ευκαιρίες των αθλητών του kick boxing στην επαρχία σύμφωνα με τις δικές του εμπειρίες. «Στην Αθήνα οι ευκαιρίες είναι πολλές καθώς εκεί γίνονται οι περισσότερες διοργανώσεις. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και βοηθάει έναν αθλητή να βελτιωθεί μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες. Σίγουρα το περιβάλλον εδώ δίνει ευκαιρίες όμως δε μετράει μόνο αυτό. Ένας αθλητής χρειάζεται πίστη στον εαυτό του, δουλειά και με το χρόνο θα βρει τις ευκαιρίες για να προχωρήσει».

«ΤΟ KICK BOXING ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΙΚΑ»

Στην συνεχή και σταδιακή βελτίωση του επιπέδου του αθλήματος στην Κρήτη όπως εκείνος την ζει, θέλησε να αναφερθεί κλείνοντας ο Ρεθυμνιώτης μαχητής. Πιο συγκεκριμένα η βελτίωση φαίνεται τόσο στην οργάνωση όσο και στη στελέχωση των αθλητικών σωματείων. «Με το kick boxing ξεκίνησα στο Ρέθυμνο και έχω αγωνιστεί στην υπόλοιπη Κρήτη. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως η φιλοσοφία των προπονητών και των αθλητών έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Πλέον οι περισσότεροι προσπαθούν να ‘’χτίσουν’’ χαρακτήρες και κυνηγούν το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ μέσα από την προπόνηση. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα αθλητές πολύ με τεχνική και κυρίως καλό χαρακτήρα. Πιστεύω ότι το kick boxing στην Κρήτη θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: “Κρητική Επιθεώρηση” (Κωνσταντίνος Κλειδής)

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *