19 Απριλίου 2024

Η Σπάρτη με επική ανατροπή, η 14η ομάδα που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική

Η Σπάρτη είναι η τελευταία ομάδα από τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ που κέρδισε την άνοδο της στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ολοκληρώνοντας την διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.
Οι πρωταθλητές Λακωνίας επιβλήθηκαν με 3-2 της Κυπαρισίας (ΕΠΣ Μεσηνίας) στο μπαράζ… των μπαράζ ανόδου, μετά από συγκλονιστική εξέλιξη και απίστευτη ανατροπή που πέτυχαν. Η νίκη-άνοδος στην Γ’ Εθνική των Σπαρτιατών, είχε την σφραγίδα του Ηλία Αναστασάκου, ο οποίος με δύο γκολ, οδήγησε την ομάδα του στην μεγάλη ανατροπή, αν και βρισκόταν με 2-0 πίσω στο σκορ στην αρχή του β’ ημιχρόνου. Την Κυριακή στο Περιστέρι έγινε ένα ματς με σενάριο βγαλμένο από Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η Κυπαρισσία αν και προηγήθηκε με 2-0 στην εκκίνηση του δεύτερου 45λεπτου, χάρη σε γκολ των Παναγόπουλου (51’), Κόλλια (57’), η Σπάρτη γύρισε το παιχνίδι και πέτυχε ιστορική ανατροπή πρόκρισης στη Γ’ Εθνική.
Ο Αναστασάκος στο 57’ μείωσε, ο Γκολέμης ισοφάρισε στο 83’ , ενώ ο έμπειρος στράικερ (ο Αναστασάκος) στο 87’ χάρισε το τρίποντου ανόδου στους Σπαρτιάτες!
Μετά το τέλος του ματς, παίκτες, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και περίπου 3000 φίλοι της Σπάρτης ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο.
Έτσι, η Σπάρτη προστέθηκε στις άλλες 13 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική 2015-16 από τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ.
Αναλυτικά, οι ομάδες οι οποίες ανέβηκαν στην Γ’ Εθνική από τους 14 ομίλους των μπαράζ πρωταθλητών της ΕΠΟ είναι οι ακόλουθες:
Νέστος Χρυσούπολης (ΕΠΣ Καβάλας), Λαγκαδάς (ΕΠΣ Μακεδονίας), Ακαδημ. Κρύας Βρύσης Διγενής Ακρίτας (ΕΠΣ Πέλλας), Εορδαϊκός (ΕΠΣ Κοζάνης), Φαρκαδόνα (ΕΠΣ Τρικάλων), Πύδνα Κίτρους (ΕΠΣ Πιερίας), Χακίδα (ΕΠΣ Ευβοίας), Αχέρων Καναλακίου (ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας), ΑΕ Ηρακλείου (ΕΠΣ Αθηνών), Κανάρης Χίου (ΕΠΣ Χίου), Ιαλυσός Ρόδου (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), ΑΟ Λεβάντε Ζακύνθου (ΕΠΣ Ζακύνθου), ΑΕ Σπάρτης (ΕΠΣ Λακωνίας), Ερμής Ζωνιανών (ΕΠΣ Ρεθύμνου).

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *