8 Σεπτεμβρίου 2024

Διακοφώτης στο Rethymnosports: «Περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής για να προχωρήσουμε στο πλάνο μας σε Γ’ Εθνική & Α’ Γυναικών»

Η αυριανή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Football League, της Γ’ Εθνικής αλλά και της Α’ Εθνικής Γυναικών, χωρίς πάντως να ισχύει κάτι ανάλογο και για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στους κόλπους τόσο των ομάδων της 3ης κατά σειρά επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αυτό της Γ’ Εθνικής, αλλά και της Α’ Εθνικής Γυναικών, πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων στην σημερινή συνεδρίαση της, θα ανάψει το πράσινο φως για το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων άμεσα. Σε πρώτη φάση βέβαια επιτρέποντας τις ομαδικές προπονήσεις και σε 3 περίπου εβδομάδες την έναρξη ή επανέναρξη των πρωταθλημάτων τους. Ένωση SL2-FL και ΕΠΟ έχουν καταθέσει αιτήματα για το «άνοιγμα» σε Football League, αλλά και Γ’ Εθνική και Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Γυναικών, αντίστοιχα. Σε ετοιμότητα λοιπόν Επισκοπή (Football League), Ρεθυμνιακός, Αστέρας, Άρης (Γ’ Εθνική), όπως και η γυναικεία ομάδα του Αστέρα για την επιστροφή στα γήπεδα, αρχικά με τη διενέργεια προπονήσεων. Αναφορικά με τα τοπικά πρωταθλήματα ανά Ένωση, δεν είναι στην παρούσα φάση στο προσκήνιο και η επιστροφή στην δράση θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.

Στο Rethymnosports.gr φιλοξενήθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, για την διαμορφωθείσα κατάσταση, περιμένοντας και αυτός τις εξελίξεις της Τρίτης.

«Την Τρίτη είναι η σημαντική ημέρα, όπου ελπίζουμε να γίνει δεκτό το αίτημα μας για επιστροφή στις προπονήσεις των πρωταθλημάτων της Football League, της Γ’ Εθνικής, αλλά και της Α’ Εθνικής Γυναικών. Μετά από την έναρξη της Super League2 το περασμένο Σαββατοκύριακο, θέλουμε να πιστεύουμε πως η επιτροπή θα δει με θετικό μάτι την επιστροφή στην δράση και των παραπάνω διοργανώσεων, ανάβοντας το πράσινο φως για την επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτό. Εφόσον η εισήγηση είναι θετική αναμένεται σε περίπου τρεις εβδομάδες να γίνει η επανέναρξη των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων».

Σε σχετική ερώτηση μας για το πώς μπορούν να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα μιας και ο χρόνος πιέζει ο κ. Διακοφώτης, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, «Αν δεν πάρουμε επίσημα την έγκριση των λοιμωξιολόγων για την επανέναρξη δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα. Ας κάνουμε λίγο υπομονή, να επιστρέψουν οι ομάδες στο φυσικό τους χώρο, στα γήπεδα και έπειτα θα τα δούμε όλα. Πάντως αν θέλετε την γνώμη μου δεν μπορεί τα πρωταθλήματα να διεξαχθούν σε ένα γύρο. Ας ανάψει το πράσινο φως από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και μετά θα καθίσουμε στην Ομοσπονδία να καταθέσουμε τις προτάσεις και το πλάνο μας, ώστε να αποφασίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Σκέψεις υπάρχουν, αλλά όπως καταλαβαίνεται αυτή την στιγμή δεν είναι φρόνιμο να τις αναλύσουμε. Ας κάνουμε λίγο υπομονή και θα τα δούμε όλα το επόμενο διάστημα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *