16 Απριλίου 2024

Επιτυχημένη η «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου 2018» (photos)

Από επιτυχία στέφθηκε η «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου 2018» που έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο «Atlantis» στο Ηράκλειο και διοργάνωσαν οι 4 ΕΠΣ του νησιού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος του νησιού βρέθηκε εκεί, για να βραβεύσει τους κορυφαίους της χρονιάς, αλλά και ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα ανά Ένωση, συνολικά στο Κρητικό ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα στο Ελληνικό. Επίσημοι προσκεκλημένοι των 4 ΕΠΣ οι παλαίμαχοι διεθνείς μας Γιώργος Καραγκούνης και Αντώνης Νικοπολίδης που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο ιστορικό Euro 2004. Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν την προσφορά στο ποδόσφαιρο ο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, όπως και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αθλητισμού Νίκου Συριγωνάκη. Παρών στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Λελεδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου Μανώλης Ψαρουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου Μιχάλης Σαρρής, αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου Γιαννης Παρασύρης.

Την εκδήλωση άνοιξαν και έκλεισαν οι πρόεδροι των 3 ΕΠΣ της Κρήτης, Νίκος Τζώρτζογλου (Πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου), Γιώργος Δασκαλομαρκάκης (Πρόεδρος ΕΠΣ Ρεθύμνου), Σύλλας Λουτσέτης (Πρόεδρος ΕΠΣ Λασιθίου) και ο Στέλιος Βαρουξάκης (ΕΠΣ Χανίων), ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Δεκέμβρη του 2019 στα Χανιά.

 

ΤΑ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνολικά στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 9 σύλλογοι της Κρήτης και δεκάδες παράγοντες, προπονητές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ή διαιτητές από το νησί. Από τις βραβεύσεις ξεχώριζε του Πέτρου Βουζουνεράκη από την Ιεράπετρα, του Έγκε Γκέραρντ από την ΕΠΣΗ, του Χανιώτη προπονητή της ΑΕΜ Κώστα Κιάσσου και πολλών άλλων.

Από Ρεθυμνιώτικης πλευράς βραβεύτηκαν οι Ρεθυμνιώτες προπονητές Γιώργος Κοκολάκης και Γιάννης Πετράκης (την πλακέτα παρέλαβε ο αδερφός ο Κώστας, αφού ακυρώθηκε η πτήση του λόγω ομίχλης), ο Γιώργος Μπαστάκης, αλλά και ο παράγοντας του Ερμή Ζωνιανών Γιάννης Κάββαλος, όπως φυσικά βραβεύτηκε η Μικτή Νέων ΕΠΣΡ 2017-18 και ο προπονητής της Γιώργος Λυρώνης, η γυναικεία ομάδα του ΑΟΝ Αστέρα και ο ΑΟ Επισκοπής.

Τέλος, ξεχωριστές ήταν οι κοινές βραβεύσεις των 4 ΕΠΣ της Κρήτης, η μία στο πρόσωπο του Νίκου Συριγωνάκη, για την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλο το κρητικό ποδόσφαιρο, αλλά και στον Γαλανόλευκο Φάρο, ως το μοναδικό σύλλογος φίλων Εθνικής Ελλάδας με έδρα τα Χανιά, διαθέτοντας ένα μοναδικό στον κόσμο μουσείο Εθνικής ομάδας.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 4 ΕΠΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κοινές βραβεύσεις ΕΠΣ Κρήτης:
-Νίκος Συριγωνάκης για την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλο το κρητικό ποδόσφαιρο

-Γαλανόλευκος Φάρος, μοναδικός σύλλογος φίλων Εθνικής Ελλάδας με έδρα τα Χανιά, διαθέτοντας ένα μοναδικό στον κόσμο μουσείο Εθνικής ομάδας.

 

Βραβεύσεις ΕΠΣ Ηρακλείου:
1) Η ΠΑΕ ΟΦΗ (Πρωταθλητής Football League και άνοδος στην Super League)

2) Η ΠΑΕ Ηρόδοτος (Πρωταθλητής 8ου Ομίλου Γ’ Εθνικής και άνοδος στην Football League) και ο Στέλιος Σωκιανός, για την αναγέννηση του σωματείου και τις επιτυχίες επί της προεδρίας του.

3) Η Μικτής Νέων ΕΠΣΗ (Δευτεραθλήτρια Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά)

4) Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Εργοτέλη (Άνοδος από την Β’ στην Α’ Εθνική Γυναικών)

5) Ο πρωταθλητής Α1 ΕΠΣΗ Γιούχτας και για την άνοδό του στην Γ’ Εθνική

6) Οι εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιρίστριες Βάσω Κυδωνάκη του ΟΦΗ (Εθνική Γυναικών) και από τον Εργοτέλη οι Ιωάννα Παχάκη στην Εθνική Κορασίδων και η Ειρήνη Δρακωνάκη στην Εθνική Νεανίδων.

7) Ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ ως ο άνθρωπος-προπονητή που άλλαξε το κρητικό ποδόσφαιρο ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του.

8) Ο παράγοντας Αντώνης Παπαδάκης ως αιμοδότης του ποδοσφαίρου και των τμημάτων υποδομής.

9) Ο επιχειρηματίας Μηνάς Χαλκιαδάκης, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας Super Market, για την ανεκτίμητή του προσφορά στον αθλητισμό και την κρητική κοινωνία

10) Ο Γιώργος Φουκάκης ως κορυφαίος διαιτητής που αποχώρησε από την ενεργό δράση.

11) Ο 100άχρονος Γιώργος Καρράς, παλαίμαχος του Εργοτέλη αλλά και η ζωντανή ιστορία της ομάδας και ευεργέτης του Μαρτινέγκο.

12) Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑμΕΑ Μανόλης Στεφανουδάκης.

 

Βραβεύσεις ΕΠΣ Ρεθύμνου:
1) Μικτή ομάδα Νέων ΕΠΣ Ρεθύμνου με προπονητή τον Γεώργιο Λυρώνη (πρωταθλήτρια Ομίλου Κρήτης 2017-2018)

2) Γυναικεία ομάδα ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου (Πρωταθλήτρια Γ’ Κατηγορίας Γυναικών 2017-2018 με άνοδο στη Β’ Κατηγορία)

3) ΑΟ Επισκοπής (Πρωταθλητής Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ρεθύμνου 2017-2018 με άνοδο στη Γ’ Εθνική)

4) Κοκολάκης Γεώργιος (πρώην ποδοσφαιριστής-προπονητής για την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο)

5) Πετράκης Ιωάννης (Προπονητής για την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο)

6) Μπαστάκης Γεώργιος (Βοηθός Προπονητή Εθνικής ομάδας Mini Football για την πρόκριση στους TOP 16 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018)

7) Κάββαλος Ιωάννης (Παράγοντας του σωματείου Ερμή Ζωνιανών για την προσφορά του στο Κρητικό Ποδόσφαιρο)

 

Βραβεύσεις ΕΠΣ Λασιθίου
Σωματείο Ο.Φ. Ιεράπετρας για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας περιόδου 2018-2019.

Τον προπονητή του Σωματείου Α.Ο. Αναγέννηση Ιεράπετρας κ. Δεδελετάκη Νικόλαο για τα (40) χρόνια στο πάγκο της ίδιας ομάδας πού αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Τον Διαιτητή της Ε.Π.Σ. Λασιθίου κ. Σωτηριάδη Χαράλαμπο πού έχει αναδειχθεί τα (3) τελευταία χρόνια ο καλύτερος Διαιτητής του Νομού μας.

Τον παλαίμαχο Ποδοσφαιριστή Πασά Νικόλαο του Α.Ο. Νίκη Σητείας-ΟΦ Ηρακλείου-Γ.Σ. Εργοτέλης Ηρακλείου για την προσφορά του στο Κρητικό Ποδόσφαιρο.

Τον Ενωσιακό Παράγοντα κ. Σταυρακάκη Εμμανουήλ για την τεράστια προσφορά του από την ίδρυση της Ε.Π.Σ. Λασιθίου το έτος 1982 μέχρι το έτος 2013, και συγκεκριμένα 1982 έως 2002 ως Ταμίας και ως Αντιπρόεδρος και από 2002 έως 2013 ως Πρόεδρος.

Τον αείμνηστο παλαίμαχο Ποδοσφαιριστή Βουζουνεράκη Πέτρο του Ο.Φ. Ιεράπετρας-ΟΦ Ηρακλείου-Π.Α.Ο.Κ. σαν μοναδικό ποδοσφαιριστή από το Νομό Λασιθίου πού έχει φορέσει και τιμήσει επάξια την φανέλα της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *