Και όμως! Μόλις 11 οι σίγουρες ομάδες στην Α’ ΕΠΣΡ!!!

Τετάρτη κοντή γιορτή… θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε, παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση, για την επικείμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΠΣΡ που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη (18.00) στα γραφεία της Ένωσης. Η κατάσταση το φετινό καλοκαίρι δεν θυμίζει σε τίποτα ανάλογες περιόδους γυρίζοντας πολλά χρόνια πίσω. Αν και κοντεύουμε τα μέσα Ιουλίου, μια τεράστια αβεβαιότητα επικρατεί σε όλο το φάσμα του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου. Από την εκπροσώπηση στην Γ’ Εθνική (μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση της ΑΕΜ και τον σκεπτικισμό σε Ρεθυμνιακό και ΑΟΝ Αστέρα), μέχρι τον καταρτισμό των δύο τοπικών κατηγοριών της επόμενης σεζόν. Η «Κ.Ε.» σας έχει ενημερώσει από τις 18 Μαΐου για τον άλυτο γρίφο των τοπικών πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου και σχεδόν δυο μήνες μετά οι διαφοροποιήσεις δεν είναι πολλές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Facebook στο Instagram και στο YouTube

«ΠΛΗΓΗ»… Η Α’ ΕΠΣΡ… ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ Β’ Η ΚΑΛΥΒΟΣ, ΑΙΝΙΓΜΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ!
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή, όπου εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό πως ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής Β’ ΕΠΣΡ, Φοίνικας και Φλόγα Ρουστίκων αντίστοιχα έχουν δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στην Α’ ΕΠΣΡ της σεζόν 2019-2020. Αντιθέτως προσφάτως βρέθηκε λύση στην 3η Ασή Γωνιά και θα επιστρέψει μετά από 3 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, ενώ η 4η Επισκοπή 2010 θα πάρει τη θέση του πρωταθλητή Φοίνικα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες που αφορούν τις ομάδες που αγωνιζόταν και πέρσι στην Α’ ΕΠΣΡ. Η Κάλυβος οδεύει ολοταχώς σε οικειοθελή υποβιβασμό στην Β’ ΕΠΣΡ, τα πράγματα είναι ακόμη αβέβαια στα Λιβάδια, ενώ αν και φημολογείται πως πρόθεση στον ΠΑΟ Αλφάς είναι η συμμετοχή στην Α’ ΕΠΣΡ, δεν υπάρχει η παραμικρή κινητικότητα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο Σπήλι, αλλά αναμένεται αργά ή γρήγορα να βρεθεί λύση, όπως έγινε και στον Ερμή Ζωνιανών που έκανε συμβούλιο και πήρε προπονητή το Στέλιο Νικηφόρο.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ Α’ ΚΑΙ Β’ ΕΠΣΡ

Μετά από όλα αυτά μεγάλο γρίφο λοιπόν αποτελεί ο καταρτισμός των δυο κατηγοριών των πρωταθλημάτων ΕΠΣΡ. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τους σίγουρους αλλά και τα ερωτηματικά σε κάθε κατηγορία. Μεγαλύτερο όλων βέβαια είναι η αποχώρηση της ΑΕΜ και αν θα δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, ένας εκ των Ρεθυμνιακού ή ΑΟΝ Αστέρα.

Βάσει των πληροφοριών που συνέλλεξε η «Κ.Ε.» αυτή τη στιγμή οι σίγουρες ομάδες για την Α’ ΕΠΣΡ είναι 11 στον αριθμό, ενώ στην Β’ ΕΠΣΡ οι ομάδες που διαφαίνεται πως θα συμμετάσχουν φέτος είναι 15, μαζί με την επιστρέψασα Δόξα Πλατανέ και την σταχτοπούτα ομάδα των Γερανιών Γερανίου Φωκά.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το ερωτηματικό του Ρεθυμνιακού ή του ΑΟΝ Αστέρα για τη Γ’ Εθνική και τα τρία ερωτηματικά που αναφέραμε με Κάλυβο, Λιβάδια και ΠΑΟ Αλφάς για την Α’ ΕΠΣΡ 2019-2020. Δεδομένο επίσης είναι πως η ΝΕΑΡ τουλάχιστον για φέτος θα διακόψει την παρουσία της στα πρωταθλήματα του Ρεθύμνου. Παρακάτω βλέπετε τον πίνακα με τις σίγουρες, αλλά και τα ερωτηματικά σε όλες τις κατηγορίες.

Α’ ΕΠΣΡ (11 ομάδες): ΑΟΝ Αστέρας, Ερμής Ζωνιανών, Τάλως Μελιδονίου, ΑΟ Άρης, Αστέρας Περάματος, ΑΟ Ποσειδών, Ψηλορείτης, Ε.Α.Π., Σπήλι, Ασή Γωνιά, Επισκοπή 2010

Γ’ Εθνική ή Α’ ΕΠΣΡ: Ρεθυμνιακός

Α’ ΕΠΣΡ ή Β’ ΕΠΣΡ ή αποχώρηση: ΑΕΜ, Κάλυβος, Λιβάδια, ΠΑΟ Αλφάς

Β’ ΕΠΣΡ (15 ομάδες): ΟΦ Αρμένων, Φοίνικας, Φλόγα Ρουστίκων, Παναρκαδικός, Αγία Γαλήνη, Λίβας, Αναγέννηση, Αρκάδι Αγγελιανών, Τάλως Γαράζου, Κεραυνός, Μέλαμπες, Απόλλωνας, Δόξα Πλατανέ, Γεράκια Γερανίου Φωκά, Δόξα Πλατανέ.

Δεν κατεβαίνει: ΝΕΑΡ

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *