Καλαντζής: «Είμαι έτοιμος, εφόσον παίξω…»

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και από αυτές πιάνεται κανείς για να θυμηθεί τα καλά ή τα άσχημα και να βγάλει συμπεράσματα από πρότερους αγώνες.

Εάν μάλιστα είσαι πρωταγωνιστής (ποδοσφαιριστής), πολλές φορές η αναμονή πριν από ένα ματς είναι η δυσκολότερη διαχείριση της ψυχολογίας πριν από το ίδιο το ματς. Πόσο μάλλον όταν οι στιγμές αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες. Μια καθοδήγηση, ένα άγγιγμα, μια απόκρουση, ή ένα λάθος, είναι καίριες παρεμβάσεις στην έκβαση ενός παιγνιδιού.

Η περίπτωση του τερματοφύλακα είναι τέτοια καθώς, δεν γίνεται να παίξουν και οι τρεις ή τέσσερις που υπάρχουν σ’ ένα ρόστερ.

Η αποβολή του Μανώλη Καλογεράκη στο ματς με τον Ηρόδοτο (19/1) εν προκειμένω “έριξε” κατευθείαν στα “βαθιά” τον Χρήστο Καλαντζή, τον 20χρονο κίπερ ο οποίος στήθηκε στα 9μ. αλλά στο τέλος βγήκε αλώβητος αφού η ιστορία είναι γνωστή με τον Χατζησάββα να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Τώρα έρχεται το ματς με την ΑΕΚ Β’ στο Ολυμπιακό στάδιο αυτή την Κυριακή (23/1) στις 14.00. Αν ο κ. Βέλιτς επιλέξει εκείνον να κάτσει κάτω από τα δοκάρια, φυσικά μιλάμε για μία ευκαιρία αλλά και για μία δύσκολη αποστολή που καλείται να βγάλει απέναντι στους πρωτοπόρους.

Ο Αγρινιώτης γκολκίπερ που αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, το βλέπει πράγματι ως μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο και φυσικά μια καλή στιγμή για να βοηθήσει την Επισκοπή μας…

«Εγώ θεωρώ ότι είναι μια δύσκολη πλην όμως μια καλή στιγμή. Είμαι έτοιμος γι’ αυτή την ευκαιρία. Γι’ αυτό δουλεύω καθημερινά με τον προπονητή μου κ. Χαρλαύτη και τους συμπαίκτες μου, Καλογεράκη, Ψαρρά.

Η θέση που αγωνιζόμαστε είναι η πιο δύσκολη. Καλώς ή κακώς, ένας τερματοφύλακας παίζει σε κάθε αγώνα. Εγώ θεωρώ ότι είμαι έτοιμος όπως έτοιμος είναι και ο Γιάννης ο Ψαρράς. Όποιος από τους δύο μας παίξει θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί επάξια γιατί και ο Μάνος (Καλογεράκης) ήταν πράγματι πολύ καλός.

Σαν Επισκοπή έχουμε μεγάλο σεβασμό σε κάθε ομάδα, έτσι κι απέναντι στην ΑΕΚ Β’. Θα το παλέψουμε όμως, όχι γιατί είμαστε η Επισκοπή αλλά γιατί έχουμε τα προβλήματα αρκετών απουσιών. Είναι μία στιγμή όμως που πρέπει να δείξουμε ότι όλο αυτόν τον καιρό δεν μοχθούμε τζάμπα. Η ΑΕΚ Β’ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα τής δίνουν ώθηση οι παίκτες που κατεβαίνουν από την πρώτη ομάδα».

 

«Επιτέλους, παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε»

Ερωτηθείς για το πόσο έχουν βοηθηθεί ψυχολογικά από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα (με Αιγάλεω 1-1, με Λεβαδειακό 0-0, με Κηφισιά 1-0 και με Ηρόδοτο 0-1),  Χρήστος Καλαντζής τόνισε: «Είμαστε πολύ καλά ψυχολογικά. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και τα τελευταία αποτελέσματα ομολογουμένως, μας έφεραν ακόμα πιο κοντά. Είμαστε ανεβασμένοι γιατί επιτέλους παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε».

Τέλος, ο 20χρονος πορτιέρε ρωτήθηκε και για το πόσο αισιόδοξος είναι για μια γρήγορη παραμονή… «Εμείς δεν το βλέπουμε τόσο μακριά. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τα ματς ένα-ένα. Είναι θετικό το ότι έχουμε δείξει ένα σταθερό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια αλλά βλέπετε ότι μέσα σε δύο αγωνιστικές μπορεί να αλλάξουν τα πάντα».

 

Χρήστος Καλαντζής

Θέση: Τερματοφύλακας

Ημ. γέννησης: 19/6/2000

Τόπος γέννησης: Αγρίνιο

Αριθμ. φανέλας: 1

Ύψος: 1.85μ.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *