Εντυπωσιακός ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Match Race J24 στο λιμάνι Ρεθύμνου

Με σύμμαχο τον καιρό, παρά τις αρχικές προβλέψεις, ξεκίνησε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 ο προγραμματισμένος αγώνας Μatch Race J24 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την κλάση J24.
Επτά ομάδες, 3 από Αθήνα, 1 από Θεσσαλονίκη , 3 από την Κρήτη και 4 σκάφη τύπου J24 συγκεντρώθηκαν στο πανέμορφο λιμάνι της πόλης του Ρεθύμνου και ήταν έτοιμα το πρωί του Σαββάτου για τις ιστιοπλοϊκές μονομαχίες που θα οδηγούσαν στην ανάδειξη του τελικού νικητή.

Από το πρωί του Σαββάτου, ο άνεμος έπνεε από σταθερές βόρειες διευθύνσεις και η έντασή του έφτανε τα 8-10 μίλια. Μετά την εγγραφή και το ζύγισμα των ομάδων οι 4 πρώτες ομάδες έλυσαν από το λιμάνι για τις πρώτες μονομαχίες. Οι κούρσες ξεκίνησαν γύρω στις 13:00 και διεξήχθησαν πολύ κοντά στην προβλήτα, όπου αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί για να δει τις θεαματικές πραγματικά μονομαχίες ανάμεσα στις ομάδες. Με βασικό σύμμαχο τον καιρό την πρώτη ημέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκαν τα 8 από τα 11 προγραμματισμένα flights. Οι πρώτες τρεις ομάδες είχαν ξεχωρίσει ήδη στη βαθμολογία και είχαν εξασφαλίσει ήδη τη θέση τους στα ημιτελικά, τα οποία θα πραγματοποιόντουσαν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου. Το προβάδισμα είχαν οι ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο , ο οποίος είχε μόνο νίκες στις 6 μονομαχίες της πρώτης ημέρας, η ομάδα του Αγγέλου Ψωμόπουλου με 4 νίκες σε 5 μονομαχίες και αυτή του Μιχάλη Βαϊδάνη που ολοκλήρωσε τον προκριματικό γύρο με 4 νίκες στις 6 μονομαχίες. Όλα ήταν ανοιχτά όμως για την τέταρτη και τελευταία προνομιούχο θέση που εξασφάλιζε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, καθώς όλες οι υπόλοιπες ομάδες είχαν πιθανότητα να την κατακτήσουν. Το βράδυ του Σαββάτου ο όμιλος του Ρεθύμνου είχε διοργανώσει ένα δείπνο για όλες τις ομάδες.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, ο καιρός ήταν χειμωνιάτικος με βόρειους ανέμους των οποίων η ένταση έφτανε τα 19-23 μίλια και η επιτροπή απαγόρευσε τη χρήση των μπαλονιών. Η ολοκλήρωση του προκριματικού γύρου έφερε στην τέταρτη θέση την ομάδα του Μάνου Αγγελάκη, η οποία πήρε και το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ύστερα, από μία διακοπή για να κληρωθούν σκάφη ξεκίνησαν τα ημιτελικά. Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας επέλεξε για αντίπαλο την ομάδα του Μιχάλη Βαϊδάνη, ενώ η ομάδα του Άγγελου Ψωμόπουλου θα μονομαχούσε με την ομάδα του Μάνου Αγγελάκη. Όποιος έφτανε πρώτος στις δύο νίκες θα κέρδιζε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, ενώ οι χαμένοι θα έπαιζαν μεταξύ τους στον τελικό της παρηγοριάς για την 3η και 4η θέση.

Οι ημιτελικοί ολοκληρώθηκαν με επικράτηση των φαβορί, καθώς η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και η ομάδα του Άγγελου Ψωμόπουλου επικράτησαν εύκολα των αντιπάλων τους με 2-0 και θα έρχονταν αντιμέτωποι στο μεγάλο τελικό. Μόλις δύο flights ήταν αρκετά για την ανάδειξη του τελικού νικητή, που ήταν η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, η οποία επιβλήθηκε του αντιπάλου της με 2-0. Με το ίδιο ακριβώς σκορ επικράτησε και η ομάδα του Μάνου Αγγελάκη στον μικρό τελικό.

Αναλυτικά οι τελικοί νικητές:
1Η Θέση : Ταγαροπουλος Αλέξανδρος με πλήρωμα τους Νίκο Μαύρο, Δημήτρη Κόκορη και Περικλή Αιδινίδη, από την Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
2Η Θέση: Ψωμόπουλος Άγγελος, με πλήρωμα τους Σμυρλή Μανώλη, Αλτσιάδη Δημήτρη και Διαλεκτάκη Γιάννη.
3η Θέση: Αγγελάκης Μάνος , με πλήρωμα τους Γαράκη Χριστίνα, Μακριδάκη Γιώργο και Δεληγιώργη Γιώργο.
4η Θέση: Βαιδάνης Μιχάλης με πλήρωμα τους Αλεξία Δεσποτοπούλου, Κύνθια Σκοτίδα και Γιάννη Παχάκη
5Η Θέση: Λαδά Δήμητρα με πλήρωμα τους Καφετζιδάκη Βαγγέλη, Φωτεινή Γεωργάκη και Χαρούλα Κόλλια.
6η Θέση: Βιτσάκης Γιώργος με πλήρωμα τους Λιβανού Ελένη, Σεβαστάκη Μαρία και Κοσκινοπούλου Μαριάννα.
7Η Θέση: Κουρής Σταύρος με πλήρωμα τους Γιώργο Καρυδάκη, Ελένη Κουνιάκη και Σοφία Καραδήμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αγώνας ήταν αγώνας κατηγορίας Grade 4 , δηλαδή πιστοποίησης από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, και ότι κάποια πληρώματα ήταν μέλη από το Match Race Academy οι οποίοι και έτρεξαν με μεγάλη ικανότητα.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου, ο οποίος διοργανώνει ένα τέτοιο απαιτητικό αγώνα για 2η φορά, διοργάνωσε έναν πολύ καλό αγώνα, ο οποίος εξελίχτηκε μέσα στο Λιμάνι του Ρεθύμνου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να τον παρακολουθήσει από στεριάς.
Φιλοξενήθηκαν τα πληρώματα με την χαρακτηριστική Κρητική φιλοξενία , όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και έδωσαν ραντεβού για το Μatch Race του 2015. Τα match του αγώνα σφύριξαν σαν διαιτητές οι Εθνικοί Διαιτητές, Σμυρλής Σταύρος και Κάρταλης Σωτήρης με πρόεδρο επιτροπής αγώνα την Ρούλα Φλουρή.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *