Καλή παρουσία της Μπικέσκου στο Πανελλήνιο στίβου

Πολύ καλή παρουσία είχε η Χριστίνα Μπικέσκου του ΟΚΑ Αρκάδι, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Εφήβων – Νεανίδων που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Σέρρες. Η αθλήτρια του Αρκαδίου, αν και μικρότερη ηλικιακά, κοίταξε στα μάτια τις συναθλήτριες της, έκανε σχετικά καλές κούρσες στα 200μ και 400μ., όπου κατάφερε να πλασαριστεί και στα δύο αγωνίσματα στην πρώτη δεκάδα της Ελλάδας. Καλύτερα τα πήγε στα 200μ. όπου τερμάτισε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και ήταν καλύτερη στην ηλικία της (αθλήτριες γεννηθέντες το 2000), ενώ στα 400μ. κατέλαβε την 7η θέση και 2η στην ηλικία της.
Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς αντιμετώπισε μια θλάση, που την κράτησε αρκετά πίσω σε θέμα προπόνηση για ένα περίπου μήνα, με αποτέλεσμα να μην έχει τόσες πολλές κούρσες στα πόδια της, για να βρίσκεται σε φουλ αγωνιστική κατάσταση. Αν είχε αυτές τις κούρσες και αυτόν τον ρυθμό θα μπορούσε να κάνει κάτι ακόμη καλύτερο, εκτιμά ο προπονητής της Γιώργος Βυζιργιανάκης.
Στα 200μ. έκανε δύο πολύ καλές κούρσες σπάζοντας ισάριθμες φορές το δικό της ατομικό ρεκόρ (είχε 26’’31). Αρχικά στον προκριματικό έτρεξε την απόσταση σε 26’’25, ενώ στον τελικό βελτίωσε ακόμη περισσότερο το ατομικό ρεκόρ της σε 26’’01. Αντιθέτως στα 400μ. που υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες η Μπικέσκου εμφανίστηκε πιο επηρεασμένη από τον τραυματισμό της, μην καταφέρνοντας να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (59’’76), όπου επιθυμούσε να κατέβει κάτω από τα 59’’. Τελικά κατέκτησε την 2η θέση στην προκριματική σειρά που συμμετείχε με επίδοση 61’’07, ενώ στον τελικό έτρεξε την απόσταση των 400μ. με χρόνο 60’’39 τερματίζοντας στην 7η θέση.

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *