16 Σεπτεμβρίου 2024

Επιβεβαίωση του rethymnosports με ΠΑΟ Αλφάς στην Α’ ΕΠΣΡ

Πλήρη επιβεβαίωση για το rethymnosports.gr, (δειτε εδώ) που πρώτο, σας ενημέρωσε για την παραμονή του ΠΑΟ Αλφάς στην Α’ κατηγορία Ρεθύμνου.

Σήμερα η Ρεθυμνιώτικη ένωση με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι η ομάδα του ΠΑΟ Αλφάς θα αγωνίζεται και φέτο στην Α’ ΕΠΣΡ, στην θέση του 2ου πέρυσι στην Β’ ΕΠΣΡ Κεραυνού, που αρνήθηκε να αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία, κάτι που έπραξαν και οι ομάδες που των ακλουθούσαν στην βαθμολογία.

Ανακοίνωση ΕΠΣΡ:
«Μετά την γραπτή άρνηση του δευτεραθλητή της Β΄Κατηγορίας ποδ/κής περιόδου 2015-2016  ΑΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ν΄αγωνιστεί στην Α΄ Κατηγορία αλλά και τη γραπτή άρνηση όλων των σωματείων της Β΄ Κατηγορίας (με βάσει τη βαθμολογία), να προβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία έγιναν τα εξής:

Το σωματείο ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ ζήτησε με έγγραφό της προς τη Διοργανώτρια, να παραμείνει στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ αφού, σε συνάρτηση υποβιβασμού του ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ από τη Γ΄ Εθνική και μη ανόδου του πρωταθλητή μας ΑΟ ΑΡΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ στη Γ΄ Εθνική, υποβιβάστηκε ως 3η ομάδα στη Β΄ Κατηγορία.

Η Ε.Π.Σ.Ρ. με το υπ αρίθμ.940/21-07-2016 έγγραφό της προς τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, ζήτησε γνωμοδότηση, έχοντας αποστείλει στην ΕΠΟ από την αρχή της περιόδου την Προκήρυξη πρωτ/τος περιόδου 2015-16,  εάν το σωματείο ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ με βάσει τα ανωτέρω μπορεί να παραμείνει στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ για να συμπληρώσει τη 16άδα των σωματείων που προβλέπει η προκήρυξη μας.

Βάσει αυτής  ακόμη και στο ενδεχόμενο που η υποβιβασθείσα ομάδα ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ, με τον υποβιβασμό της θεωρητικά έχει καταλάβει την τελευταία θέση του πίνακα βαθμολογίας της Β’ κατηγορίας- η οποία θέση και αν κατέλαβε- μετά την άρνηση όλων των υπολοίπων ομάδων να προβιβαστούν στην Α’ , εφόσον  το επιθυμεί, δικαιωματικά μπορεί να ζητήσει να παίξει, διότι δεν <<κλέβει>> τη θέση καμίας άλλης ομάδας και διότι έχει δικαίωμα και η τελευταία ομάδα της Β’ κατηγορίας – όταν έρθει η σειρά της- να ερωτηθεί, αν θέλει να αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία.

Η Ε.Π.Σ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ στη συνεδρίαση της  1-8-2016 λαμβάνοντας υπ όψιν και την υπ΄αρίθμ.21351/25-07-2016 γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε  την αποδοχή του αιτήματος για  παραμονή του ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΡ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017.»

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *