18 Απριλίου 2024

Γ’ Εθνική… αλά Super League!!!

Ρίχνοντας μία ματιά στους πιθανούς αντιπάλους που θα βρουν στο δρόμο τους τη νέα χρονιά, Επισκοπή και Ερμής Ζωνιανών δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που θα στοιχημάτιζαν πως δεν μιλάμε για όμιλο Γ’ Εθνικής, αλλά για μεγαλύτερη κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο 4ος Όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αναμένεται να έχει πολύ βαριά χαρτιά… με πολύ μεγάλη ιστορία σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε ομάδες με παρελθόν στην Super League ή στην Α’ Εθνική, θα αντιμετωπίσουν Επισκοπή και Ερμής Ζωνιανών τη νέα χρονιά.
Και αν και για τους δύο ήταν τιμητικό που αντιμετώπισαν την ΑΕΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος, η τιμή τους θα είναι πενταπλή που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες με μεγάλη θητεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο όνομα που θα υπάρχει στον όμιλο, δεν είναι άλλο από τον ΟΦΗ, ο οποίος θα βρεθεί σε ερασιτεχνική κατηγορία μετά από 40 χρόνια. Όμως ο ΟΦΗ δεν είναι η μοναδική ομάδα από το Ηράκλειο που από την Super League θα βρεθεί στην Γ’ Εθνική. Όπως θα δείτε παρακάτω, πολύ πιθανόν το δρόμο που χάραξε ο ΟΦΗ να ακολουθήσει μία ακόμη ιστορική ομάδα της Super League ο Εργοτέλης. Εκτός από τους δύο εκπροσώπους της Κρήτης στην Super League, υπάρχουν ακόμη τρία «βαριά» ονόματα που όλα δείχνουν πως θα τεθούν αντιμέτωποι με Επισκοπή και Ερμή Ζωνιανών. Ο Εθνικός Πειραιώς και ο Ιωνικός, αλλά και ο «φονέας των γιγάντων» Φωστήρας, συμπληρώνουν την πεντάδα των ομάδων που έχουν περάσει από την μεγάλη κατηγορία.
Βάσει των δεδομένων που έχουμε από την περυσινή χρονιά στην Γ’ Εθνική της ΕΠΟ, με κάποια κριτήρια πιθανόν να αλλάξουν, ο 4ος όμιλος της Γ’ Εθνικής, όπου θα υπάρχουν 4 ή 5 ομάδες, θα αποτελείται από τους εξής συλλόγους:
ΟΦΗ, Άλιμος, Φωστήρας, Επισκοπή, Ιωνικός, Εθνικός Πειραιά, Αστέρας Βάρης, Γλυφάδα, Τριγλία Ραφήνας, ΠΑΟ Κρουσώνα, Ηλυσιακός, Ηράκλειο, Κανάρης Νενήτων, Ιαλυσός, Ερμής Ζωνιανών, Εργοτέλης (;).

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *