Διακρίσεις 4ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα τένις 2019 – Ε3

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 4ο κατά σειρά Παγκρήτιο Πρωτάθλημα τένις 2019 επιπέδου Ε3, το οποίο διεξήχθη σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλάμβανε τις κατηγορίες Αγόρια- Κορίτσια κάτω των 14 ετών και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΟΑ Σητείας, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου με τη συμμετοχή 38 αθλητών και αθλητριών. Η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος, διεξήχθη στα γήπεδα του ΓΣ Λιβυκού Ιεράπετρας για τις κατηγορίες Αγόρια-Κορίτσια 12 ετών και Κορίτσια 16 ετών, ενώ για τα Αγόρια 16 ετών, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα γήπεδα του ΑΟ ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 70 αθλητών.

Από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ρεθύμνου συμμετείχαν οι εξής αθλητές: Σπυρόπουλος Γιάννης, Παρασύρης Σοφοκλής, Μαυρομάτης Μιχάλης, Ηλιάκη Αθηνά, Νίνος Νίκος, Ντινόπουλος Μάνος, Κατημερτζόγλου Γιώργος και Σπυρόπουλος Νίκος. Στους αγώνες αυτούς, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν όχι μόνο στη δική τους κατηγορία αλλά και στην αμέσως επόμενη, κι έτσι να επωφεληθούν από τις εμπειρίες μιας ανώτερης ηλικιακά κατηγορίας.

Στην κατηγορία Αγόρια-Κορίτσια 12, ο Μαυρομάτης Μιχάλης και η Ηλιάκη Αθηνά πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Πιο συγκεκριμένα, ο Μαυρομάτης Μιχάλης κερδίζοντας τον Αρχατζικάκη Νικόλαο (ΟΑ Σητείας) στον γύρο των 16 και τον Ματζοράκη Αρτέμιο (ΟΑ Σούδας) στους 8, έφτασε στον ημιτελικό όπου και ηττήθηκε από τον Τζωρμπατζάκη Βασίλη (Ηράκλειο ΟΑΑ) και νικητή της διοργάνωσης, κατακτώντας την 3η θέση. Παρόμοιες επιδόσεις έχουμε και από την Ηλιάκη Αθηνά, η οποία κέρδισε στη φάση των 16 την Πάντου Αιμιλία (ΓΑΣ Γουρνών) και την Ζαχαράκη Μαρία (Ηράκλειο ΟΑΑ) στην 8αδα, χάνοντας στον ημιτελικό από την Ζαχαράκη Αλεξάνδρα (Ηράκλειο ΟΑΑ) και νικήτρια της διοργάνωσης, κατακτώντας όμως την 3η θέση. Ο Σπυρόπουλός Γιάννης και ο Παρασύρης Σοφοκλής ηττήθηκαν στον γύρο των 32 , ο πρώτος από τον Μαλλιαρουδάκη Δημήτρη (ΟΑ Σητείας) και ο δεύτερος από τον Ζαβουργιανό Αθανάσιο (Ηράκλειο ΟΑΑ).

Στην κατηγορία Αγόρια-Κορίτσια 14, που πραγματοποιήθηκε στην 1η φάση του Πρωταθλήματος, συμμετείχαν και οι Μαυρομάτης, Παρασύρης και Ηλιάκη από την μικρότερη κατηγορία, κάνοντας μία πρώτη προσπάθεια σε ανώτερη κατηγορία. Ο Παρασύρης Σοφοκλής έφτασε μέχρι τους 16, νικώντας τον Αμανάκη Ζαχαρία (Ηράκλειο ΟΑΑ) στους 32 και χάνοντας στη συνέχεια από τον Νικολιδάκη Ιωάννη (Ηράκλειο ΟΑΑ) που ήταν και ο φιναλίστ της διοργάνωσης. Ο Μαυρομάτης Μιχάλης έφτασε μέχρι την οκτάδα αφού πρώτα νίκησε στον γύρο των 16 τον Στρόμπα Ιωσήφ-Λαυρέντη (ΟΑ Σούδας) χάνοντας στους 8 από τον Νικολιδάκη Γιάννη (Ηράκλειο ΟΑΑ). Η Ηλιάκη Αθηνά ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Δερμιτζάκη Ευαγγελία (Ηράκλειο ΟΑΑ) όπως και ο Νίνος Νίκος, ο οποίος ηττήθηκε από τον Τζωρμπατζάκη Βασίλη (Ηράκλειο ΟΑΑ). Στους 32 ηττήθηκε και ο Κατημερτζόγλου Γιώργος από τον Μαλλιαρουδάκη Δμήτρη (ΟΑ Σητείας).

Όσον αφορά την κατηγορία Αγόρια 16, Νίνος, Ντινόπουλος και Κατημερτζόγλου αν και ανήκουν στην μικρότερη κατηγορία, δοκίμασαν τις επιδόσεις τους και στα 16αρια. Πιο αναλυτικά, ο Νίνος Νίκος κέρδισε στον γύρο των 32 τον Τσιτούνη Μιχάλη (Φιλία ΤΚ), ενώ έχασε στους 16 από τον Σφυράκη Νίκο (ΑΟ ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου) που ήταν και ο νικητής της διοργάνωσης. Κατημερτζόγλου Γιώργος και Ντινόπουλος Μάνος έπαιξαν ως αντίπαλοι με τον Κατημερτζόγλου να νικά τον Ντινόπουλο στους 32, φτάνοντας στους 16, όπου και ηττήθηκε από τον Κοκκινάκη Γιώργο (ΟΑ Σούδας) και φιναλίστ της διοργάνωσης. Τέλος, ο Σπυρόπουλος Νίκος παίζοντας στην κατηγορία του, ηττήθηκε στους 32 από τον Κόκκαλη Στυλιανό (ΓΣ Λιβυκός Ιεράπετρας).

«Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου θα ήθελε να συγχαρεί όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα την Ηλιάκη Αθηνά και τον Μαυρομάτη Μιχάλη για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Συγχαρητήρια επίσης αξίζει να δοθούν στους γονείς, τους προπονητές και στους διοργανωτές Ομίλους για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.»

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Facebook στο Instagram και στο YouTube

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *