Και τώρα ημιτελικοί στο 1ου ΣΔΥΡ «Challenge Cup»

Στο ΔΑΚ Γάλλου πραγματοποιήθηκε και η Β’ φάση του 1ου ΣΔΥΡ «Challenge Cup» June-July 2020. 

Αυτοί οι ιδιαίτεροι αγώνες, έχουν συγκεκριμένο μοντέλο χρόνου ώστε οι διαφορές των αντιπάλων να εξομαλύνονται με σκοπό τη μεγαλύτερη ένταση προσπάθειας και από τους δύο δρομείς. Έτσι μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα, αργοί δρομείς να συναγωνιστούν γρηγορότερους σε αγώνες νοκ άουτ. Αυτή η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης έχει ως αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις, να κάνουν τους δρομείς να φτάνουν τις αντοχές τους αλλά και το συναγωνισμό τους στα ύψη. Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση «Challenge Cup» είναι η μόνη αγωνιστική διοργάνωση που γίνεται από ΣΔΥ Ρεθύμνου Πανελλαδικά, εξ αιτίας των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού covid-19.

Στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης προκρίθηκαν οι Κατσής, Οικονομάκης, Πίσσας, Λαχνιδάκης.

B’ Φάσης
1ος Αγώνας
Μάνος Κατικάς – Θοδωρής Πίσσας
Οι δυο αθλητές συναντήθηκε για να «λύσουν τις διαφορές» τους στα 10 χιλιάδες μέτρα. Η συνάντηση θα έπρεπε να κριθεί με τελική διαφορά μικρότερη ή μεγαλύτερη των 5 λεπτών μιας και Πίσσας έφερε βάρος χρόνου 5 λεπτών. Ο Πίσσας έκανε 47:05 συντρίβοντας το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του κατά 1 λεπτό. Η αναμέτρηση έληξε χωρίς κάποιος από τους δύο δρομείς να πάρει την πρόκριση μιας και η διαφορά των 5 λεπτών που τους χώριζε από την αρχή παρέμεινε (47:05-52:05).  Έτσι την πρόκριση σύμφωνα με τους κανόνες διεξαγωγής την παίρνει ο γρηγορότερος δρομέας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Instagram LIKE στο Facebook και στο YouTube

2ος Αγώνας
Νεκτάριος Οικονομάκης – Σπύρος Σηφακάκης
Θα μπορούσε να είναι ο τελικός για το 1ο «Challenge Cup». Μια κούρσα στρατηγικής που δεν κρίθηκε στην ταχύτητα των δύο «μονομάχων» αλλά στην τακτική τους προσέγγιση. Σε αργό τέμπο για τα ¾ των 10χλμ. και με μεγαλύτερη ένταση στα τελευταία 3 χλμ. Μεγάλος νικητής ο Οικονομάκης με χρόνο 40:42, με τον Σηφακάκης να ακολουθεί με 40:53.

3ος Αγώνας
Δημήτρης Λαχνιδάκης – Γιάννης Καλογεράκης
Με 4’ χρονικό βάρος κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Λαχνιδάκης τον Καλογεράκη αλλά ο πρώτος βρήκε τον τρόπο του να πάρει την πρόκριση. Το χρονικό βάρος ήταν υπέρ του Καλογεράκη, καθώς και την ηλικιακή διαφορά η οποία τον ευνοούσε σχεδόν κατά 20 χρόνια. Ο Λαχνιδάκης ήταν συγκλονιστικός και μετά από 21 περίπου γύρους, τερμάτισε πρώτος με χρόνο 41:46, με τον Καλογεράκης να ολοκληρώνει την προσπάθεια του με χρόνο 46:41. σχεδόν ένα λεπτό αργότερα από το χρονικό βάρος που είχε επιβληθεί στον αντίπαλό του.

4ος Αγώνας
Δημήτρης Πελαντάκης – Βασίλης Κατσής
Διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνας μιας και ο ιδρυτής του Συλλόγου Πελαντάκης Δημήτρης. κλήθηκε να αγωνιστεί «τιμητικά» στη διοργάνωση, η οποία αφιερώθηκε στον πρώην Πρόεδρο του ΣΔΥΡ Κώστα Ζησιμόπουλο. Έτσι ακόμα και με το πεντάλεπτο πλεονέκτημα Πελαντάκης αγωνίστηκε χωρίς να κυνηγήσει το χρόνο με το Κατσή, κάνοντας ουσιαστικά ένα χαλαρό δεκάρι στα 59 λεπτά και αφήνοντας στον αντίπαλο του (50’) την πρόκριση. Σε μια διαδρομή που δεν πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Γάλλου, αλλά στον Περιφερειακό της Φορτέτζας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Instagram LIKE στο Facebook και στο YouTube

Τα ζευγάρια της Β’ φάσης
G1 – G2: Πελαντάκης – Κατσής
G3 – G4: Οικονομάκης – Σηφακάκης
G5 – G6: Πίσσας – Κατικάς
G7 – G8: Καλογεράκης – Λαχνιδάκης

Τα ζευγάρια της Γ’ φάσης (Ημιτελικά)
Κατσής – Οικονομάκης
Πίσσας – Λαχνιδάκης

Με 3 λεπτά βάρος χρόνου, οι Νεκτάριος Οικονομάκης και Δημήτρης Λαχνιδάκης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά του 1ου ΣΔΥΡ «Challenge Cup», τους Βασίλη Κατσή και Θεόδωρο Πίσσα αντίστοιχα. Σε μια διοργάνωση που οι συμμετέχοντες έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, σε μια διοργάνωση που αλλάζει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στο δρομικό κίνημα, σε μια διοργάνωση-ελπίδα, όλα πλέον είναι ανοιχτά.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *