Αύριο οι συμπληρωματικές εκλογές της ΕΠΣΡ

Αύριο είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ρεθύμνου που έχει συγκαλέσει το 7μελές Δ.Σ. της Ένωσης, για την συμπληρωματική εκλογή δύο τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών. Ως γνωστόν αυτή την στιγμή το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ρεθύμνου απαρτίζεται από 7 μέλη, μετά από τις παραιτήσεις 4 μελών της και την αντικατάσταση των δύο που προέκυψε από την εισχώρηση στο Δ.Σ. των δύο αναπληρωματικών. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Ρεθύμνου είναι προγραμματισμένες για σήμερα στις 18.00 το απόγευμα στα γραφεία της Ρεθυμνιώτικης Ένωσης και θα πραγματοποιηθεί παρουσία δικαστικού εκπροσώπου.
Η διαδικασία είναι σχεδόν τυπική, αφού εντός της προθεσμίας κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους δύο τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά. Για τις δύο θέσεις των τακτικών μελών έχουν θέσει υποψηφιότητα οι Νίκος Μουζουράκης (προτεινόμενος από την Επισκοπή 2010), Νίκος Κουτάντος (Πάνορμο), οι οποίοι και θα εκλεγούν σίγουρα, με τα σωματεία-μέλη να υποχρεούται να βάλουν 2 σταυρούς. Για τις 3 θέσεις των αναπληρωματικών οι υποψήφιοι είναι οι Μαρκογιαννάκης Στέλιος (Αστέρας Περάματος), Αγγελάκης Κώστας (Επισκοπή 2010), Κλειδής Γιώργος (Φοίνικας), με τα σωματεία-μέλη να βάζουν 0-3 σταυρούς.

Αναλυτικά, η προκήρυξη των αρχαιρεσιών από την διοίκησης της ΕΠΣ Ρεθύμνου έχει ως εξής: «Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ρ. στη συνεδρίαση της 27-10-2014 καλούνται τα σωματεία-μέλη σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19-11-2014 και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΕΠΣ Ρεθύμνης (Καποδιστρίου 10) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:
1) Επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών. – Εκλογή (3) μελών εφορευτικής επιτροπής με Πρόεδρο αυτής Δικαστικό Αντιπρόσωπο από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνης, για την τήρηση των πρακτικών.
2) Συμπληρωματικές Αρχαιρεσίες για ανάδειξη (2) Δύο μελών Διοικητικού Συμβουλίου και (3) Τριών Αναπληρωματικών για θητεία 2,5 ετών (λήξη της 4ετίας Απρίλιος 2017).
Σχετικά με τις συμπληρωματικές αρχαιρεσίες κάνομε γνωστά στους ενδιαφερομένους υποψηφίους τα εξής:
1) Κάθε σωματείο μπορεί να υποδείξει ένα (1) Υποψήφιο ως Τακτικό και ένα (1) ως Αναπληρωματικό.
2) Η υπόδειξη των Υποψηφίων γίνεται από τα σωματεία-μέλη εγγράφως τουλάχιστον Δέκα (10) ημέρες πριν από την ημέρα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και Συμπληρωματικής Εκλογικής Διαδικασίας, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 9-11-2014 και ώρα 15.00.
3) Ταυτόχρονα ο υποψήφιος υποχρεούται να καταθέσει στη γραμματεία της ΕΠΣ Ρεθύμνου Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου και Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και στους περιορισμούς του Ν 2725/99 (άρθρο 3, 4, 12).
4) Η ανακήρυξη των Υποψηφίων προς εκλογή θα γίνει τουλάχιστον Πέντε (5) ημέρες πριν την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ήτοι μέχρι την Πέμπτη 13-11-2014.
5) Τα σωματεία θα εκπροσωπηθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση-Συμπληρωματική Εκλογική διαδικασία με Δύο (2) αντιπροσώπους (Τακτικό- Αναπληρωματικό). Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να επιλέξουν Δύο (2) υποψήφιους ως Τακτικά Μέλη και Τρεις (3) υποψήφιους ως Αναπληρωματικά Μέλη των Τακτικών Μελών.
6) Η Εξουσιοδότηση αντιπροσώπων παρακαλούμε να υποβληθεί πρωτότυπη στη γραμματεία της ΕΠΣ Ρεθύμνης τουλάχιστον Πέντε (5) μέρες πριν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση – Συμπληρωματική Εκλογική Διαδικασία, ήτοι: μέχρι την Πέμπτη 13-11-2014 και ώρα 13.00.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 20-11-2014 την ίδια ώρα και τον ίδιο χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα τα σωματεία θα πρέπει να μην έχουν οφειλές πάνω από 150+1 ευρώ μέχρι την Πέμπτη 13-11-2014 και ώρα 13.00 προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *