20 Απριλίου 2024

Δήμος Ρεθύμνης: «Δεν βάζουμε «τρικλοποδιές», ούτε στεκόμαστε «τροχοπέδη» στις προσπάθειες των αθλητών και των σωματείων μας.»

Με αφορμή την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας από τον συμπολίτη μας – αθλητή του Beach Volley, Δημήτρη Αστρινάκη, αλλά κυρίως με διάθεση να διευκρινιστεί πλήρως το ζήτημα που αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου αθλήματος, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης, έχει να επισημάνει τα εξής:

«Καταρχήν με έκπληξη διαβάσαμε το περιεχόμενο του κειμένου του αθλητή, το οποίο δεν συμβαδίζει με το κλίμα απονομής επαίνων σε όλο το εύρος του αθλητισμού της πόλης μας, αλλά και στη διάθεση μιας ευρείας αθλητικής συνάντησης, όπου χώρο έχουν όλα τα αθλήματα και όλοι οι διακριθέντες αθλητές-τριες.

Κατά γενική ομολογία, η Γιορτή Αθλητισμού, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μέρα γιορτής, αφιερωμένη στον αθλητισμό, διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία από τον Δήμο Ρεθύμνης και έχει ως πρωταγωνιστές τους αθλητές, τους προπονητές, όλους όσους κοπιάζουν και θυσιάζουν πολλά πράγματα από την καθημερινότητα τους, προκειμένου να θέσουν στόχους και να τους πετύχουν, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου, ως αθλητής και ο ίδιος.

Κατά συνέπεια, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να ακυρώνει, να εκμηδενίζει και να χαρακτηρίζει «κωμωδία» την εκδήλωση και «αστεία πρόθεση» τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Αναφορικά με τους χώρους άθλησης του αθλήματος του Beach Volley επιθυμούμε να καταθέσουμε ότι πρόθεση μας ήταν και παραμένει η διάθεση χώρων προπόνησης.

Η χωροθέτηση των γηπέδων στο παραλιακό τμήμα της πόλης, τα προηγούμενα χρόνια, βρέθηκε αντιμέτωπη με την κείμενη νομοθεσία για την αιγιαλίτιδα ζώνη, την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται δίπλα στις ακτές και υπόκειται στην εδαφική δικαιοδοσία του κράτους.

Δεν αφαιρέθηκαν τα γήπεδα επειδή κάποιος θέλησε να τα στερήσει από τους αθλούμενους, τους αθλητές και τα σωματεία.

Κατορθώσαμε να διατηρήσουμε τα γήπεδα έως το σημείο που μπορούσαμε.

Όμως, ήταν αδύνατον να βρεθούμε απέναντι στη νομοθεσία και να διαθέτουμε προς χρήση αθλητικούς χώρους που δεν είχαν την απαραίτητη νομιμοποίηση και ούτε ήταν δυνατό να την αποκτήσουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και σε συνεννόηση και διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους του τοπικού Beach Volley.

Έχει γίνει σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση της αναζήτησης και εξεύρεσης λύσης.

Και μάλιστα είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα αποκαταστήσει σύντομα το ζήτημα της έλλειψης χώρων άθλησης και προπόνησης Beach Volley, σε άλλο σημείο από το προηγούμενο.

Κατάλληλο, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς άθλησης.

Αυτά θα μπορούσε να τα γνωρίζει ο συντάκτης του κειμένου αν είχε απευθυνθεί στους ανθρώπους του χώρου, όπου ανδρώθηκε ως αθλητής. Αλλά προφανώς επέλεξε τη λύση της σύνταξης ενός κειμένου για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Το Beach Volley, όπως και κάθε άθλημα στον τόπο μας, το αγκαλιάζουμε, το στηρίζουμε και επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε. Στο βαθμό που μας επιτρέπεται.

Δεν βάζουμε «τρικλοποδιές», ούτε στεκόμαστε «τροχοπέδη» στις προσπάθειες των αθλητών και των σωματείων μας.

Αναζητούμε τις λύσεις και τις υλοποιούμε αμέσως μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους χώρους άθλησης και προπόνησης του Beach Volley.

Ο αθλητισμός είναι χαρά. Και αυτή τη χαρά θέλουμε να τη μοιραζόμαστε.

Με την ευκαιρία θέλουμε να απευθύνουμε Πολλά Συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές της «Γιορτής Αθλητισμού 2022». Ευχόμαστε καλές προσπάθειες και νέες επιτυχίες.»

Δημήτρης Λαχνιδάκης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου
Ρεθύμνης σε θέματα αθλητισμού

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *