Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός… μία παράδοση που κρατάει χρόνια (photos)

Είθισται τις μέρες του Πάσχα, όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες να σταματούν, ελέω των ημερών. Όμως, εξαίρεση αποτελεί ο αγώνας παλαιμάχων του Αστέρα Περάματος που διοργανώνεται κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή. Για περισσότερο από 20 χρόνια πρώην ποδοσφαιριστές συγκεντρώνονται μία φορά το χρόνο, την ίδια ημέρα στο γήπεδο του Περάματος για να θυμηθούν τα νιάτα τους και τις σημαντικές στιγμές που πέρασαν όλοι μαζί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για να τιμήσουν τη μνήμη των φίλων τους που έφυγαν από τη ζωή. Μία ιδέα, λοιπόν, μερικών ποδοσφαιριστών που είχαν αποχωρήσει από την ενεργό δράση και η αγάπη για το άθλημα με πρωτεργάτη τον Ζαχαρία Αντωνάκη, γέννησε έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες παλαιμάχων, αυτόν μεταξύ του Βραδυποριακού και του Ταλαιπωριακού και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Κάθε Μ. Παρασκευή οι δύο ομάδες, που αποτελούνται από φίλους και συμπαίκτες των τελευταίων… πολλών ετών, λαμβάνουν μέρος στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που ξυπνά μνήμες άλλων εποχών και κυρίως τις «μάχες» στα χωματένια γήπεδα, με στόχο όχι τη νίκη αλλά τη διασκέδαση και τη χαρά της συμμετοχής. Φέτος, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν ξανά και επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο. Πριν όμως, από το «κυρίως πιάτο» προηγήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες, τους διαιτητές και τους προπονητές που έχουν φύγει από τη ζωή. Συγκεκριμένα για τους Σπυριδάκη Βασίλειο, Καλλέργη Μιχαήλ, Τζιρίτα Νικόλαο, Καλλέργη Γεώργιο, Καλαϊτζάκη Αντώνιο, Καλαϊτζάκη Μίνω, Στεφανάκη Ιωάννη, Τιτάκη Νικόλαο, Κατσιά Βασίλειο, Παρασχάκη Κωνσταντίνο, Χρηστίδη Χρήστο, Ζαχαράκη Ιάκωβο, Πλουμή Νικόλαο, Χριστοδουλάκη Δημήτριο, Φακιδάρη Νικόλαο, Μαθιουδάκη Εμμανουήλ Ι., Μαθιουδάκη Εμμανουήλ Ε., Μεταξάκη Εμμανουήλ, Πετράκη Δημόκριτος, Γάσπαρη Φώτη, Παραγιουδάκη Γεώργιο, Μπροτζάκη Παντελή, Τρυπανζή Θεοχάρη, Σταυριδάκη Νικόλαο, Μεταξάκη Γεώργιο, Βαβουδάκη Ευάγγελο, Μαθιούδη Αντώνιο, Μαθιουδάκη Ιάκωβο, Βασιλάκη Ευάγγελο, Μεταξάκη Εμμανουήλ, Δράγαση Κωνσταντίνο, Παπαγεωργίου Αλέξη, Μολακίδη Παναγιώτη, Σταρρά Ιωάννη και Τζανιδάκη Κωνσταντίνο.

Έπειτα ακολούθησε ο αγώνας, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Παρά τα άσπρα μαλλιά και τα… παραπάνω κιλά οι παλαίμαχοι απέδειξαν περίτρανα πως η τέχνη δεν ξεχνιέται, σημειώνοντας συνολικά 18 τέρματα (!). Βραδυποριακός και Ταλαιπωριακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 9-9, με τους φίλους και συγγενείς που βρέθηκαν στην κερκίδα να «χορταίνουν» από θέαμα. Έπειτα από το εξαντλητικό παιχνίδι με τους… βραδείς ρυθμούς ήρθε η σειρά των πρωταγωνιστών να… χορτάσουν με τα σαρακοστιανά εδέσματα  της οργανωτικής επιτροπής, με επικεφαλής τον ακούραστο Ζαχαρία Αντωνάκη.

Φυσικά, οι παίκτες των δύο ομάδων ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, υποσχόμενοι ακόμη περισσότερα γκολ. Αναμφίβολα πρόκειται για μία επιτυχημένη εκδήλωση γιατί άπαντες έχουν κάτι να θυμηθούν από τα παιδικά τους χρόνια αλλά και τους συμπαίκτες τους που έχουν φύγει από τη ζωή.

ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑΚΟΣ (Μανώλης Τζανιδάκης): Ματθαιακάκης Στέλιος, Παντελάκης Μανώλης, Μαθιουδάκης Νίκος, Ιωάννου Ιωάννης, Αντωνάκης Ζαχαρίας, Σαρρής Μανώλης, Μαρής Τάκης, Παπαγιαννάκης, Μανωλιούδης Μανώλης, Λαδιανός Ζαχαρίας.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΚΟΣ (Λευτέρης Πουπάκης): Κυριακόπουλος Μιχάλης, Συραγόπουλος Δημήτρης, Ουρανός, Ανέφαλος Μάνος, Στεφανάκης Γεώργιος, Πουπάκης Λευτέρης, Παρασχάκης Αντώνης, Ματθαιακάκης Στέλιος, Μοσχάκης Ιωάννης, Κυριάκος Αντωνάκης, Παπαδάκης Μιχάλης, Σπυριδάκης Κώστας, Σταράς Κώστας.

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *