8 Σεπτεμβρίου 2024

Κυπελλούχος Ρεθύμνου η Επισκοπή στα πέναλτι

Μετά από 4 χρόνια ξανά Κυπελλούχος Ρεθύμνου 2016 η Επισκοπή, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό με 4-3 στα πέναλτι τον Αστέρα Ρεθύμνου και ενώ κανονική διάρκεια και παράταση ολοκληρώθηκαν 1-1.
goal

Η ομάδα του Νίκου Κωτσοβού στάθηκε πιο τυχερή στην διαδικασία των πέναλτι και έφτασε για 4η φορά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ρεθύμνου. Πάντως και ο Αστέρας Ρεθύμνου ήταν άξιος φιναλίστ και αντίπαλος κοιτώντας κατάματα την Επισκοπή, ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, έχοντας και αυτός τις δικές του πιθανότητες να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Το άστοχο χτύπημα πέναλτι του Άννι, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι έχρισε την Επισκοπή Κυπελλούχο Ρεθύμνου σε ένα τελικό ο οποίος διήρκησε για 3,30 ώρες. Πέρα από τα 120 αγωνιστικά λεπτά, υπήρχε και 25 λεπτή διακοπή λόγω βλάβης του ενός πυλώνα του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αστέρας στάθηκε άτυχος έχοντας δύο αναγκαστικές αλλαγές τους Ξενικάκη (μόλις στο 12’), Βουτσά, ενώ από το 10’ της παράτασης έπαιζε τραυματίας ο Αντώνης Παπαδάκης και είχαν εξαντληθεί και οι τρεις αλλαγές.

Η διαδικασία των πέναλτι
Χαλκιαδάκης (Επισκοπή)       0 – 1
Ψυχουντάκης (Αστέρας Ρεθύμνου)    1 – 1
Λένγκα (Επισκοπή)     ΑΟΥΤ
Χριστουλάκης (Αστέρας Ρεθύμνου)  2 – 1
Καψιώτης (Επισκοπή) 2 – 2
Ρότζεν (Αστέρας Ρεθύμνου)   3 – 2
Νίκου (Επισκοπή)       3 – 3
Κολυβάκης (Αστέρας Ρεθύμνου)       ΑΟΥΤ
Σίσκοφ (Επισκοπή)     3 – 4
Άννι (Αστέρας Ρεθύμνου)      ΔΟΚΑΡΙ
poledas_banner

Φάσεις και γκολ
4’ Γούλας θα βρεθεί μέσα στην περιοχή, αλλά θα σουτάρει και ο Παπαδάκης θα διώξει, με τον Ψυχουντάκη να διώχνει σε κόρνερ.

15’ καλό σουτ του Απλαδά, η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.

36’ ο Ντινωτάκης θα αποφύγει τον Μανωλακάκη (που ζήτησε φάουλ, το οποίο δεν υπήρξε), θα «κόψει» την μπάλα και ο Γούλας από κοντά θα ανοίξει το σκορ.

43’ ο Αστέρας ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Απλαδά από τον Γεωργίου, με τον κ. Σαβουιδάκη να «λέει» να συνεχιστεί το παιχνίδι, σε μια ομολογουμένως δύσκολη φάση.

50’ με φάουλ του Μπάτζεφ η μπαλα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδάκη.

81’ ο Απλαδάς θα στρώσει την μπάλα έξω από την περιοχή και ο Ρότζεν με εξαιρετικό σουτ, θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γεωργίου, για το 1-1.

86’ ο Γεωργιάδης θα μπει μέσα στην περιοχή, θα κόψει την μπάλα, αλλά ο Παπαδάκης με τα πόδια θα διώξει σε κόρνερ.

90+1’ φάουλ Άννι σουτ στην κίνηση του Απλαδά, η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.

95’ σέντρα του Γεωργιάδη ο Σίσκοφ μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής θα πλασάρει άουτ.

116’ μακρινό σουτ του Απλαδά η μπάλα κοντράρει στην πλάτη αμυντικού της Επισκοπής και περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

118’ σέντρα του Απλαδά, ο Σταρράς δεν προλβαίνει για λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

119’ άτσαλο διώξιμο του Μαραθιανού, σουτ του Λένγκα ψηλά άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαβουιδάκης, Ρ. Σταυρουλάκης, Βαρβαντάκης – 4ος Διαιτητής: Σ. Χατζημπεκιάρης (Ρεθύμνου).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Ηλίας Ασπρομάτης): Παπαδάκης, Ξενικάκης (12’ λ.τ. Κλαψινός), Μανωλακάκης, Μαραθιανός, Ψυχουντάκης, Βουτσάς (73’ λ.τ. Ρότζεν), Καριαβασάμ (62’ Κολυβάκης), Άννι, Σταρράς, Χριστουλάκης, Απλαδάς.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Νίκος Κωτσοβός): Γεωργίου, Γεωργιάδης, Καψιώτης (112’ Δ. Μανωλακάκης), Παπαδήμας, Λένγκα, Μπάτζεφ (56’ Χαλκιαδάκης), Γούλας, Κωττάτης (70’ Μπάτσι), Σίσκοφ, Ντινιωτάκης, Νίκου.

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *