19 Απριλίου 2024

Εξαιρετική παρουσία ΑΠΟΡ στο Παγκόσμιο Βετεράνων

Μεγάλη εμφάνιση και εξαιρετική παρουσία είχαν οι δύο βετεράνοι παλαιστές του «Α.Π.Ο. Ρεθύμνου» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Πάλης, που διοργανώθηκε στην Αθήνα 12-18 Οκτωβρίου. Ο Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου συμμετείχε στην διοργάνωση με δύο αθλητές, τους Μανόλη Καραβάνο και Σον Γκρέκορυ Τάνσεϊ, ενώ δεν κατάφερε να αγωνιστεί ο Φίλιππος Μαρκάκης. Ο Μαρκάκης δεν κατάφερε να παλέψει αφού ήταν απασχολημένος για πολύ καιρό ως εκπρόσωπος του «Α.Π.Ο. Ρεθύμνου» ώστε η διοργάνωση αυτή να γίνει στο Ρέθυμνο. Όμως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν 2,5 μήνες πριν την διεξαγωγή της, η διοργάνωση μεταφέρθηκε στην Αθήνα από το Ρέθυμνο.
Η διοργάνωση είχε ρεκόρ συμμετοχών με πολύ υψηλό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο που έχασε το χρυσό μετάλλιο ο Κουρτανίτζε δις ολυμπιονίκης και δις παγκόσμιος πρωταθλητής από την Γεωργία. Η παρουσία των αθλητών του ΑΠΟΡ ήταν συγκλονιστική με τους δύο Ρεθυμνιώτες αθλητές να πλασάρονται στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας τους και των αγωνισμάτων που συμμετείχαν. Πιο συγκεκριμένα ο Μανόλης Καραβάνος, ξεκίνησε στην ελευθέρα πάλη με πολύ δυνατό αντίπαλο από το Ιράν (1ος το 2011 και 3 χρονιές 2ος) , από απροσεξία βρέθηκε στην επικίνδυνη θέση για 1,5 λεπτό και όταν ξέφυγε κατάφερε να γυρίσει το ματς σε 4-4 αλλά η κούραση ήταν πλέον εμφανής με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα. Στην συνέχεια ο αθλητής από το Ιράν ηττήθηκε από τον νυν πρωταθλητή από την Αρμενία με αποτέλεσμα να αποκλειστεί ο Καραβάνος και να μείνει στην 10η θέση. Στα 69 κιλά της ελευθέρας πάλης είχαμε και τον Τανσέι Σον Γρέκορυ όπου πάρα την καλή εμφάνιση αποκλείστηκε από τον Τούρκο αθλητή, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Οι μεγάλες νίκες όμως ήρθαν στην ελληνορωμαϊκή πάλη από τον Μανόλη Καραβάνο. Στον πρώτο αγώνα νίκησε τον αθλητή από την Ιταλία με το εντυπωσιακό 10-0 και πτώση στο 1ο ημίχρονο, ενώ στον 2ο αγώνα κέρδισε τον αθλητή από την Γερμανία (ο οποίος είχε αποκλείσει αθλητή από την Νιγηρία) με πτώση σε μισό λεπτό. Και ενώ σε άλλες κατηγορίες θα είχε φτάσει στον τελικό, λόγω της μεγάλης συμμετοχής έδωσε τρίτο αγώνα με έναν ακόμα μεγάλο αθλητή, από την Ελλάδα τον Βαλέριο Γκογκουασβίλη όπου από αλλαγή τακτικής (και ο Γκογκουασβίλη ήταν αθλητής της ελευθέρας πάλης) έχασε τον αγώνα. Στον τελευταίο αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο έπαιξε με τον Τούρκο αθλητή και ενώ το ματς ήταν για αρκετή ώρα στο 0-0 ο διαιτητής έδωσε 3 παρατηρήσεις υπέρ του Τούρκου με αποτέλεσμα να χαθεί ένα σχεδόν σίγουρο μετάλλιο.
Ο προπονητής και βετεράνος του «Α.Π.Ο. Ρεθύμνου» Μανόλης Καραβάνος δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος που ο σύλλογος έλαβε μέρος με 2 αθλητές στην διοργάνωση και ειδικά στην ελληνορωμαϊκή που δεν είναι το δικό μας στυλ.

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *