20 Απριλίου 2024

Η πλειοψηφία των Κρητικών ομάδων θεωρεί πως «δεν πρέπει να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική»

Στην κατεύθυνση πως δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κινούνται οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Κρήτης.

Σύγκληση απόψεων σε πάρα πολλά ζητήματα είχαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των 16 Κρητικών ομάδων της Γ’ Εθνικής στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε και πάλι η Δαμάστα Ηρακλείου. Οι 16 ομάδες ξανά συναντήθηκαν… διαδικτυακά ανταλλάσσοντας απόψεις για την υπάρχουσα κατάσταση με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών, τις 14 από τις 16 να διατρανώνει πως το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν πρέπει να ξεκινήσει με τις υπάρχουσες συνθήκες. Τις τρεις Ρεθυμνιώτικες ομάδες εκπροσώπησαν οι πρόεδροι τους Κώστας Παπαδάκης (Ρεθυμνιακός), Νίκος Παπαδάκης του Αντωνίου (ΑΟΝ Αστέρας) και Μανώλης Βαρουχας (Άρης Ρεθύμνου).

Όπως γίνεται αντιληπτό ο προβληματισμός ήταν διάχυτος, με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι πάμπολλα. Από μεγάλη μερίδα των παραγόντων των Κρητικών ομάδων εκφράστηκε η δυσαρέσκεια τους για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από ΕΠΟ και πολιτεία, καταλογίζοντας τους πως δεν έχουν μπει καν στον κόπο να συνομιλήσουν μαζί τους, αλλά μόνο με την πλευρά των ποδοσφαιριστών. Η υγειονομική κατάσταση στην χώρα, στο νησί και ειδικότερα στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου που είναι στο «κόκκινο», σημειώθηκε από όλους, εκφράζοντας την έκπληξη τους για την στιγμή που αποφασίστηκε το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι 14 από τις 16 ομάδες συμφώνησαν πως στην κοινή ανακοίνωση που θα εκδώσουν θα τονίζουν πως δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τις υπάρχουσες συνθήκες, συνεχίζοντας να στηρίζουν τα αιτήματα που είχαν καταθέσει με την πρώτη από κοινού ανακοίνωση που είχαν εκδώσει αρχές του Γενάρη. Οι άλλες δύο ομάδες ήταν προς την κατεύθυνση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά λαμβάνοντας τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις στηριζόμενες στην επιστολή που είχαν στείλει στην ΕΠΟ και την πολιτεία τις πρώτες ημέρες του 2021.

Τι είπαν οι τρεις πρόεδροι των Ρεθυμνιώτικων ομάδων
Δυναμική παρουσία είχαν οι πρόεδροι των τριών Ρεθυμνιώτικων ομάδων στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη εκφράζοντας τις απόψεις των συλλόγων τους και τασσόμενοι ουσιαστικά στο πλευρό των «14» που θεωρούν πως δεν πρέπει να διεξαχθεί αυτή την χρονική στιγμή το πρωτάθλημα. Πιο αναλυτικά, οι τρεις πρόεδροι των Ρεθυμνιώτικων ομάδων, μεταξύ άλλων, τόνισαν.

Νίκος Παπαδάκης του Αντωνίου (πρόεδρος ΑΟΝ Αστέρα Ρεθύμνου): «Ζούμε σε μια παράλογη κατάσταση εν μέσω πανδημίας, να συζητάμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το τοπίο είναι ιδιαίτερα θολό και καλούμαστε να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα, χωρίς να έχουμε καμία διαβεβαίωση για τα αιτήματα μας από τον Ιανουάριο. Να σας πω την αλήθεια δεν βρίσκω κανένα λόγο να παίξουμε και σας ρωτάω εσάς, συνάδελφοι να μου πείτε έστω ένα λόγο που θα πρέπει να ξεκινήσει αυτό το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Επιπλέον εμείς καθόμαστε και συζητάμε για το τι θα κάνουμε, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη και την άποψη των ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές της δικής μας ομάδας είναι ερασιτέχνες, έχουν τις εργασίες και τις οικογένειες τους και σε συζήτηση που είχαμε μαζί τους, μας ενημέρωσαν πως δεν θέλουν να αγωνιστούν».

Μανώλης Βαρούχας (πρόεδρος ΑΟ Άρη Ρεθύμνου): «Συγγνώμη, αλλά εγώ αυτή την κατάσταση που βιώνουμε δεν την δέχομαι. Δεν δέχομαι όλοι οι φορείς να μιλούν με τους ποδοσφαιριστές και όχι με εμάς, τις ομάδες, αγνοώντας μας. Δεν γίνεται να γίνει πρωτάθλημα. Το μαγαζί μου είναι κλειστό ένα χρόνο τώρα, δεν έχω σκοπό να κλείσω και το σπίτι μου. Ο Άρης Ρεθύμνου ψηφίζει ένα μεγάλο όχι, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Με τις τωρινές προϋποθέσεις ο Άρης Ρεθύμνου δεν κατεβαίνει».

Κώστας Παπαδάκης (πρόεδρος Ρεθυμνιακού): «Το βασικότερο θέμα αυτή την στιγμή είναι αδιαμφισβήτητα, το υγειονομικό. Επίσης βασικό ζητούμενο είναι η διατήρηση του Κρητικού Ομίλου. Η απόφαση που πάρθηκε για επανέναρξη δεν είναι ώριμη, αλλά βιαστική. Εμείς θέλουμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα, αλλά με την προϋπόθεση να διασφαλιστούν όλα τα εχέγγυα που είχαμε αναφέρει στην κοινή ανακοίνωση μας πριν από 1,5 μήνα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *