Μαθαίνουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα την 1η Αυγούστου οι ομάδες του ΟΠΕΡ

Σημαντικές αποφάσεις πήρε το ΔΣ της ΕΟΠΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση του. Οι πιο σημαντικές από αυτές αφορούν στις κληρώσεις των Εθνικών πρωταθλημάτων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Αυγούστου, ενώ παράταση πήρε η μεταγραφική περίοδος.

Η γυναικεία και η ανδρική ομάδα του ΟΠΕΡ θα μάθει το αγωνιστικό πρόγραμμα περίπου σε δύο εβδομάδες, με τις κληρώσεις σε Α1 γυναικών και Α2 ανδρών να πραγματοποιείται την 1η Αυγούστου στην Λαμία. Επίσης, η μεταγραφική περίοδος παρατάθηκε μέχρι τις 7 Αυγούστου από 29 Ιουλίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΟΠΕ πήρε σημαντικές αποφάσεις σε ότι αφορά στην διευκόλυνση των ομάδων, με αφορμή τις κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας. «1. Προκειμένου να διευκολύνει τα σωματεία των οποίων ο προγραμματισμός ανετράπη λόγω των τελευταίων εξελίξεων αποφάσισε να δώσει, κατ’ εξαίρεση, το δικαίωμα στις ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, να ανακαλέσουν έως τις 27/7/2015 τη δήλωσή τους αυτή, εφόσον κρίνουν ότι λόγω των νέων συνθηκών δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους και να αγωνιστούν για την περίοδο 2015-2016 σε πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας.

Η αναπλήρωση των ομάδων που θα επιλέξουν να αγωνιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία θα γίνει άμεσα και πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς, ενώ οι κληρώσεις των Εθνικών πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 01.08.2015 στη Λαμία.

  1. Επίσης για τους ίδιους λόγους η λήξη της μετεγγραφικής περιόδου που είχε οριστεί για τις 29/7/2015, παρατείνεται έως 7/8/2015, ενώ η δημιουργία της Pre League μετατίθεται για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.
  2. Αποφασίστηκε να γίνει σύντμηση της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων Εφήβων και Παγκορασίδων.
  3. Να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των τουρνουά Masters και Juniors του μπιτς βόλεϊ και το νέο πρόγραμμα θα γίνει γνωστό με νεότερη ανακοίνωση.

Πέραν των παραπάνω το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ αποφάσισε να επιμείνει στην υλοποίηση της δέσμευσης που έχει αναληφθεί από την ΕΣΑΠ σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και να ζητήσει από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 η Α1 των Ανδρών, να διεξάγεται με 14 ομάδες».

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *