20 Απριλίου 2024

Η τελετή λήξης της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Ρεθ. (photos)

Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε και τυπικά η χρονιά για την Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Ρεθύμνου στα γήπεδα Καλογεράκη στα Μισσίρια παρουσία αρκετού κόσμου αλλά και παραγόντων της ΕΠΣΡ όπως και του τεχνικού των Μικτών Ρεθύμνου Μιχάλη Βουράκη.

Ο επικεφαλής της Σχολής του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο Δημήτρης Καλογεράκης και οικοδεσπότης, αφού ευχαρίστησε παιδιά και γονείς για την άψογη συνεργασία, έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αφού καλωσόρισε και παράλληλα ευχαρίστησε τους γονείς και τα παιδιά για την άψογη συνεργασία που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς έκανε έναν μίνι-απολογισμό για τα όσα έγιναν την περασμένη πλέον αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι υπήρχε βελτίωση αγωνιστική των παιδιών αλλά και συμπεριφοράς τα οποία συνδυαστήκαν με σχολική πρόοδο έγιναν ταξίδια, εκδρομές κλπ. και οι νεαροί παίκτες αποκόμισαν εμπειρία από τις δράσεις αυτές. Υπήρχε συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα Υποδομών της ΕΠΣΡ και μάλιστα βραβεύτηκε η Κ10 η οποία κατέλαβε την 1η θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία της Κ16 η οποία κατέκτησε την δεύτερη θέση στην δική της κατηγορία.

Ακόμη επτά από τους παίκτες πέρασαν από δοκιμαστικό στις εγκαταστάσεις της κεντρικής Ακαδημίας του Ολυμπιακού στου Ρέντη και πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά. Αναφέρθηκε ακόμη σε μια δύσκολη χρονιά όπως αυτή που πέρασε με την κακοκαιρία και τις ζημιές στα γήπεδα αλλά ακόμη κι έτσι τα περισσότερα παιδιά είχαν υψηλό ποσοστό παρουσίας στις υποχρεώσεις των Ακαδημιών.

Η αναφορά του συνεχίστηκε στους στόχους και στη φιλοσοφία της σχολής εν’ όψει της νέας χρονιάς. Οι βασικότεροι είναι το χαμόγελο των παιδιών, η εκμάθηση, βελτίωση, αγωνιστική ταυτότητα-προσωπικότητα, η πρόοδος στο σχολείο και κανόνες συμπεριφοράς προς συμπαίκτες προπονητές γονείς με τελικό αγωνιστικό στόχο οι παίκτες που θα ξεχωρίσουν μελλοντικά να αγωνιστούν σε ΠΑΕ μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ανέπτυξε την νέα μέθοδο scouting και τον ρόλο των προπονητών Βασίλη Νικολουδάκη και Αντώνη Πλατή οι οποίοι πλέον θα αναλάβουν τον εντοπισμό σε όλες τις Σχολές του Ολυμπιακού στην Κρήτη παικτών τους οποίους στη συνέχεια και με τη σύμφωνη γνώμη των Υπεύθυνων της κεντρικής Ακαδημίας του Ολυμπιακού θα προωθούν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού στο προπονητήριο του Ρέντη.

Στη συνέχεια και παρουσία των παραγόντων της ΕΠΣΡ του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δασκαλομαρκάκη και του μέλους και Υπευθύνου Υποδομών κ. Νίκου Μαρκουλιδάκη έγινε πρόταση προς την Γ.Σ. της ΕΠΣΡ για δημιουργία Πρωταθλήματος Κ19 και επίσης στο νέο Πρωτάθλημα Κ16 να έχουν δικαίωμα συμμετοχής 2-4 παίκτες γεννηθέντες του 2003 ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο για να τους βοηθήσουν και από την Ακαδημία προς τον τελικό αγωνιστικό στόχο.

Ακολούθησε η παρουσίαση των προπονητών από τον Βασίλη Νικολουδάκη που είναι και ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών, τον Νίκο Κυριακόπουλο, τον Αντώνη Πλατή, τον…παλιότερο πλέον Μιχάλη Σταράκη και τον γιατρό της ομάδας. Ακόμη καλωσόρισε στο προπονητικό τιμ τον εκπαιδευτικό-παιδαγωγό και προπονητή Αντώνη Πατητάρα ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στις Ακαδημίες της ΕΑΠ.

Μετά την ομιλία του Δημήτρη Καλογεράκη δόθηκαν διπλώματα σε όλους τους παίκτες και σε κάθε γκρουπ από την κατηγορία Κ8 μέχρι την Κ16. Οι απονομές έγιναν από τους προπονητές αλλά και τους εκπροσώπους της ΕΠΣΡ ενώ απονεμήθηκε και το πρωτάθλημα στην Κ10 από τον προπονητή των Μικτών ΕΠΣΡ Μιχάλη Βουράκη.

Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με παιδιά που ξεκίνησαν από την σχολή και πλέον αγωνίζονται σε γνωστές ΠΑΕ  ανά την επικράτεια. Πρόκειται για τους Μανώλης Φραγκιαδάκη (Αστέρας Τρίπολης), Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, Γιάννη Σπυριδάκη, Γιάννη Αποστολάκη, Μιχάλη Μπερικάκη (όλοι στον ΟΦΗ), με τον Μπερικάκη να μετακομίζει πριν από μερικές ημέρες και αφού αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος με τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣ Χανίων), Νίκο Ανωμεριανάκη (Πλατανιά Χανίων), Νίκο Γύπαρη (αγωνίστηκε για 2 χρόνια και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι στην Κ15 ΠΑΕ Πλατανιάς και φέτος αποτέλεσε προεπιλογή Εθνικής-MVP τουρνουά Μάχης Κρήτης), Γρηγόρη Χνάρη και Γιάννη Μανωλιούδη (αμφότεροι στον ΠΑΟΚ).

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Καλογεράκης προσκάλεσε παιδιά και γονείς να περάσουν στον χώρο του καφέ όπου είχε οργανωθεί ένας μικρός μπουφές για το κέρασμα των παρευρισκόμενων ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο να επιστρέψουν όλοι ανανεωμένοι για την νέα χρονιά.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *