16 Σεπτεμβρίου 2024

Η κούπα στην «πρωτάρα» Μικτή Αμπαδιάς!

Το απόλυτο αουτσάιντερ η Μικτή Αμπαδιάς ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «4ο Αμαριώτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κώστας Λινοξυλάκης» που διοργάνωσε ο ΑΟ Ψηλορείτης και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό στάδιο Φουρφουρά «Μιχαήλ Μαράκης». Η ομάδα του Πέτρου Ζεζά στην παρθενική της συμμετοχή στο τουρνουά, όχι μόνο είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι (συνολικό σκορ 6-5 αφού ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε 2-2) της Λοχριάς. Η τελευταία είναι … η πιο λούζερ ομάδα του τουρνουά, αφού έχει βρεθεί και στους 4 τελικούς της διοργάνωσης, αλλά κατέκτησε μόνο το πρώτο (2011) και από τότε μετράει τρεις σερί ήττες, δεύτερη συνεχόμενη στα πέναλτι. Την 3η θέση στο «4ο Αμαριώτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κώστας Λινοξυλάκης» κατέλαβε το Θρόνος, επικρατώντας στον μικρό τελικό με 3-2 του απογοητευμένου… Άνω Μέρους, που είχε μία ακόμη χαμένη απόπειρα να βρεθεί στον τελικό. Στο Παιδικό Τουρνουά, νικήτρια αναδείχθηκε η Νίθαυρη, η οποία επιβλήθηκε εύκολα με το εντυπωσιακό 6-1 του Φουρφουρά, ενώ ο μικρός τελικός Μέρωνας – Απόστολοι ματαιώθηκε.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΙΝΟΞΥΛΑΚΗ
Πάντως η περασμένη Τετάρτη ήταν μια όμορφη ημέρα για όλο το Αμάρι, με το αγαπημένο ποδοσφαιρικό τουρνουά να επιστρέφει από απουσία ενός χρόνου και να είναι αφιερωμένο στην μνήμη ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή και ανθρώπου του Κώστα Λινοξυλάκη. Ο σπουδαίος Αμαριώτης ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού (1950-1963/101 συμμετοχές-7 γκολ) και της Εθνικής ομάδας (1950-60/28 συμμετοχές-1 γκολ), είχε καταγωγή από το Άνω Μέρος, όπου είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου 1933, ενώ έφυγε από την ζωή στις 3 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλικία 81 ετών.
Για την ζωή και την ποδοσφαιρική πορεία του Κώστα Λινοξυλάκη μίλησε στην σύντομη αυτή εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Μέρους Γιάννης Διαμαντάκης. Η τελετή ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη του και εν συνεχεία ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρίου και προέδρου του ΑΟ Ψηλορείτης, Παντελή Μουρτζανού. Ο δήμαρχος, στάθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση, αναφέρθηκε στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Ψηλορείτη, όπως φυσικά και στην μνήμη του Κώστα Λινοξυλάκη. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Αμαριώτες να συμμετάσχουν σε μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση την Κυριακή, τα «8α Μαράκεια» και γενικότερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός προς όλους τους κατοίκους του δήμου. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Β’ Αντιπρόεδρο Γιάννη Γαζανό και τον Ταμία Δημήτρη Κουργιαντάκη. Αμέσως μετά φυσικά ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές των δύο τουρνουά, αλλά αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες. Την παράσταση έκλεψε και ο Φίλιππος Μουρτζανός ο οποίος εκτελούσε χρέη παρουσιαστή και πήρε ομολογουμένως άριστα…

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ… ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΚΤΗ ΑΜΠΑΔΙΑΣ
Την Τετάρτη το βράδυ η Μικτή Αμπαδιάς, που εκπροσωπούνταν ποδοσφαιρικά από τα χωριά Κουρούτες, Άγιο Ιωάννη, Αποδούλου, Πλάτανο πανηγύριζε την κατάκτηση του τίτλου, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, που επεφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις στον πολύ κόσμο που κατέκλυσε το δημοτικό στάδιο Φουρφουρά «Μιχαήλ Μαράκης». Η κανονική διάρκεια είχε συγκλονιστική εξέλιξη με την Λοχριά να προηγείται δύο φορές, 1-0 με τον Πολύχρονο και 2-1 με τον Καρπουζάκη, αλλά την Μικτή Αμπαδιάς, ισάριθμες φορές να ισοφαρίζει. Στην λήξη του α’ ημιχρόνου ο Λαντζούρης με πέναλτι «έγραψε» το 1-1 και ο Μπριλάκης… ντύθηκε Τραϊανός Δέλλας… 1’ πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας (49’) για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει την διαδικασία στα πέναλτι. Εκεί η Μικτή Αμπαδιάς έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της έφτασε στην ιστορική κατάκτηση του τίτλου με 4-3. Άριστα πήρε και ο Μανόλης Λιοδάκης που διαιτήτευσε όλα τα παιχνίδια.
Η σειρά που εκτελέστηκαν τα πέναλτι ήταν:
Λοχριά
Πολύχρονος (δοκάρι)
Τσικλιδάκης 0-1
Αλεξάκης 1-2
Χαριτάκης 2-3
Καρπουζάκης (απόκρουση Κωνστανταράκης)

Μικτή Αμπαδιάς
Στεφανάκης (δοκάρι)
Λαντζούρης 1-1
Μπριλάκης 2-2
Μπαλίου 3-3
Πέτρος Ζέζα 3-4

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ «4ου ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ. ΛΙΝΟΞΥΛΑΚΗΣ»
1. Μικτή Αμπαδιάς
2. Λοχριά
3. Θρόνος
4. Άνω Μέρος
5. Νίθαυρη
-. Πλατάνια
-. Φουρφουράς
-. Νέοι Φουρφουρά
9. Απόστολοι
-. Μέρωνας
-. Πετροχώρι

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
2011: Λοχριά – Φουρφουράς 4 – 3
2012: Φουρφουράς – Λοχριά 2 – 0
2013: Φουρφουράς – Λοχριά 6 – 5 πεν. (4-4)
2015: Μικτή Αμπαδιάς – Λοχριά 4 – 3 πεν. (2-2)

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *